Mijn slaapkamer

Posted in Minimaliseren by

Stufflist slaapkamer

Na de keuken, de woonkamer en mijn home office, nemen we vandaag de trap naar boven voor een blik in mijn minimalistische slaapkamer. Wie benieuwd is naar mijn dressing krijgt hier een blik achter de schermen van mijn minimalistische garderobe.

Spullenlijst slaapkamer

Laat ik beginnen met de meubels: een boxspring, twee nachttafeltjes, twee ladekasten en twee kledingrekken. Meer staat er niet in mijn slaapkamer. De Expedit met Drona-bakken die je op de foto nog ziet heb ik ondertussen al weggedaan. Zo gaat dat als je minimaliseert. Plots heb je lege kastruimte en kan je kasten wegdoen!

Lemaire South (13)

Aan de muur hangt één kader: een foto van het Lemaire kanaal in Antarctica. Aan een andere muur hangen 2 kapstokhaakjes. Oh, en op de oude schouw staat een kaarsje en een roosje. That’s it.

Tip voor een goede nachtrust

Kies een wekker zonder felle cijfers. Een smartphone als wekker gebruiken is eigenlijk niet zo goed. Je bent dan snel geneigd ‘s avonds nog even je mobieltje erbij te nemen. Je houdt de smartphone beter uit je slaapkamer. Makkelijker gezegd dan gedaan! Ik heb geen vaste lijn en neem mijn smartphone dus mee om, in nood, te kunnen bellen of gebeld te kunnen worden.

Expedit voeteinde (1)

Beddengoed

In principe zijn twee sets beddengoed voldoende: één op het bed, één in de kast. Ik kocht een 4-seizoenendekbed. Naast het tweepersoonsdekbed, kocht ik ook 2 eenpersoonsdekbedden. Iets heel Zweeds maar wel handig als je partner het sneller te warm heeft of altijd met de dekens gaat lopen.

Ook heb ik 6 kussens: 2 hoofdkussens en 4 sierkussens. Ik vind het leuk om het bed op te maken zoals in een hotelkamer. In de praktijk gebeurt dit niet vaak (ok, bijna nooit) maar de grote kussens gebruik ik wel regelmatig als ik nog wat wil lezen in bed.

In het nachtkastje

Onmisbaar in mijn nachtkastje is een schriftje en een pen. Als ik niet kan slapen omdat ik mijn to do’s lig te overlopen of omdat ik plots een geniale inval krijg en die niet wil vergeten, schrijf ik die in dat schriftje. Verder liggen er ook een oplader voor mijn telefoon, een muggenstekker en een doos tissues in. En naar de rest mag je raden ;-)

 

10 juli 2015
/
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook:

%d bloggers liken dit: