10 vrienden boekten dit najaar nogmaals een vakantiewoning in Zeeland. Een weekendje weg, we hadden er allemaal nood aan. Een beetje duiken, een beetje relaxen en lekker eten. In prima gezelschap. Da’s ons recept voor een geslaagd weekend.
De vorige keer waren we voor gourmet gegaan. Deze keer wou F graag zelf koken. Met wat hulp van iedereen. Hulp om de groentjes fijn te snijden en hulp om in de potten te roeren. F hield haar troepen goed in de hand. Ze heeft daar ervaring mee, dat zie je zo ;-)
En zo stonden P, S en B in de keuken voor een lesje Thais koken.
F was zo lief haar receptjes met me te delen zodat ik ze hier op de blog kon plaatsen. Nogmaals dankjewel daarvoor! En ook voor het lekkere eten uiteraard!
De geboekte vakantiewoning had een dubbele keuken. Perfect dus om meerdere gerechtjes te bereiden. Eentje met kip, eentje met tofu en eentje met scampi. En dan… de receptjes!
Thaise curry met kip en jasmijnrijst
Nodig voor 4 personen
- 500 gram kipfilet
- 250 ml kippenbouillon
- 500 ml kokosmelk
- 1 eetlepel rode curry
- 1 eetlepel kokosolie
- 150 gram bamboestengels
- 4 blaadjes kaffir-limoen
- 2 stengels citroengras
- 4 cm gember
- 2 eetlepels vissaus
- 1 lepel rietsuiker
- 1/2 bot Thaise basilicum
- 1/2 bot koriander
- 3 koppen jasmijnrijst
- builtje jasmijnthee
- bokaaltje babymais
- 10 stuks Thaise lange bonen
- 1 rode paprika
- 1 tomaat
- 1 limoen
Bereiding
Week de rijst twee uur in water. Snij de kipfilets in stukjes en bak in wat kokosolie.
Breng de rijst aan de kook met een builtje jasmijnthee.
Voeg de gesneden ui, de peper en het citroengras (overlangs gesneden) toe aan de kip. Ook de kaffirblaadjes en een eetlepel rode curry mogen erbij. Blus met 250 ml kippenbouillon en 500 ml kokosmelk.
Voeg hier de eetlepel vissaus, de fijngesneden gember, de babymais en de bonen toe.
Snij de tomaat en paprika in stukjes en voeg dit ook toe aan de curry.
Paar minuutjes laten pruttelen, afwerken met de basilicum, de koriander en in partjes gesneden limoen.
Pad Thai
Nodig voor 4 personen:
- 80 gram glasnoedels
- Scampi’s
- Arachideolie
- 2 eieren
- 2 lente-uitjes
- 3 teentjes look
- Eetlepel ongezouten pindanoten
- 100 gram sojascheuten
- 2 eetlepels rietsuiker
- 1 eetlepel vissaus of sojasaus
- 1/2 Chinese kool
- 1 limoen
- Koriander
- Citroengras
- Pijpajuin
- Chinese bieslook
- Pikante saus
Bereiding:
Laat de glasnoedels 7 minuten koken in een pot water.
Pel en ontdarm de scampi. Snij ook alle kruiden en groenten fijn.
Doe de Chinese kool in de wok en laat bakken in de arachideolie. Voeg hier de bieslook, pijpajuin en het citroengras aan toe.
Bak de scampi in een pak.
Roerbak de twee eieren en voeg hier de glasnoedels aan toe. Hier mag ook de vissaus, de rietsuiker, de pindanoten en een deel van de pikante saus bij. Dit mag dan samen met de scampi mee in de wok.
Afwerken met wat citroengras en klaar!
Smakelijk!
PS Like jij de Facebookpaginga van Living by the Sea al?
Geef een reactie