De leukste koffiebars aan de Belgische kust

Advertorial: in samenwerking met Koffiemarkt

Gastblog door Jana:

In de winter ligt de Belgische kust er altijd wat verlaten bij. Toeristen vinden niet zo snel de weg naar zee als het weer het laat afweten. Maar stiekem vind ik dat niet zo erg, want dan kan je pas écht genieten van onze prachtige kust. Horden toeristen die lawaai maken en afval achterlaten, maken plaats voor rust en het geluid van de ruisende golven. Heerlijk om – goed ingeduffeld tegen de gure wind en de kou – een lange strandwandeling te maken. Opwarmen achteraf doe je met een lekkere koffie. Thuis, of in een leuke koffiebar.

Oostende

Ik woon zelf in Oostende, dus ik ken ondertussen wel wat leuke koffiebarretjes. Soms heb ik zin om na een strandwandeling meteen huiswaarts te keren en een lekkere illy koffie te maken met mijn koffiemachine van Nespresso, maar even vaak vind ik het leuk om een lekkere latte macchiato in een koffiebar te drinken. In Oode kan je terecht voor een deugddoende koffie, maar ook het uitgebreide thee-assortiment moet je eens proberen. Een favorietje is de chai latte, die extra hard smaakt met een stukje zachte chocoladetaart erbij. Nog een leuk adresje vind ik Albrecht. Dit is ‘the most Instagrammable place in town’, staat er op hun website te lezen. En inderdaad, de koffies en zeker de brunches zien eruit als echte plaatjes. Je durft er haast niet van te proeven ;-) .

Nieuwpoort

In Nieuwpoort kan je kiezen of je graag een koffie drinkt met zicht op zee, in Nieuwpoort-Bad, of liever in Nieuwpoort-Stad een koffiebar opzoekt. In Nieuwpoort-Bad zou ik je Juliette aanraden, waar je kopje goud met Oxfam Fairtrade koffie wordt gemaakt. Geniet ter plekke van dat hete kopje koffie of installeer je op een bankje met een take-away koffie terwijl je naar de wilde zee kijkt. Ben je in de stad, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Bænk, voor z’n koffie maar vooral voor z’n Scandinavisch design. In de wolken door dat mooie servies en die prachtige meubels? Dan heb je gelukt, want ter plekke kan je het interieur aankopen.

Knokke-Heist

Knokke-Heist is de meest mondaine stad aan de kust en bijgevolg kan je er leuke koffiebars terugvinden. In Marie-Rose Bakery combineer je je koffie met heerlijk verfijnde patisserie. De gebakjes zien er niet alleen lekker uit, ze smaken ook zo. In Bonjour start je de dag met een heerlijke koffie. Na je wandeling zin in meer dan koffie of thee, dan vind je vast iets naar je zin op het heerlijke lunchmenu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.