Travel essentials: vlucht

Tips om jetlag te voorkomen- travel essentials

Eerder schreef ik al over mijn onmisbare reisgadgets en over de perfecte outfit voor tijdens de vlucht, vandaag verklap ik welke travel essentials mijn vlucht extra comfortabel maken.

Ik heb ze maar meteen in volgorde van belangrijkheid gezet. Zo weet je ook meteen welke items je eventueel kan thuislaten als je geen plek genoeg hebt. Nu, het zijn allemaal kleine dingetjes dus het zou wel moeten lukken :-) Ik heb een roos tasje (mijn in flight-bag) waar alles in zit. Dit tasje steek ik in het vakje van de stoel voor me zodat ik het heel de vlucht bij de hand heb.

Absolute travel essential: sjaal

Zonder sjaal stap ik niet op het vliegtuig. Zo simpel is het. In het vorig artikel bejubelde ik al de multi-inzetbaarheid van een sjaal :-)

Oogmasker

Reizen is best vermoeiend. Elke minuut slaap telt dan ook! Van zodra ik geïnstalleerd ben, zet ik mijn oogmasker op. Tijdens de veiligheidsbriefing zet ik mijn oogmasker uit respect wel even af. Maar echt luisteren doe ik eigenlijk niet meer. Ik kan hun tekst zelf bijna van buiten! Wel ga ik altijd even checken waar de dichtstbijzijnde nooduitgang is en kijken of er andere speciale procedures gelden.

Zo’n oogmasker is trouwens ook een discrete: ‘laat me gerust, ik heb geen zin in small talk’ voor je medepassagiers ;-)

Eten en drinken

Sinds je geen vloeistoffen meer mag meenemen is het altijd een gedoe om nog snel je flesje water leeg te drinken voor de veiligheidscontrole. Op de meeste luchthavens vind je vlak na controle een stand waar je een flesje water kan kopen voor 1 euro. Goedkoper zal je niet meer vinden, verder op de luchthaven dus meestal koop ik hier een nieuw flesje. Handig voor vluchten waar geen catering voorzien is. Om dezelfde redenen heb ik ook altijd een granolabar bij. Als ik tijdens de vlucht geen honger had, komt die reep vaak nog van pas tijdens de reis zelf.

Als ik mijn bagage moet bewerken (of voor korte vluchten, bv. naar Stockholm) zijn dit mijn 3 travel essentials: sjaal, oogmasker en een flesje water. Als het kan, neem ik ook onderstaande items mee.

Reiskussentje

Een echt exemplaar, geen opblaasbaar geval. Het neemt wat plaats in je bagage maar zeker voor langere vluchten is het voor mij echt een must als ik niet met een pijnlijke nek van het vliegtuig wil stappen. Probeer een exemplaar op de kop te tikken dat je compact kan samendrukken.

Hoofdtelefoon

Op sommige vluchten krijg je een hoofdset, op anderen kan je eentje kopen. Ook als er inflight entertainment is, zijn oortjes makkelijk om wat naar muziek te luisteren op je smartphone of een filmpje op je laptop te bekijken.

Update: ik zou mijn noise cancelling Bose koptelefoon ondertussen niet meer kunnen missen!

Vochtinbrengende crème

De lucht in het vliegtuig is vaak erg droog. Naast veel water drinken om goed gehydrateerd te blijven, smeer ik ook een goede vochtinbrengende crème op mijn gezicht, decolté en handen. Je kan eventueel in de taxfree shopping een nieuwe crème proberen. Zelf heb ik een klein flesje Nuxe huidolie in mijn tasje zitten.

Vochtige doekjes

Smetvrees, ikke? Hm, een beetje misschien. In elk geval heb ik meestal vochtige ontsmettende doekjes mee. Jaren terug was ik in de Filipijnen. Het was er erg warm en klef en ik had zo graag mijn handen eens gewassen… Helaas, er kwam geen water uit de kraan aan de lavabo’s in de toiletten van de luchthaven. Ik herinner me dat vervelende gevoel nog steeds. Hence, de vochtige doekjes.

Reistandenborstel/tandpasta

Zeker onmisbaar bij langere vluchten: een reistandenborstelset. Thuis poets je toch ook regelmatig je tanden? Na een lange vlucht voel je je meteen een stuk frisser.

Oordopjes

Ook vooral voor langere vluchten, om wat te kunnen slapen.

Uiteraard mag je ook je paspoort en vliegticket niet vergeten! Hou deze tijdens de vlucht ook dicht bij je.

Nu ben ik wel erg benieuwd naar wat jij binnen handbereik houdt tijdens je vlucht? Welke travel essentials neem jij mee als je gaat vliegen?

Pin it: travel essentials

travel essentials voor je volgende vlucht

Eén gedachte over “Travel essentials: vlucht

  1. Samaja zegt:

    Ik koop ook altijd een flesje water op de luchthaven, ik heb immers echt niet graag dorst voor uren aan een stuk. Voor de rest komt mijn lijstje heel goed overeen met dat van jou. Normaal gezien heb ik geen sjaal bij, maar dat is eigenlijk wel een heel goede tip, ik denk dat ik dat vanaf nu ook altijd ga meenemen :-).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.