Top 10 mooiste duiken

Posted in Scuba diving by

Belgica Nicolas Mouchart-115

Naar aanleiding van mijn 1000ste duik, even een paar toppers op een rijtje. Klaar voor mijn top 10 van de mooiste duiken?

Top 10 van mijn mooiste duiken

  1. Nachtduik in de Malediven met tientallen haaien, roggen, schildpadden,… Nog beter dan de mooiste National Geographic reportage. Vraag maar aan mijn buddies.
  2. Duiken op de Belgica.
  3. Noordzeewrakduiken met ongelooflijk goede zichtbaarheid: 18 meter op de duikboot, wellicht zelfs nog meer op de Birkenfels. Verder ook het vermelden waard: kreeften aan de schroef van de Garden City, hé Wim… Niets te zien in de Noordzee? Bekijk dit filmpje dan eens. Wedden dat je snel van gedacht zal veranderen?
  4. Scapa Flow, vooral de onverwachte kleurenpracht van de block ships. En het vliegen over het kelp aan het einde van de duik.
  5. De wrakken van Coron. Adembenemend. Een must voor de ervaren wrakduiker!
  6. Schelpenhoek in Zeeland: een pittige duik in Le Jardin de Caroline. Eentje om nog eens opnieuw te doen. Ook al moet je een heel stuk wandelen en over poortjes van de boer kruipen.
  7. Zeepaardjes en pygmee-zeepaardje in Puerto Galera. Eindelijk, zeepaardjes in het wild zien!
  8. Duiken met walvishaaien, manta’s en een bultrug met jong in Mozambique.
  9. Duiken met een zeehond in Zeeland.
  10. Een duik op de Similan Islands in Thailand waar A. en ik meer dan een uur doken. We moesten de duik met tegenzin afbreken omdat we beiden hoognodig ‘moesten’ en we allebei geen pakpissers zijn. Cousteau wist waarom hij deze plek ook in zijn Top 10 had staan… De mooiste koraaltuinen die ik ooit zag.

Duiken die de top 10 net niet haalden: vorig Zeelandweekend – een duikje met schitterende zichtbaarheid aan de Zeelandbrug en de grote zeebaarzen die vlak voor onze neus zwommen. Ook aan de Zeelandbrug: de snotolven bijna zo groot als een voetbal. Aan Sas van Goes, in mijn beginnersjaren – plots 4 sepia’s zien en je ontspanner die net niet uit je mond valt van verbazing. Dolfijnen zien onderwater. En de eerste haaien, tijdens een duikcruise naar het Verre Zuiden in Egypte. En zo zijn er nog heel wat mooie herinneringen! Genoeg geschreven voor vandaag… tijd om nog een duikje te maken!

2 september 2014
/
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook:

%d bloggers liken dit: