Beach bars, zomerbars en rooftop bars aan de Belgische kust

Posted in Eten & drinken by

‘t Is zomer! Chillen met je voeten in het zand. Aan een cocktail nippen terwijl je naar de zonsondergang kijkt vanuit een beach bar. Genieten van the good life. Met alle beach bars, zomerbars en rooftop bars aan de Belgische kust en in het hinterland krijgt een terrasje doen een heel nieuw elan. Omdat iemand het moet doen, offer ik me deze zomer op om een aantal van die zomerse terrasjes uit te testen. Het lijstje hieronder wordt telkens aangevuld.

PS Uitnodigingen om samen een beach bar / zomerbar / rooftop terras uit te testen zijn altijd welkom! 

Beach bars

Strandbar Lido – Oostende

Voor zover ik weet de eerste beachbar die Oostende had. Als ik me goed herinner hadden ze hier vroeger ook een speeltuintje voor de kinderen. Een vaste waarde die nog niets aan populariteit heeft ingeboet. Leuke extra: ze hebben een extra lang seizoen en openen al vanaf de paasvakantie. Ze blijven open zolang de strandcabines er staan (da’s tot eind september).

Strandbar Pier – Oostende

Naast de Lido zit sinds kort Strandbar Pier. Ik hou van hun huisstijl! Ze serveren naast drankjes ook smakelijke gerechten. Ook zij zijn gedurende het hele badseizoen geopend.

Phare East – Oostende

Phare East (1) Phare East (2)

Op Oosteroever kan je na een fijne strandwandeling voortaan even uitblazen in de vernieuwde Ostend Sailing Club. Een drankje of wat uitgebreider eten, het kan er allemaal. Is het te fris om buiten te zitten, dan kan je ook binnen terecht aan de kachel.

Q-Beach House – Oostende

Q Beach house - beach bar Oostende

Naar jaarlijkse traditie komt ook het Q-Beach House tijdens de zomervakantie weer naar Oostende. De sunset concerten mogen steevast op een groot publiek rekenen. Wie de radio-dj’s live aan het werk wil zien, moet hier zijn. Goed om weten: je aanwezigheid gaat niet onopgemerkt voorbij: er staat een webcam. Die beelden komen ook op tv.

‘t Strandhuis – Bredene

Zomerbars

Bagatelle Summer Bar – Oostende

Shame on me, ik ben er zelf nog niet geweest maar de Bagatelle van weleer is terug. Een bezoekje aan de Wellingtonrenbaan en de wit-rode parasols van de Bagatelle Summer Bar staat zeker nog op mijn programma.

Bocadero – Antwerpen

Ok, niet meteen aan de kust of in het hinterland maar zo’n mooie herinneringen aan de zomerbars in Antwerpen en dan vooral aan de Bocadero. Deze zomerbar zit aan de oevers van de Schelde en biedt net als de beach bars aan de kust zicht op de zonsondergang. ‘t Schoon leven!

Rooftop bars

Panorama – De Grote Post, Oostende

Panoramabar De Grote Post (2) Panoramabar De Grote Post (1)

Bij mooi weer kan je tijdens de zomermaanden terecht in de panoramabar van De Grote Post. De Grote Post maakt hiermee hun slogan ‘De Grote Post is altijd een goed idee’ nog meer waar. Je geniet van een heerlijk zicht over de daken van de Oostendse appartementen, van de Dikke Matille en van het Leopoldpark. Zeker proeven: hun homemade limonades en ice tea! Ze serveren een beperkte maar zeer lekkere kaart.

Panoramabar De Grote Post (4) Panoramabar De Grote Post (3)

25 juni 2018
/
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook:

%d bloggers liken dit: