Let the light in! Tips voor een lichtrijk interieur

Advertorial

Het grote voordeel van mijn nieuwe huis vind ik de fantastische lichtinval. De verbouwingen zijn nu zo ver gevorderd dat het volgende op de planning de raamdecoratie is. Momenteel heb ik een stuk karton tegen het raam staan zodat de zon niet op mijn scherm weerkaatst. Ik geef het toe, het is geen zicht! Maar er zijn zoveel mogelijkheden en ik kan niet kiezen. Hoe creëer je nu een heerlijk zomers en lichtrijk interieur? Ik deed alvast wat research en deel graag de inspiratie!

Licht laten binnenstromen

Niets zo fotogeniek en rustgevend als versnipperd licht. Dit krijg je door houten jaloezieën te plaatsen of lichtdoorlatende witte gordijnen op te hangen. De schaduw van je jaloezieën zijn prachtig tegen een witte muur en een houten interieur. De wapperende witte gordijnen doen je dan weer dromen van een zomerhuisje. Bij grote raampartijen op het oosten of westen, krijg je het mooiste licht als je passende overgordijnen op maat ophangt. Jaloezieën en gordijnen zijn ook perfect voor de warmere dagen, want zo kan je overdag de warmte buitenhouden en ‘s avonds genieten van de frisse avondlucht.

Vergeet sfeerlicht niet

Bij de inrichting van een nieuwe woning denkt iedereen meteen aan de vloer, muren, meubels en ramen. Maar menig interieurarchitect zal je vertellen dat het licht dat je kiest evenveel uitmaakt. In de zomer kan je op je terras zorgen voor gezellig sfeerlicht met een lichtslinger, een draagbare LED tafellamp en natuurlijk: veel kaarsjes! Binnen zijn leeslampen, een mooie hanglamp boven de eettafel en een dimbaar sfeerlicht in de slaapkamer al een goed begin. (Check, check en check!) Wist je dat verschillende soorten sfeerlicht kan combineren? Denk aan accentverlichting aan je trap, een schilderij of plantjes en indirecte verlichting zoals een ledstrook in je keuken of badkamer. Combineer wanneer je lampen kiest altijd voor een combinatie van indirecte, directe en accentverlichting met vrijstaande lampen. Welke lampen zijn jouw favoriet?

Kies voor lichte kleuren

Je hoeft echt geen compleet wit huis te hebben om een lichtrijk interieur te realiseren. Wel kies je best voor lichtere kleuren die het licht kunnen weerkaatsen in je ruimte, en hierbij denk je besr niet enkel aan de muren. Ook lichte meubels en accessoires kunnen je huis lichter maken. Denk aan behang met een licht patroon voor in een slaapkamer of pastelkleuren in je meubels van je woonkamer. Lichte kleuren in combinatie met zachte stoffen, licht hout en aardetinten maken van je huis een lichtrijke en gezellige thuis.

Welke tips neem je mee in jouw volgende verbouwing? Als je nog andere tips voor een lichtrijk interieur hebt, laat het me vooral weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.