Wintertijd: een uurtje extra om te sporten

Tenzij je de afgelopen dagen even van de aardbol verdween, kon je er niet naast kijken. We zijn vannacht overgeschakeld op de wintertijd. Iedereen heeft daar wel zijn/haar mening over en de meerderheid kan het ook niet laten om deze te ventileren op sociale media. Zelf probeer ik overal het positieve van in te zien, dus ook van de wintertijd. Da’s gewoon een extra uurtje tijd!

Het geen-tijd-excuus

VITTEL vroeg aan 1000 Belgen welke taken hen het meest verhinderden om te sporten. De meesten bleken te antwoorden dat huishoudelijke taken de grootste hindernis waren. In de vorige post schreef ik al hoe zot druk oktober was/is. Zo druk dat ik al een paar keer mijn geplande looptraining geskipt had omdat ik beter even kon doorwerken. Ik voelde me dan ook nogal betrapt toen VITTEL me contacteerde om van’t weekend mee te gaan naar Parijs om deel te nemen aan een loopevenement. Het geen-tijd-excuus kon ik niet inroepen :-)

Vittel run

TIME TO MOVE RUN

In de lichtstad organiseerde VITTEL voor het eerst de Time To Move Run. Niet zomaar een loopevenement! Want waar anders wordt het startschot om 2u ’s nachts gegeven, loop je rondjes van 2 km om dan ook om 2u over de finishlijn te lopen? We waren met enkele honderden zotten, vooral Fransen maar ook een 20-tal Belgen.

Wekker om halftwaalf

We hadden met ons groepje om middernacht in de lobby van het hotel afgesproken. Ik heb nogal veel slaap nodig en besloot na het diner nog enkele uurtjes in bed te kruipen. Ik wist niet zeker of dit een goede zet zou zijn maar wakker blijven tot lang na middernacht leek me een nog grotere uitdaging dan van 2 tot 2 te lopen :)

Toen mijn wekker ging, had ik me liever nog eens omgedraaid. Maar dat heb ik ook als de wekker pas om 8u staat. Al snel won de adrenaline en trok ik mijn loopoutfit aan. Hoewel het overdag nog T-shirtweer was in Parijs, bracht de nacht een pak frisser weer. Gelukkig had de organisatie overal vuurtjes voorzien. We haalden ons rugnummer op, versierden onze outfit met light sticks en namen nog een groepsfoto in de photo booth.

Vittel run

Zoals bij elk loopevenement was ook hier een warming-up voorzien. Ik bedacht dat 3 rondjes zeker haalbaar moest zijn. Op een ‘normaal’ moment, had ik wellicht meteen 4 rondjes als doel gesteld maar ik vond dat ik nu ook niet te zot moest doen.

Lopen tegen de tijd

Het startschot werd gegeven en de meute begon aan de eerste Time To Move Run. Ik probeerde aan de startgroep voor 4 rondjes aan te klampen en kon tot mijn eigen verwondering vlot mee. Het parcours was leuk verlicht en ondanks het nachtelijke uur waren er ook wat supporters opgedaagd.

Vittel run

Na de eerste ronde bleek dat ik de 4 rondjes binnen het uur vlot zou moeten halen. Na de tweede ronde vond ik dat 3 rondjes ook al een hele prestatie zou zijn en tijdens de derde ronde dubbelde mijn teamgenoot me terwijl hij en passant enkele bemoedigende woorden sprak. Ik geloof dat het toen was dat ik besloot toch voluit voor die vierde ronde te gaan. Na exact 57 minuten en 4 rondjes finishte ik.

Een uurtje extra

Dat extra uurtje heb ik dus gebruikt om voluit te sporten. Voluit slapen was ook een optie geweest of wat werk inhalen. Wat heb jij met dat extra uurtje gedaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.