Naar Kopenhagen in het spoor van The Danish Girl

Alicia Vikander is de eerste Zweedse sinds Ingrid Bergman die een Oscar voor acteerprestaties mee naar huis mag nemen. Ze kreeg het felbegeerde beeldje voor haar rol in The Danish Girl. Ben je al in Kopenhagen geweest en ga je binnenkort naar de film kijken? Of zag je de film al en wil je binnenkort naar Kopenhagen? In deze blogpost toon ik je enkele locaties uit de film.

The Danish Girl in Kopenhagen

 • Nyhavn: dit gekend stukje Kopenhagen is heel nadrukkelijk aanwezig in de film. Het is de plek waar Gerda en Einar wonen. Nyhavn was in de 18e eeuw een commerciële haven waar een drukte van jewelste heerste. Schepen voeren af en aan met koopwaar en zoals wel vaker rond havens, ontbraken ook de bordelen niet. Op één van de gevels kan je hier trouwens nog altijd toespelingen rond zien.
The Danish Girl - Kopenhagen (5)
 • Marmorkirken komt ook in beeld. Maar dan als een deel van Parijs. Meer zelfs, geen enkele scène uit Parijs is ook werkelijk daar gefilmd maar oa in de brede straten van Frederikberg.
  Ook Brussel fungeerde als opnamelocatie voor enkele plekken die in de film in Parijs liggen. Zo is het huis van Hans eigenlijk het Horta Museum. Ook het koninklijk park, Mort Subite en de St. Hubertus galerijen kan je in The Danish Girl zien.
The Danish Girl - Kopenhagen (4)
 • Het Stadhuis van Kopenhagen doet in de film dienst als ziekenhuis.
The Danish Girl - Kopenhagen (1)
 • De typische gele huisjes vind je op Nyboder. Alle huisjes lijken op elkaar maar het huisje waar het om draait ligt in de Suensonsgade. Meer bepaald op nummer 8.
The Danish Girl - Kopenhagen (2)
 • Het Charlottenborgpaleis waar de Koninklijke Deense Academie voor Schone Kunsten gevestigd is, is de plek waar Gerda en Einar elkaar ontmoetten.
 • Het Beursgebouw met zijn opvallende toren herken je meteen.
The Danish Girl - Kopenhagen (3)
 • De opera waar de balletopvoeringen zijn, is in Det Kongelige Teater.
 • Als Gerda en Einar voor een romantische wandeling gaan is dit in Snaregade en Magesträde. Hier vind je de oudste gebouwen van Kopenhagen.
 • Ook de leeszaal van de universiteitsbibliotheek kreeg de filmploeg over de vloer. Helaas is deze prachtige zaal niet toegankelijk voor het publiek.

Plan hier je reis naar Kopenhagen

Booking.com

Meer tips voor een citytrip naar Kopenhagen.

Herken jij nog andere plekken uit The Danish Girl?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.