Zongedroogde tomaten

Posted in Eten & drinken by

De titel is misschien wat misleidend want het zijn niet echt zongedroogde tomaten, eerder in de oven gedroogde tomaten. Kenners zullen het verschil misschien proeven maar als je vooral de voorverpakte zongedroogde tomaten uit de winkel gewoon bent, zal je niet weten wat je proeft.

Als je dan ook nog eens kerstomaatjes neemt, dan kan je van een ware smaakbom spreken. Onder het receptje voor de zongedroogde tomaten, deel ik ook nog een superlekker pastagerechtje (zonder echte pasta).

Zelf zongedroogde tomaatjes maken in de oven

Ingrediënten

Veel ingrediënten heb je niet nodig. (Kers)tomaten, olijfolie en kruiden. Je kan het ook met enkel tomaten maken. Zeker als je zongerijpte tomaten van het seizoen kan gebruiken. Qua hoeveelheid is de enige beperking de grootte van je ovenplaat. Je kan er namelijk maar zoveel in een keer verwerken als er op je ovenplaat passen. Voor het beste resultaat leg je de tomaatjes namelijk naast elkaar en liefst een beetje gespreid.

Bereiding zongedroogde tomaten

Was de tomaatjes en snij ze in 2. Neem een ovenplaat, leg hier de tomaatjes gespreid op bakpapier op. Strooi er naar eigen voorkeur wat olijfolie, zout en/of andere kruiden als basilicum, peper, tijm, knoflook, orgena, rozemarijn, … over. Zet het vervolgens in een oven op 80 à 100 graden gedurende 2 uur. Eventueel laat je ze er nog een uurtje langer inzitten.

Receptje heerlijke courgettini met zongedroogde kerstomaatjes

Sinds ik de spiralizer van de Magimix Cook Expert in huis haalde, tover ik hier regelmatig een heerlijke pasta zonder pasta op tafel. Mijn favoriet is de courgettini met zongedroogde tomaatjes.

Bereiding

Stoof een uitje in de wok. Doe hier een teentje knoflook bij. Vervolgens doe ik er de courgetteslierten erbij. Als de courgettes goed gemengd zijn met de uitjes en de look, kap ik er de tomatensaus bij (vers of uit een bokaal als het sneller moet gaan) en tenslotte roer ik er ook de zongedroogde tomaatjes onder. Afwerken met een beetje geraspte kaas en genieten maar!

september 25, 2018
/
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook:

%d bloggers liken dit: