Vliegen vanuit Oostende

Oostende airport

Vliegen vanuit Oostende

Had ik al gezegd dat ik in een wereldstad woon? We hebben hier alles: meer zon dan in het binnenland, strand en zee, altijd en van alles wat te doen en vlot bereikbaar. Met de auto kan je op één van de randparkings terecht, met de trein rij je tot in het centrum, vroeger kon je met de boot naar Engeland en dan is er ook nog de luchthaven.

Het is geen geheim dat de reiskriebels hier regelmatig opspelen. Het minst leuke aan vliegreizen vind ik het gedoe om in Zaventem te geraken: met de auto naar het station, kweeniehoever moeten parkeren, trein tot in Brussel, overstappen, trein tot Brussels Airport. En dan maar hopen dat er geen treinvertragingen zijn. Terugkeren is zo mogelijks nog vervelender, zeker als je een avondvlucht hebt. En als de reis er op zit en het vliegtuig geland is, wil ik maar één ding: snel naar huis!

Insert reizen vanuit Oostende!

Zeker nu er een verbinding Oostende-Barcelona aangeboden wordt! De vluchturen zijn super: ‘s morgens vroeg vertrekken naar Barcelona, ‘s avonds laat terugkeren.

Een citytripje Barcelona staat hier dus zeker nog op het programma. Begin mei was ik in Costa Brava. Meestal neem ik dan de vlucht Gerona-Brussel. De luchthaven van Barcelona ligt iets verder van Cala Joncols dan Gerona maar de tijd die ik daar verlies, win ik dubbel terug in België :)

Letterlijk een kwartiertje nadat mijn vlucht geland was, was ik al thuis! Met dank aan de mama die taxi speelde en het feit dat ik enkel met handbagage reis. Maar ook wie op zijn koffer moet wachten, zal normaal gezien minder lang moeten wachten dan in Brussels Airport. Lang leve kleinschaligheid enal.

Ook het inchecken gaat veel vlotter dan in grote broer Brussels Airport. Alleen moet je het zonder winkeltjes doen en is er ook geen restaurant ofzo, enkel een automaat.

Bereikbaarheid luchthaven Oostende

Met de auto:

Parkeren op de luchthaven kan, zowel korte als lange termijn. De volgende keer dat ik er ben, zal ik eens op de prijzen letten want die kan ik online ook niet meteen terugvinden.

Met het openbaar vervoer:

Elke 10 minuten heb je een busverbinding met het centrum en het station.

Ben jij al eens vanuit Oostende vertrokken? Hier zie je op welke bestemmingen er vanuit Oostende gevlogen wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.