Zweeds in 3 maanden

Posted in Reistips by

Dit artikel staat nu op Take me to Sweden.

15 maart 2016
/
Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Mamafien

  Ik heb Zweeds gestudeerd aan de UGent. Na die paar jaar kon ik het dus behoorlijk goed, vind ik zelf. In mijn eerste job kon ik de taal nog dagelijks gebruiken, wat mijn kennis alleen maar ten goede kwam. Helaas was die job de enige kan om Zweeds te spreken. Na die job heb ik de taal nooit meer nodig gehad, dus het is ondertussen al 4 jaar geleden dat ik echt uitgebreide gesprekken voerde in het Zweeds. Ik heb de boeken nog, ik ken de SR en SVT websites, maar als je geen doel hebt buiten gewoon het “onderhouden”, dan doe je er niets meer mee. Heel jammer! Als ik op reis ga naar Zweden, dan zal ik mijn boeken wel nog eens bovenhalen, maar verder doe ik er te weinig mee. Spijtig. Wel leuk om te lezen dat er nog mensen zijn die de taal mooi vinden en zelfs de moeite doen om ze te leren!

  16 maart 2016 at 11:50
 • Reply Falderie

  Wow, wat knap! Ik geloof dat je een taal in een aantal maanden kan leren. Maar dan vooral wanneer je er echt helemaal in ondergedompeld wordt. ik denk dat niet iedereen (ik zeker niet) de zelfdiscipline heeft om het te doen zoals jij het deed.

  20 maart 2016 at 07:48
 • Reply Lex Krishnadath

  Hey Heidi,

  Super vet dat je deze challenge op je hebt genomen! Ik zie dat je er ook echt in verdiept het via Fluentin3months, dat heb ik ook gedaan!

  Ik heb dan geen Zweeds in 3 maanden geleerd maar Frans. Ik heb uiteindelijk net geen B2 gehaald maar ben dus wel nagenoeg vloeiend!

  14 oktober 2017 at 10:03
 • Reply Carin

  Hej Heidi,
  Om de zweedse uitspraak goed te oefenen, kreeg ik van mijn zweedse buurvrouw een goede tip. Koop een boek wat je graag wilt lezen ( in het zweeds natuurlijk) en koop van het zelfde boek de luisterversie (audiobok) . In Zweden verkopen ze relatief veel audioboeken. Lees en luister tegelijkertijd, dan hoor je ook goed hoe het geschreven woord wordt uitgesproken. Na een boek was mijn uitspraak met sprongen vooruitgegaan

  25 december 2017 at 08:33
 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees ook:

  %d bloggers liken dit: