Less is more, een minimalistische woonkamer

Posted in Minimaliseren by

Soms zit ik ‘s avonds in de zetel, mijn benen op de poef, en bewonder ik mijn woonkamer. Mijn moeder vindt mijn woonkamer te leeg. Vrienden vragen soms wanneer ik ga schilderen. Maar ik vind het perfect zo!

Ik koos voor een minimalistische woonkamer. Geen prulletjes om af te stoffen. Geen 101 fotokaders aan de muren. Maar een donkere houten vloer en verder vooral wit: witte muren, wit plafond en witte meubels. Oorspronkelijk had ik ook voor witte zetels gekozen maar nadat ik de eerste avond al rode wijn morste was snel beslist dat ik mijn zetelhoezen zou kleuren.

Mijn woonkamer is best ruim: het salon aan de ene kant, de eettafel aan de andere kant en ertussen nog mijn bureau.

Wat staat er in mijn minimalistische woonkamer?

In het salongedeelte staan twee Klippan-zetels met een poef en een Lack-salontafeltje. In de hoek staat nog een Expedit-kastje en dan heb ik ook nog een tv-kastje en een pelletkachel.

De bureau sla ik even over want daar besteed ik nog een aparte blogpost aan.

In het eetkamergedeelte van mijn minimalistische woonkamer staat een simpele Ikea-tafel met 4 witte stoelen. Tegen de muur staat een grote Besta-kast. Deze Besta-kast mocht eigenlijk wel wat kleiner, zeker nu ik heel wat spullen weggedaan heb. Ja, ik heb vrije ruimte in mijn kast! Een heerlijk gevoel :-)

Wat staat/ligt er in mijn salon?

Salon

Meubels inbegrepen, heb ik in het salongedeelte 63 stuks liggen. Da’s echt elk stuk apart geteld. Tot zelfs de verdeelstekker in het tv-kastje toe :-)

Een paar dingen van mijn stuff list:

  • Iris light (Philips Hue) en Sonos 1
  • TV – ok, aan de grote kant voor een minimalist, maar dit was (echt waar!) de goedkoopste
  • Kussens in de zetels en een fleece dekentje (onmisbaar!)
  • Foto-album van Antarctica en van mijn kinderjaren
  • Enkele kaarsjes (kaarsen op basis van bijenwas zijn trouwens beter voor het milieu! Ze zijn iets duurder in aankoop maar branden langer. Win win dus!
  • Vaas met kurken in (zoals een memory jar) – update: de vaas is geleegd en vervangen door een erfstuk

Wat staat/ligt er in het eetkamergedeelte?

woonkamer - eetkamer

Omdat de bergruimte in mijn keuken eerder beperkt is, staan er ook borden in de kast in de woonkamer. Die telde ik vorige keer al mee in de keukenspullenlijst. Zelfs met lege planken in mijn kast, kom ik nog aan 94 stuks. Dat maakt 156 stuks in mijn minimalistische woonkamer!

Wat zou ik nu anders doen? Ik kocht destijds 12 rode en 12 witte wijnglazen. 6 stuks van elk waren meer dan genoeg geweest. Hetzelfde voor mijn waterglazen.
Ook de speciale pastaborden en de draaiende kaasplank waren eigenlijk overbodige aankopen. Gebruik ik eigenlijk veel te weinig: botervlootje, broodmandjes en melkkannetje maar da’s dan weer leuk om hebben als er bezoek is.

Wat staat nog op mijn verlanglijstje?

Ooit wil ik een prachtige design tafel. Een die tegen een stootje kan. Een om urenlang rond te tafelen en gezelschapsspelletjes met heel de familie te spelen. En hoewel ik heel content ben van mijn Klippan-zetels, ga ik hier in de toekomst wellicht voor een upgrade.

Geen digibox meer…

TV kast

Aandachtige lezers hebben misschien gemerkt dat ik geen digibox meer heb (ondertussen is ook de dvd-speler weg!). Het is een experimentje. Tijdens de zomermaanden kijk ik sowieso heel weinig televisie. Het gebeurt eigenlijk weinig dat ik écht televisie kijk. Meestal combineer ik televisiekijken met een andere activiteit. Voorlopig bevalt het televisievrije leven me heel goed.
Wie van jullie doet het ook zonder tv? Kozen jullie voor Stievie of Netflix? Of echt niks meer, zoals ik?

P.S. Geïnspireerd? Vergeet dit artikel dan niet te pinnen op Pinterest!

30 juni 2015
/
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook:

%d bloggers liken dit: