Zelf pasta maken met One Day Chef in Rome

Als het aan mij lag, at ik zo goed als elke dag pasta. Je kan echt ongelooflijk variëren met de ingrediënten en sausjes. Ook nu alle kinders het huis uit zijn, doen we op woensdagavond regelmatig een spaghetti-avondje bij la mama. Pasta staat voor gezelligheid! Maar zelf pasta maken, dat had ik nog nooit gedaan.

Zelf pasta maken

Een minimalistische levensstijl gaat voor mij ook samen met pure en lekkere producten. Zo maakte ik eerder al zelf brood. Ook zelf pasta maken stond op mijn lijstje.

Zelf pasta maken met One day chef in Rome

Toen ik mijn citytrip naar Rome aan het plannen was, botste ik op One Day Chef. Dit concept biedt Italiaanse kooklessen aan, in hartje Rome. Het unieke aan One Day Chef is dat ze echt voor elke cursist een eigen keukeneilandje hebben. Je maakt je pasta dus volledig zelf. Geen groepswerk hier!

Het gaat hier de laatste tijd nogal hard met reisjes. Ik heb tussendoor amper tijd om de volgende voor te bereiden! Dat heeft soms ook zijn voordelen want je laat je dan al eens verrassen maar de controlefreak in mij weet bijvoorbeeld wel graag op voorhand hoe ze ergens kan geraken.
Op de website van One Day Chef stond dat het makkelijk te bereiken was vanaf halte San Giovanni. Meer niet. Ahum, een beetje stress dus maar eigenlijk bleek meer uitleg niet nodig want de workshopruimte van One Day Chef is letterlijk aan deze halte gelegen!

Toque One Day Chef

We kregen een warme welkom met een glaasje bubbels en wat aperitiefhapjes. Heerlijk brood! Dat begon dus al goed :-)
Daarna kregen we elk een schort en een koksmuts op. Deze mag je daarna meenemen naar huis! We wasten onze handen en mochten plaatsnemen aan ons kookeiland. Aan de slag: zelf pasta maken!

Matteo en Martina zijn broer en zus en runnen One Day Chef samen. Matteo is de kok en geeft de uitleg in goed Engels. Zijn zus is de stille kracht. Ze zorgt ervoor dat de workshop vlot verloopt, dat alles klaar staat en dat de cursisten zelf niet moeten afwassen. Een topteam!

Tiramisu

We begonnen met het dessert. Tiramisu moet namelijk even opstijven in de koelkast. Normaal gezien maak je tiramisu de dag voordien. Ik had al vaak tiramisu gemaakt maar het recept van Matteo is heel wat lekkerder!

Daarna zouden we echt pasta gaan maken. We mengden de bloem met een eitje en voegden er wat zout aan toe. Matteo gaf de tip om te beginnen kneden met één hand zodat je steeds een propere hand hebt. Daarna lieten we het deeg rusten onder een stukje plastiek folie.

Gnocchi

We gingen over naar het volgende gerecht: gnocchi. Heel plezant om maken! We draaiden lange worsten uit het deeg en sneden dit in kleine stukjes. En nu komt het: daarna rolden we elk stukje over een vorm om de zo gekende gnocchi-vorm te bekomen. Ook dat is het leuke aan One Day Chef: ze proberen zoveel mogelijk keukengerei te gebruiken dat de meeste mensen in hun keuken hebben. Op een pasta-machine na, hoef je dus geen ingewikkelde toestellen te kopen om zelf pasta te kunnen maken.

one day chef (5)

Wist je trouwens hoe je kan zien als verse gnocchi klaar is? Ze beginnen dan te drijven in de pot. Het duurt echt maar een paar minuutjes.

Spaghetti!

Ondertussen had het deeg genoeg gerust en duwden we het deeg plat. Dit ging dan 2 keer door de pasta machine om een groot lang smal stuk te bekomen. Dit sneden we in twee om dan door de vormpjesmachine te draaien en een soort spaghetti te bekomen! Dit was echt een magisch moment: ik had zelf pasta gemaakt!

One day chef

Matteo staat steeds klaar met uitleg en om je te helpen maar je doet alles wel zelf en dat is het leuke aan deze kookklas. Soms mag het tempo misschien wat hoger maar wij waren nu maar met 3 cursisten en ze hebben plaats voor 16 personen. Zelf pasta maken blijkt dus niet zo moeilijk. Het duurt wat langer om maken dan droge pasta maar de smaak is dan ook niet te evenaren.

One day chef (2)

Ohja, het leukste kwam nog: we mochten onze gerechtjes zelf ook opeten. One Day Chef geeft je de overschotjes zelfs mee zodat je er thuis nog van kan genieten.

one day chef (4)

Samen met het bezoek aan het Forum Romanum was dit het hoogtepunt van mijn citytrip Rome. Ik kan het dus alleen maar aanraden!

Thanks, Matteo and Martina, it was awesome!

In samenwerking met One Day Chef.

4 gedachten over “Zelf pasta maken met One Day Chef in Rome

 1. Lore Bonneux zegt:

  Beste, samen met mijn vriend ga ik in september naar Rome. Ik vroeg mij af hoeveel dat het gekost heeft om deze cursus te doen en of je er ook mocht van eten? Hoelang duurde het ongeveer? Vond je het echt de moeite? We hebben ons hele leven al pasta willen maken. Alvast bedankt!

  • Heidi zegt:

   Dag Lore,
   Ik vond het zeker de moeite! Achteraf mag je het ook zelf opeten en krijg je de overschot zelfs mee naar huis! De prijs en de duurtijd hangt af van de formule die je kiest. Je vindt alle info op hun website!
   Veel plezier,
   Heidi

 2. Evi zegt:

  Hey Heidi,

  Mijn vriend en ik gaan de eerste week van juli naar Rome!
  Het lijkt mij fantastisch om zo’n les te volgen! Wauw!
  Ik kan nergens iets terugvinden qua prijzen op hun website…

  Lieve groetjes,
  Evi

  • Heidi zegt:

   Dag Evi, denk dat je hen dan best even een mailtje kan sturen. Prijs viel goed mee. Zeker als je de maaltijd achteraf en de hele ervaring meerekent. Veel plezier en doe hen zeker de groetjes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.