Trial and error Trail Run

Mijn #trailrun loopje van zaterdagochtend

Mijn eerste trail run was meteen ook een afstandsrecord. De stressreducerende effecten van het lopen werken verslavend. Waar ik tot voor een paar weken rondjes van amper 5 km liep, verkies ik nu de 10 km. Op mijn tempo. (Mijn motto is: hoe traag je ook loopt, je loopt altijd sneller dan zij die in de zetel blijven zitten. En ter mijner verdediging: zo traag loop ik nu ook weer niet!)

Het voorbije weekend gingen we duiken in het Oostvoornse Meer. Altijd gezellig, die rescueweekendjes. De kandidaat Rescue divers worden het hele weekend op de proef gesteld en moeten reageren op allerlei voorspelbare en minder voorspelbare (meestal) geënsceneerde ongevallen. Serieuze zaken maar er mag ook al eens gelachen worden.

Maar terug naar dat lopen. Ik zou elke dag willen gaan lopen. Helaas ontbreekt het vaak aan tijd. Doordeweeks vroeger opstaan om te gaan lopen, zo gemotiveerd ben ik nog net niet (ik moet ook al zo verdomd vroeg op staan om mijn trein te halen). Maar als je op weekend pas rond 9u aan het ontbijt verwacht wordt, dan past een uurtje lopen al heel wat beter in de ochtendroutine.

Rond het Oostvoornse Meer

Google was mijn vriend. Er bleek een route rond het Oostvoornse Meer te vinden te zijn. 10,7 km. Die paar honderd meter meer moesten nog wel lukken. En dus trommelde ik een aantal duikvrienden op om ‘s morgens mee rond het meer te joggen.

Morning run Oostvoorne

Van het rechte pad af

Thuis loop ik meestal op vlak terrein. Ginder leek het meer op een trail run. En een trial and error run. Want er waren geen routebordjes en in onze poging om zo dicht mogelijk bij het water te blijven kwamen we al eens wat obstakels tegen. Waar we soms koppig toch verder gingen, ook al was het terrein uitdagend. En waar we soms op onze stappen moesten terugkeren wegens euhm geen terrein meer.

Ik heb afgezien, ja. Dikke merci aan mijn ‘coach’ want zijn peptalk is nodig geweest. Zeker na die halve km door dat hoge gras. Mijn spieren hebben het geweten.

Eindresultaat: een kleine 13 km gelopen. Voor herhaling vatbaar? Awel ja, volgend jaar ga ik de uitdaging opnieuw aan!

Meer lezen over trailrunning? Klik dan zeker door naar deze blogpost.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.