Vandaag deel ik een lekkere burger die je relatief snel op tafel kan toveren. Het meeste werk zijn wellicht de frietjes (je kan eventueel een zakje uit de diepvries halen maar da’s niet hetzelfde natuurlijk). Het is supergemakkelijk en superlekker recept: zalmburgers met verse ovenfrietjes! Zelf zalmburgers maken kan op het eerste zicht misschien wat afschrikken maar echt, het is poepsimpel! Ik haalde voor de gelegenheid nog eens mijn Magimix Cook Expert boven maar je kan het met elke machine doen, zelfs met een gewone mixer.
Ingrediënten zalmburger
- 500 gram verse zalmfilet
- 1 ei
- eetlepel boter
- 1 fijngesnipperde rode ui
- 2 eetlepels gehakte dille
- snuifje zout
Je kan ook varianten maken met kabeljauw.
Bereiding zalmburger
Doe de zalm samen met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine en mix alles goed. Maak ronde burgers van ongeveer 1 cm dik. Bak gedurende 1 minuut aan elke kant op een hoog vuur. Laat daarna nog 3 minuten verder bakken op een lager vuurtje.
Bereiding verse ovenfrietjes
Borstel en was eerst de aardappelen. Snij ze daarna in frietjes en leg ze op een geoliede ovenplaat. Doe er nog wat olie en zeezout over. Zet de plaat in de oven, op 200 graden. Schud de plaat regelmatig, zodat de frietjes niet aanbranden. Als de frietjes kleur beginnen krijgen en knapperig worden, zijn ze klaar. Smakelijk!
Tip: varieer eens met zoete aardappelfrietjes!
Ik serveer de zalmburger in een hamburgerbroodje met wat dressing, een paar tomatenschijfjes of wat komkommer. Het is iets dat heel snel klaar is en wat je ook makkelijk uit het vuistje (en dus ook in de zetel, voor de tv) kan eten. Ben ik trouwens de enige die een hamburger ondersteboven op eet?

Pin for later

Yumm, ziet er superlekker uit!