Leven aan zee in het najaar

Advertorial: in samenwerking met Bijenkorf

De vele lunchpauzes op het strand, de heerlijke vakantiesfeer en de warme zonnestralen verdwijnen jammer genoeg samen met de zomer. Het aftellen naar volgend jaar is begonnen! Hoewel de zomer aan zee echt super is, heeft het leven aan de kust in de herfst ook zo zijn charmes. Ontdek ze hieronder!

Geen boswandeling, maar uitwaaien aan het strand

De frisse lucht tijdens een strandwandeling of een ontspannende fietstocht doet wonderen wanneer het weer wat triester is en de dagen korter en donkerder worden. Breathe in, breathe out. Neem de zeelucht, de vitamine D en het rustige geluid van de golven helemaal in je op, en na een lange wandeling, kan je er weer tegenaan! Wikkel je in een lekker warme mantel of gewatteerde winterjas, doe waterdichte schoenen aan, en met een dikke muts op, is er niets meer wat je tegenhoudt voor zo’n verkwikkende wandeling.

Geniet van de seizoenen

Genieten in de herfst draait om het geluk vinden in de kleine dingen: een kop warme chocomelk, een lang en uitgebreid avondje op restaurant met vrienden of een frisse ochtendwandeling. En wat dacht je van een herfstige picknick met warme dekentjes, kussens en een thermos met heerlijke koffie? Doe een warme trui aan, je favoriete laarzen en ga uitwaaien met vrienden tijdens een picknick.

Wat bij minder weer?

Wanneer het echt te nat of koud is om aan zee te vertoeven, zijn er heel wat andere leuke activiteiten te doen. Van binnen lekker koken, puzzels maken en op café gaan, tot tal van musea, zoals het James Ensorhuis, Mu.ZEE of het Stadsmuseum van Oostende. En if all else fails, kan je ook gewoon een middagje shoppen, ook op zondag wanneer de winkels open zijn.

En last but not least: hoe je het draait of keert, in de zomer is het aan de kust vaak gewoon ook erg druk. Dat is gelukkig geen probleem in de herfst. Je hebt het strand helemaal voor jou! Tijd en plaats genoeg dus om volop te genieten van het leven aan de kust! Trouwens het ideale moment om een billenkar (hier in Oostende zeggen we niet go-cart, ahnee!) te huren voor een ritje op de dijk?
Wil je meer weten over het leven aan zee? Bekijk dan zeker mijn uitgebreid lijstje waarin ik de voordelen van aan zee wonen oplijst ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.