Comfort food met koffie

Advertorial Cafebonmarché - Pexels via Socials Seeders

In samenwerking met cafebonmarche.be

Een kopje hete koffie, wat kan dat smaken. Zeker in de winter, wanneer je net een lange wandeling in de sneeuw heb gemaakt, krijg je het er opnieuw lekker warm van. Een goede koffie is altijd heerlijk, maar smaakt des meer bij een stukje taart of cake. Ik geef je wat inspiratie om comfort food te combineren met koffie.

Italiaanse keuken

Wie aan koffie denkt, denkt onvermijdelijk aan Italië. Daar zitten natuurlijk de echte koffiemeesters, maar met een koffiemachine van Nespresso komt je koffie toch aardig in de buurt van een écht Italiaans exemplaar. Die koffie kan je verwerken in een geweldig Italiaans dessert: tiramisu. Dop wat boudoirs in sterke koffie, leg ze in een schaal en verspreid hierover de mascarpone die je opgeklopt hebt met suiker en waar je eiwitten door geschept hebt. Je kan hier ook een beetje drank in doen, zoals Amaretto van Disaronno, voor een extra lekkere smaak. Maak laagjes van boudoirs met daarover het mascarponemengsel en bestuif het bovenste laagje met cacaopoeder. Een paar uurtjes in de koelkast en smullen maar!

Zoetigheden

Koffie kan je ook in heel wat zoetigheden verwerken en het is heus niet zo moeilijk. Stop je Dolce Gusto capsules in je koffiemachine en na een minuutje heb je een heerlijke koffie. Die kan je dan gebruiken in koffiemacarons. Macarons ken je wel, dat zijn die ronde luchtige koekjes met een zachte vulling. Enerzijds gebruik je de koffie in het mengsel waarmee je de luchtige koekjes maakt en anderzijds doe je ook wat espresso in de ganache, die de vulling zal vormen tussen de twee koekjes. Je kan ook nog andere smaken maken. Framboos of pistache zijn erg geliefd bij macaron lovers, maar ook vanille of chocolade is erg lekker. Of waarom niet eens experimenteren met smaken als bosbes of citroen?

Koffiebrownies zijn ook een optie. Je maakt gewone brownies en voegt wat koffie aan je beslag toe, zo simpel is het. Serveren doe je met een bolletje ijs. En over ijs gesproken: waarom probeer je geen koffie-ijsje te maken? IJs associeer je wellicht eerder met de zomer, maar geeft toe: een lekker ijsje smaakt toch altijd? Mokka-ijs maak je snel en makkelijk in je ijsmachine. Je hebt er wel enkel kopjes straffe koffie voor nodig, maar als je voldoende ijs maakt, kan je het een hele tijd in de diepvries bewaren en er lang van genieten.

Welk koffiegerecht probeer jij?

Eén gedachte over “Comfort food met koffie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.