Ga jij mee op ‘workation’?

Sommige zotte ideeën vragen gewoon om ook effectief uitgevoerd te worden. Ik wil al lang eens op ‘workation’. Ik heb veel deugd van een dagje werken volgens het Hoffice-principe en zo’n workation zou me vast helpen om een voorsprong te nemen (of een achterstandje in te halen). Dus… waarom organiseer ik niet zelf zo’n workation? Interesse? Lees dan zeker verder!

Wat is een workation?

Een workation is letterlijk werken op vakantie. Je gaat letterlijk ergens heen om je ten volle op je werk te kunnen concentreren maar ondertussen toch ook iets van de omgeving te zien/te genieten. Als je samen met anderen op workation gaat, zijn er ook brainstorms, workshops en samenwerkingsmogelijkheden mogelijk.

Zo kan elke deelnemer bijvoorbeeld voorstellen om een workshop of één-op-één coachingsessies te geven over iets waar ze goed in zijn. De anderen kunnen op voorhand aangeven waar ze interesse voor hebben. Het is naast genieten natuurlijk ook de bedoeling om efficiënt en geconcentreerd te werken zodat je bergen werk kan verzetten!

Aan het begin van je workation leg je ook doelen vast waar je naartoe wil werken. Wat wil je tijdens de workation bereiken? Aan welke projecten ga je werken? Door dit op voorhand vast te leggen, ga je veel doelgerichter werken.

Wat is een goede locatie voor een workation?

In mijn dromen zie ik een hip hotel of misschien zelfs een vakantiewoning. Een sauna of andere wellnessfaciliteiten zijn een plus maar niet noodzakelijk. Uiteraard hebben we wifi nodig. Goede en liefst gratis wifi. De locatie beschikt verder over verschillende ruimtes waar gewerkt kan worden. Makkelijk bereikbaar met auto (+ parkeergelegenheid) en openbaar vervoer. Liefst in eigen land of net over de landsgrenzen zodat we niet te lang onderweg zijn. Idealiter kan de locatie per deelnemer apart factureren. Suggesties voor een locatie zijn uiteraard welkom!

Hoe zou mijn workation er uit zien?

Op vrijdagavond zou ik starten met een diner ter kennismaking. Ik zou de aankomst en kamerverdeling tussen 18u en 19u plannen zodat we rond 19u30 aan tafel kunnen. Misschien kan er die avond nog een eerste workshop georganiseerd worden en kunnen we afsluiten met een avondwandeling?

Op zaterdag kunnen zij die dat graag willen de dag starten met yoga, joggen of iets anders (hangt af van de voorstellen van de groep). Na het ontbijt begint de eerste werksessie. Werksessies worden door workshops afgewisseld. In de late namiddag staat ontspanning op het programma en gaan we samen de omgeving verkennen of een soort teambuildingsactiviteit doen. ‘s Avonds kunnen we nog workshops en/of werksessies inplannen, afhankelijk van de behoeftes van de groep of houden we gewoon vrij om te chillen.

Op zondag zal het afhangen van hoe laat we moeten uitchecken. Anders kan er na het ontbijt eventueel nog een sessie gepland worden en als afsluiter samen gaan lunchen? Idealiter kunnen we op zondag nog tot in de late namiddag ter plekke blijven en kunnen we nog een paar uur doorwerken.

Uiteraard kunnen we in samenspraak het programma verder uitwerken. Ik verwacht wel engagement: als je inschrijft is het echt de bedoeling dat je het hele programma mee volgt en dus van vrijdagavond tot zondagmiddag aanwezig bent.

Voor wie is deze workation?

Afhankelijk van de locatie denk ik aan een 12-tal personen. In eerste plaats andere bloggers maar ook freelancers en digital nomads kunnen aansluiten. Iedereen die locatie-onafhankelijk kan werken eigenlijk.

Interesse?

Workation

Heb je suggesties voor een locatie? Heb je interesse om mee te doen? Of heb je nog andere suggesties? Geef me zeker even een seintje (in de comments hieronder, via pm op Facebook of per mail info (a) livingbythesea.be). Ik denk aan een weekend buiten de schoolvakanties dus zou niet te lang mogen wachten om dit vast te leggen. Past het door de week beter voor jou of zou je er bijvoorbeeld ook de maandag nog aan willen vasthangen? Als er voldoende interesse is, kan dat zeker ook! Ik heb nu voor een weekend geopteerd omdat ik denk dat dit voor de meesten het makkelijkste is. In’t kort: er ligt nog niets concreet vast en alle suggesties zijn welkom maar ik wil echt werk maken van deze workation!

22 oktober 2017
/
Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Josefien

  Lijkt me een heel leuk idee! Alleen zitten mijn weekends al veel te vol en weet ik dus niet of er nog een extra ‘weekendje’ vanaf kan…

  22 oktober 2017 at 21:04
 • Reply Herman Dailybits

  Zelf ook al veel over liggen nadenken.

  Of ik het verkocht krijg dat ik met wat random dames op werkweekend te gaan is iets anders. ;-)

  Ik ben al langer aan het denken om eens een dagje super hard voor te werken in een bepaalde zotte locatie, zoals bijvoorbeeld http://www.the-treehouse.be/

  Als ik al zo een werkweekend zou doen, dan is het bij mij echt van 6 tot 23u doorknallen om eens door alles te gaan.

  Keep me posted!

  23 oktober 2017 at 13:48
  • Reply Heidi

   Ik doe dat thuis ook af en toe. Vroeg opstaan en tot laat doorwerken. Daarmee dat ik zo’n weekend wel zie zitten ;-) Wie weet kunnen we enkele mannen ook warm maken hé! Ik check die locatie alvast eens :-)

   24 oktober 2017 at 08:26
 • Reply Tineke

  Dag Heidi,
  Klinkt tof, en uitdagend. En ik brainstorm graag mee (al vraag ik me af of ik professioneel voldoende kan bij brengen (als freelance illustrator, vormgever). Een creatieve workshop (leiden) zou ik wel zien zitten. In ieder geval… je laat het maar weten als je denkt dat ik iets kan betekenen.
  Groetjes
  Tineke

  24 oktober 2017 at 07:27
  • Reply Heidi

   Dag Tineke, een creatieve workshop lijkt me zeker interessant! En de meeste freelancers of bloggers komen ook met ontwerp in aanraking dus kan zeker interessant zijn! Hou de FB-pagina in het oog. Van zodra ik meer nieuws heb, zal ik het daar delen :)

   24 oktober 2017 at 08:25
 • Reply Kelly

  Zoals ik al op Facebook aangaf, sta ik hier zeker voor open! Een beetje een uitdaging ook. Een workshop leiden, zou ik wel zien zitten: over fotografie dan, hé.
  Ik zie af en toe leuke locaties passeren op Facebook, maar de vraag is ook hoe duur je het wil maken.

  25 oktober 2017 at 11:50
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees ook:

  %d bloggers liken dit: