Apps om een nieuwe taal te leren

Apps om een nieuwe taal te leren

Een nieuwe taal leren met een app, het is een beetje verslavend. Je bent gewaarschuwd ;-)

Ik heb wel een talenknobbel. Ik leer graag nieuwe talen en pik het ook redelijk vlot op. In het middelbaar koos ik voor Latijn-Moderne Talen en enkele jaren terug volgde ik Spaans in avondschool.

Zweeds leren stond ook nog op mijn bucket list. En toen was ik in maart in Stockholm en dacht ik, goh, ik zou daar toch eens werk van moeten maken. En daarna was ik weer even in Spanje en schoof dat Zweeds alweer naar de achtergrond.

Niet veel later schreef ik bij juli 2016 ‘Stockholm’ in mijn agenda. En dacht ik, tegen dan moet ik toch eens opzoeken wat ‘verket’ betekent. Ik zag het woord overal opduiken in Stockholm en kon maar naar de betekenis raden.

Bij gebrek aan avondschool in de buurt die Zweeds in het aanbod had, koos ik in de Google Playstore enkele apps om Zweeds te leren en begon er meteen enkele uit te testen. Just for fun leer ik ook wel eens een paar woordjes Spaans, Deens of zelfs Portuguees.

Welke taalapps gebruik ik?

Ik wissel een beetje af tussen verschillende apps. Ze hebben allemaal hun voor- en nadelen. Hieronder vind je taalapps voor zowel Android als iOs.

Er zijn nog heel wat andere apps maar deze waren ofwel betalend ofwel vond ik ze echt niet goed genoeg om hier te vermelden. Hier vind je ook een lijstje met handige website om een nieuwe taal te leren. En ik deel graag ook mijn tips & tricks om snel een nieuwe taal te leren.

Welke talen wil jij graag nog leren? En hoe leer jij het liefst een taal?

TIP! Tips om snel een taal te leren, vind je hier!

8 gedachten over “Apps om een nieuwe taal te leren

 1. Amanda zegt:

  Leuk!
  Ik heb avondschool Zweeds gevolgd aan het UCT in Gent. Aanrader!
  Daarnaast houd ik mijn Zweedse talenkennis up to date met Duolingo. Dit is een leerplatform voor zowel desktop als mobiele apparaten. Je kan met Duolingo ook andere talen dan Zweeds leren.
  Veel succes!

 2. Kathleen zegt:

  Jättebra! En dat is ongeveer het enigste Zweedse woord dat ik ken. Misschien kan ik met één van die apps mijn IJslands onderhouden, want daar is ook serieus wat haar op komen te staan. Uiteindelijk is de beste manier om een taal te leren, het iedere dag te horen en te spreken met native speakers, maar dat is natuurlijk niet zo evident. Ik heb een jaar in IJsland gewoond en toen was mijn IJslands ok. Tien jaar later dacht ik dat ik alles vergeten was, maar een week terug in IJsland vorig jaar en ik sprak terug IJslands en verstond het terug op het zelfde niveau als tien jaar geleden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.