Uitgetest: Geonaute ONmove 200

Posted in Runaddict by
Geonaute OnMove

Nog minder dan 3 maand voor de Antwerp 10 Miles en we zitten met een loopdip. Het lijkt niet meer vooruit te gaan. Mijn energie wordt opgeslorpt door duust andere dingen. En mijn spieren willen niet meer mee.

Ik voel blessures om de hoek kijken. Het begon met één training overslaan want een beetje rusten leek beter. Maar eens je een training overslaat is het hek van de dam en al snel volgt een tweede gemiste training.

Zelfs een platte smarthphone-batterij en dus geen tijds- en afstandsregistratie was al excuus genoeg om toch maar niet te gaan lopen.

De vraag om de Geonaute ONmove 200 te testen voor Decathlon kwam dan ook als geroepen. Niet alleen miste ik mijn Garmin Forerunner gigantisch sinds ik hem deze zomer verloor, ik zag het bos door de bomen niet meer tussen alle GPS-sporthorloges en kon niet kiezen. Aan Geonaute had ik eerlijk gezegd nog niet gedacht. Een platte batterij van mijn smartphone is voortaan geen excuus meer ;-)

Voor nog geen 90 euro heeft het GPS-horloge alle handige functies die ook mijn Garmin Forerunner had. En zelfs meer, eigenlijk. Want de ONmove 200 zet je trainingssessies draadloos over naar je smartphone. De ONmove 200 is compatibel met een bluetooth hartslagmeter.

Installatie

Eerst laad je het uurwerk met de meegeleverde USB-kabel anderhalf uur op. Daarna sloot ik het uurwerk aan op mijn pc en installeerde een update van de software. De app downloadde ik ook op mijn smartphone.
Allemaal redelijk eenvoudig, zeker met de bijgevoegde gebruiksaanwijzing.

Maandagavond trok ik dan, gewapend met de ONmove 200 en mijn smartphone naar M om een toertje te lopen. Want om een GPS-sporthorloge te testen moet je natuurlijk wel gaan lopen. Ik deed de ONmove 200 boven de mouwen van mijn windjack zodat ik de gegevens vlot kon lezen.

Na een klein minuutje vond de ONmove 200 al de satellieten. Benieuwd of het elke keer zo snel zal gaan (Update: de tweede keer leek het nog sneller te gaan!). Mijn Forerunner deed er tussen de 20 seconden en de 20 (!) minuten over. Meestal had hij toch even nodig om ontvangst te hebben.

Pluspunten en nadelen

Scrollen

Wat me het eerst opviel is dat je tijdens het lopen best veel op de knopjes moet drukken om van afstand naar snelheid te gaan. Dit wordt niet samen getoond. Je hebt de huidige snelheid en de gemiddelde snelheid samen staan. Voor de totale afstand moet je de knop indrukken. Stel dat ik met een hartslagmeter zou lopen, dan moet je nogmaals op het knopje drukken om het scherm met je hartslag te zien te krijgen.

Snelle GPS-ontvangst

Maandagavond had mijn Runkeeper iets sneller ontvangst maar de GPS-functie van mijn smartphone ligt dan ook de hele tijd aan. Vergeleken met mijn Forerunner was de ONmove 200 toch sneller. Of dat ook bij een tweede gebruik nog zo is, zal ik je morgenavond weten te zeggen (Update: ja dus!).

Verlicht display

Zeker voor avondlopen is een verlicht display wel handig. Met een druk op de knop licht het dislay enkele seconden op.

Geen Runkeeper

Voorlopig heb ik nog niet gevonden hoe ik mijn trainingssessies kan overzetten op Runkeeper. Op zich niet echt een must maar mijn loopvrienden zitten op Runkeeper en ik heb er nog een uitdaging lopen.

Vlot overzetten via app/bluetooth

Waar de Runkeeper app de sessie soms niet automatisch doorstuurde en de Forerunner met een kabeltje verbonden moest worden, kan ik met de ONmove 200 snel en draadloos trainingssessies in de app opladen via bluetooth.

Eenvoudig design

De ONmove komt in aquablauw en zwart. Ik koos voor zwart omdat dit beter past bij mijn fuchsia/zwarte loopoutfits. Het is een eenvoudig design, zoals ik het het liefste heb. En ik voelde amper dat ik het uurwerk aanhad. Ook al een pluspunt. Zeker voor iemand die nooit een uurwerk draagt (behalve mijn GPS sporthorloge dus en een duikcomputer tijdens de respectievelijke activiteiten).

Prima prijs

Prijs/kwaliteit is de ONmove 200 zeker een aanrader. De laatste technische snufjes (geïntegreerde hartslagmeter aan de pols, follow me home-functie,…) zitten er niet bij maar voor veel lopers is dat ook prima zo. Het lijkt me een goed instapmodel. Uitbreiden met een hartslagmeter kan altijd nog. Deze kost ongeveer 35 euro.

Conclusie

Een goed GPS-horloge voor wie goede basics zoekt en geen honderden euro’s wil besteden.

PS Wil je weten hoe het me verder vergaat met de ONmove 200? Kom dan zeker nog eens terug voor een update als ik de ONmove 200 wat langer gebruikt heb!

UPDATE: Vanavond stond een intervaltraining op het programma. We waren net vertrokken toen de hagel uit de lucht viel. Tegen het einde van het loopje regende het. Ik kan bevestigen: de ONmove 200 is waterdicht ;-)

28 januari 2015
/
Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Hans Janssen

  jouw commentaar op ‘scrollen’ klopt niet: je kan 3 schermen achter het scroll knopje zo instellen dat het de combinatie toont die jij graag wil zien. Hierna hoef je helemaal niets meer te scrollen.

  24 november 2016 at 13:13
  • Reply Heidi

   Dag Hans,
   Bedankt voor deze info. Misschien hebben ze ondertussen een update van de software gedaan? Het horloge gebruik ik ondertussen niet meer. Loop altijd met mijn smartphone (en Runkeeper).

   24 november 2016 at 17:24

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees ook:

  %d bloggers liken dit: