Voor het eerst een auto huren?

Posted in Reistips by
Voor het eerst een auto huren

Tijdens de herfstvakantie trokken we met heel het gezin voor een weekje naar Griekenland. We combineerden een citytrip in Athene met het supporteren voor mijn broer in het WK Spartan Race in Sparta. Voor het tweede deel van de reis besloten we voor het eerst een auto te huren.

Zo’n 10 jaar geleden had ik, samen met vrienden, al eens een jeep gehuurd om door Zuid-Afrika en Mozambique te reizen. Enkele kilometers voor we de wagen moesten terugbrengen kregen we een sterretje in de voorruit en plots kostte de huurauto ons een pak meer dan voorzien. Deze keer wou ik dus zeker zijn dat er geen extra kosten bij het huren van de auto zouden komen. Na een rondvraag op Twitter kwam ik bij Sunny Cars uit.

Tips auto huren

Reserveer je huurauto op voorhand. Bij Sunny Cars kan je het papierwerk voor het huren van de auto al op voorhand in orde maken zodat je ter plekke snel kan vertrekken.

Check zeker altijd hoe het met het eigen risico zit. Bij Sunny Cars heb je een all-in. Het kan zijn dat je schade ter plekke moet voorschieten maar via Sunny Cars krijg je dit achteraf terugbetaald.

Voor GPS, kinderstoeltjes enz. moet je vaak extra betalen. Door Google Maps offline beschikbaar te maken, kan je die GPS overbodig maken. Zorg dan wel dat je je telefoon onderweg kan opladen.

De hoofdbestuurder moet een kredietkaart met zijn naam erop hebben. Voor een tweede bestuurder moet je vaak extra betalen (bij Sunny Cars is dit soms inbegrepen).

Check bij het afhalen de auto op kleine krasjes en neem hier desnoods foto’s van zodat er geen twijfel kan zijn over de staat waarin de auto was die je gaat huren.

Vaak moet je de tank even vol terugbrengen als je hem gekregen hebt. Zorg ook dat je de auto op tijd terugbrengt anders moet je nog een extra dag betalen. Haal je de auto om 12u, zorg dan dat je de auto voor 12u terugbrengt zo vermijd je dat je een dag extra moet huren.

Overloop hoe je de lichten kan aansteken, hoe de ruitenwissers werken, enz. voor je begint rijden.

Check de verkeersregels van het vakantieland op voorhand: hoe snel mag je rijden, hoe zit het met voorrang,… Lees ook nog even deze tips i.v.m. een lange autoritten.

En ten slotte: laat niets in de wagen liggen!

Onze ervaring met de huurauto

Omdat we met kleine kinderen reisden en eerst enkele dagen in Athene verbleven, liet ik de huurauto aan het hotel leveren. Dit verliep probleemloos en betekende heel wat tijdswinst voor ons. We hadden kinderstoeltjes gevraagd en die waren in goede staat. We betaalden hier (afleveren + 2 kinderstoeltjes) ter plekke nog zo’n 55 euro cash voor.

De auto werd met een 3/8ste tank geleverd en dus zochten we, eens buiten Athene, meteen een tankstation op.

We reden eerst naar ons vakantiehuisje, dropten onze bagage daar en reden verder naar Sparta waar we de landenparade en openingsceremonie van de Spartan Race zouden bijwonen. We hadden de auto op een pleintje geparkeerd, waar nog andere auto’s stonden.

Toen we enkele uurtjes later terugkeerden was het ruitje aan de chauffeurskant ingeslagen. Niet hoe je je avond wil eindigen… De politie en de autoverhuurfirma werden gebeld. Stress want de kindjes moesten gaan slapen en mijn broer eigenlijk ook want ‘s anderendaags had hij al erg vroeg een wedstrijd waar hij al maanden voor aan het trainen was.

De autoverhuurfirma zou ons uiteindelijk tegen 6u ‘s morgen een nieuwe wagen bezorgen. En jawel hoor, stipt op tijd waren ze op de afspraak en konden we het hele voorval achter ons laten.

Voor de duidelijkheid: de firma heeft in principe 24u om voor een oplossing te zorgen. We zijn hen enorm dankbaar dat ze, in ons geval al een 8-tal uur later een oplossing hadden.

P.S. We kozen er ook voor om het gebruik van de huurauto te compenseren via Green Seat.

Pin it

Tips om voor het eerst een auto te huren

Met dank aan Sunny Cars

8 november 2019
/
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook:

%d bloggers liken dit: