‘t Fietskotje – Bredene

't Fietskotje in Bredene en pannenkoeken aan de lopende meter!

Op het to do-lijstje voor deze zomer: een uitje met de vriendinnen en hun kindjes naar ‘t Fietskotje in Bredene. Want we zijn er al een paar keer geweest en da’s telkens kweetniehoegoe meegevallen.

Vlaanderen Vakantieland

Ik leerde ‘t Fietskotje kennen toen we met Vlaanderen vakantieland de reeks De Strafste Cafés maakten. En toevallig blijk ik de uitbaatster nog te kennen ook! We speelden vroeger samen toneel op het conservatorium.

Pannenkoeken

‘t Fietskotje is gekend om zijn pannenkoeken. Geen klassieke ronde pannenkoek met suiker. Neen. Hier eet je pannenkoeken aan de lopende meter. Je kan een halve meter pannenkoek met suiker bestellen maar je kan ook gaan voor een meter, voor hartige pannenkoeken, voor zoete pannenkoeken,… Je kan het zo gek niet bedenken of ze leggen het hier op een pannenkoek. Wij kozen voor een meter bruine suiker met slagroom en een meter met speculoospasta. De pizza-pannenkoeken zullen voor de volgende keer zijn.

Het hele jaar door

Wij kozen uiteraard voor een plek op het terras, in het gras. De kindjes konden zich uitleven in de speeltuin. In de winter kan je binnen zitten rond de houtkachel.

Fietskotje Bredene

Nog wat kindvriendelijke weetjes: je kan overal makkelijk door met een kinderwagen en ook als de kleine(n) een nieuwe luier nodig heeft, ben je op je gemak want er is een luiertafel voorzien, (wel even zoeken, is bij de mannentoiletten, in het aangepaste toilet voor mensen met een beperking).

Andere kindvriendelijke tip aan de kust: De Sierk in De Haan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.