De beste garnaalkroketten van de Belgische kust

Posted in Eten & drinken by

Als ik op restaurant ga, kies ik vaak voor garnaalkroketten. Het staat bovenaan mijn bucketlist om zelf eens garnaalkroketten te maken maar het kwam er nog niet van. Ik proefde dus al veel verschillende soorten garnaalkroketten buitenshuis. Slechts zelden at ik garnaalkroketten die ik niet lekker vond, hoewel de ene garnaalkroket natuurlijk lekkerder is dan de andere. KW vroeg me deze zomer naar mijn favoriete culinaire adresjes aan de Belgische kust. Zo ging ik ijsjes proeven, cocktails drinken, pannenkoeken vergelijken en mosselen en garnaalkroketten uittesten.

Madam Kroket - Oostende HVDB (2)

Madam Kroket

Voor de garnaalkroketten moest ik niet lang twijfelen: in Oostende zijn die van Madam Kroket mijn favoriet. Ik ontdekte dit kleine winkeltje in de Nieuwstraat in Oostende toen ik vorig jaar ging ontbijten bij Caruso. Sindsdien haal ik er af en toe garnaalkroketten om mee te nemen. In de zomermaanden is het ook gezellig druk op het kleine terras. Sinds Madam Kroket in Het Laatste Nieuws stond met een 10 op 10 van Luc Bellings zijn de wachtrijen er alleen maar gegroeid maar het wachten wordt beloond.

Madam Kroket maakt al haar kroketten zelf, op artisanale wijze. Ze gebruikt hier alleen maar verse, natuurlijke producten voor (zonder gelatine!). Ze levert ook aan een aantal restaurants. Niet alleen de garnaalkroketten zijn er lekker. Proef zeker ook eens de kroket met kreeft of zalm of de kaaskroketten! Bij de garnaalkroketten is er keuze uit 30% en 40% garnalen. En dat krokante panko-jasje… Het water loopt me alweer in de mond!

Benieuwd naar mijn andere favoriete adresjes? Je vindt De Zeewacht Kust nog tot donderdag in de krantenwinkel. Vrijdag ligt een nieuwe editie voor je klaar!

5 augustus 2018
/
Previous Post Next Post

1 Comment

 • Reply Els

  mmm, ik heb ook zin in garnaalkroketten gekregen nu ;-)

  9 augustus 2018 at 15:06
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees ook:

  %d bloggers liken dit: