Je slaapkamer verduisteren (ook als je op vakantie bent): 6 manieren

Advertorial

Doe jij geen oog dicht wanneer er ook maar 1 lichtstraaltje je slaapkamer binnenkomt? Dan zit er niets anders op dan een totale verduistering. Met deze 6 manieren weer jij daglicht uit je kamer en ga je zorgeloze nachten tegemoet.

1. Rolluiken

De meest voor de hand liggende optie om je kamer te verduisteren is het installeren van rolluiken. Deze weren licht van buitenaf voor de volle 100%, zodat jij op je beide oren kan slapen. Fingers crossed dat je kan genieten van rolluiken wanneer je overnacht op je vakantiebestemming!

2. Verduisterende raamdecoratie

Overstijgt de investering in rolluiken je huidige budget? Dan ben je ook gebaat bij raamdecoratie zoals een jaloezie en verduisterende rolgordijnen. Dit type gordijnen is gevoerd met een niet-lichtdoorlatende stof. Deze hulpmiddelen zijn misschien net niet zo effectief als rolluiken maar doen wel perfect wat ze moeten: zoveel mogelijk daglicht uit jouw slaapkamer houden. De meeste hotelkamers zijn gelukkig uitgerust met verduisterende gordijnen.

3. Raamfolie

Ook met raamfolie kan je je slaapkamer verduisteren. Fel zonlicht wordt geweerd en ook randen en kieren laten geen lichtinval meer toe. Goedkoop en efficiënt! Het nadeel van raamfolie is dat het op je raam kleeft en je het bijgevolg voor een langere periode gebruikt. Bijvoorbeeld om de zomerperiode te overbruggen, of tijdens je vakantie in het buitenland. Overdag van het zonlicht genieten in je kamer gaat helaas niet.

4. Tochtstrips

Lichtkieren langs ramen en deuren kunnen ook een grote bron van ergernis zijn. Tochtstrips werken prima tegen licht. Je kan er je ramen en deuren makkelijk mee afdichten zodat je geen last meer hebt van licht dat van de gang of overloop je kamer binnenkomt. En zo kan je weer lekker slapen!

5. Donkere verf

Ook de kleur van je muren heeft een effect op je nachtrust. Zo zijn donkere muren beter voor je nachtrust dan lichte of witte muren. Groen en blauw zijn rustgevende slaapkamertinten. Kies voor een donkerdere tint blauw of groen of ga voor een donker behang. Je zal versteld staan van het effect!

6. Slaapmasker

Hoe meer licht er is, hoe moeilijker je de slaap kan vatten. Dat is een gevolg van ons bioritme. Heb je momenteel geen geld om te investeren in bovenstaande tips? Dan kan deze low budget oplossing ook soelaas bieden: een slaapmasker. Daarmee heb je echt geen last meer van licht. Ook handig om mee te nemen op reis, op het vliegtuig of eender welke plek waar jij ongestoord een dutje wil doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.