Handige websites om een nieuwe taal te leren

Websites om een nieuwe taal te leren

In mijn zoektocht naar tips en hacks om snel een nieuwe taal aan te leren, kwam ik heel wat interessante websites tegen. Ik heb er hier een paar verzameld. Alle websites die je hieronder kan vinden, bieden meerdere talen aan.

  1. LingQ (ook als app) – hier kan je artikels lezen en op de woorden klikken die je niet kent. Die worden dan vertaald. Je kan zelf kiezen welk niveau.
  2. Clozemaster – op deze website moet je een woord in een zin invullen. De zin is vertaald maar vaak kan je het juiste woord ook vinden zonder naar de vertaling te kijken. Een leuke voor tussendoor.
  3. Babadum leert je zo’n 1500 woorden aan de hand van meerkeuze en woordjes die je zelf moet schrijven. Leuk om je woordenschat te testen.
  4. HiNative is een community waar je teksten kan laten corrigeren door anderen en waar je in ruil zelf ook teksten in je moederstaal corrigeert.
  5. Tatoeba.org is een collectie zinnen in allerlei talen. Leuk om eens door te bladeren maar eerlijk gezegd is het me nog niet helemaal duidelijk wat precies de bedoeling van de site is :-)

Een overzicht van handige apps om een nieuwe taal te leren vind je hier. Op zoek naar tips & tricks om snel een nieuwe taal te leren? De uitdaging aangaan om in 30 dagen een nieuwe taal te leren? Doe dan mee aan de 30-dagen challenge!

Ken jij nog handige websites om een nieuwe taal te leren? Laat het zeker weten in de comments!

Eén gedachte over “Handige websites om een nieuwe taal te leren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.