Op reis naar de zee? Check dan deze drie tips

Petanque

Advertorial

Maak je je klaar voor je jaarlijkse vakantie aan de zee? Of het nu aan de Belgische kust, de Nederlandse duinen of de Normandische zee is, heerlijk uitwaaien aan zee is waar de zomer echt om draait. Als kind van de zee weet ik daar natuurlijk alles van ;-), dus lijst ik graag voor jullie al drie gouden tips op.

Tip 1: Wees voorzien op alle soorten weer

Het weer aan zee is vaak net wat anders dan in het binnenland. De ene dag kan je genieten van een stralende zon met 30° en de dag daarna regent het pijpenstelen. Als Belgen weten we daar natuurlijk alles van, dus neem voor elk soort weer een outfit mee en werk in laagjes. Hier zijn mijn inpaktips:

  • Kies voor luchtige regenkledij zoals regenlaarzen en een regenponcho. Daaronder draag je een T-shirt, warme fleece trui, een dik paar sokken en eventueel een regenbroek. Geniet ‘s avonds van een lekkere chocomelk en warm je op aan de open haard.
  • Bij regenachtige dagen, is het soms ook heerlijk om gezellig binnen te zitten. Neem dus 1 of 2 gezelschapspelletjes mee, een goed boek of een e-reader en een lounge outfit zoals een joggingbroek en een zachte sweater.
  • Bij warm weer voorzie je best zwemgerief, maar ook een hoofddeksel en lichte kledij om je te beschermen tegen de felle zonnestralen. Neem een strandstoel en een draagbare parasol mee en je kan uren genieten op het strand.
  • Passend schoeisel is key: als je gaat wandelen in de duinen of in een natuurgebied zijn wandelschoenen geen overbodige luxe. Een hele dag op slippers lopen, is nu eenmaal niet het beste voor je voeten.
  • Verder heb je met een broek, shorts, T-shirts, een lichte trui en sokken genoeg.

Tip 2: Neem praktische kledij mee 

De zee draait nu eenmaal niet om een modeshow, maar om gezellig samen en buiten zijn. Laat de kinderen dus ravotten op het strand in kleren die vuil mogen worden en geniet zelf van een boekje op het strand in een shortje en katoenen T-shirt. Kies praktische kleding en neem één mooie outfit mee voor ‘s avonds op restaurant, meer heb je echt niet nodig. In je auto heb je al plaats genoeg nodig voor leuke spelletjes, strandstoelen en een parasol, dus geef ieder gezinslid een klein praktisch koffertje zoals deze handbagage en neem hier enkel de essentials in mee.

Tip 3: Plan leuke activiteiten

Dit hangt ervan af wat je kinderen graag hebben, maar wat afwisseling aan de zee, is zeker leuk. Laat je kinderen amuseren op het strand met een ijsje of door met de go karts te rijden, maar plan ook een gezinsuitstapje. Dit kan een leuke picknick zijn, een uitstap naar pretpark of een bezoek aan een natuurpark. Speel ook mee op het strand: denk aan een groot doolhof tekenen, een gigantisch kasteel bouwen of samen over de golven springen in zee.

Plan je een lange autorit? Lees dan deze leuke post met heel wat tips voor reizen met kinderen in de auto want de reis goed beginnen, start in de auto!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.