Onmisbare reisgadgets

Naar de andere kant van de wereld of gewoon een paar dagjes dichtbij? Mijn koffer is in no time gepakt! Ik heb na al die reizen en weekendjes weg een vlotte inpakroutine. Ik weet precies welke reisgadgets ik graag meeneem en welke overbodig zijn en ik dus beter thuis laat.

Dit is wat werkt voor mij. Misschien heb je zelf andere inpakgewoontes? Deel ze dan zeker in de comments! Wie weet wordt mijn inpakroutine er nog efficiënter door :-)

Welke reisgadgets zijn onmisbaar?

Onmisbare reisgadgets

Ik reis graag licht. Meestal reis ik enkel met handbagage. Ik neem dan ook liefst zo weinig mogelijk mee. Ook op reis hou ik het dus minimalistisch. Eerlijk, de meeste reisgadgets zijn overbodig. Meer zelfs: er staan een paar overbodige in mijn lijstje. Maar ze zijn zo handig en onmisbaar dat ik ze toch meeneem :-)

Bite Away

Bite Away

Ik ben een vredelievende mens. Ik ga het woordje ‘haten’ niet snel in de mond nemen. Opvoeding enzo. Maar in de context van het gezoem van muggen en muggenbeten die jeuken kan ik niet anders: ik haat het!

Tijdens een vakantie in Spanje liep het echt de spuigaten uit: ik had overal gigantische, jeukende muggenbeten van tijgermuggen. Mijn gewone anti-jeukstick hielp niet :(
Duitse toeristen vertelden over hun Bite Away. Dat toestelletje gaat lokaal de huid verwarmen tot 50 graden (om de stof die de jeuk veroorzaakt te neutraliseren). Klinkt pijnlijk maar dat is het eigenlijk niet en belangrijker: het werkt echt!

Je kan de Bite Away voorlopig enkel in Duitsland vinden. Niet te verwarren met de click away!

Wereldreisstekker

Wereldreisstekker

Bij uitstek het beste goodie bag cadeautje ooit: een adapter zodat ik mijn elektrische toestellen over heel de wereld kan pluggen. En geen gedoe of getwijfel over welke je moet meenemen want de verschillende plugs passen gewoon allemaal netjes in elkaar. Handig!

Vroeger nam ik dit gadget enkel mee bij overzeese vluchten/reizen maar na een tip van Miss Fabuleus kwam de adapter ook al in Italië van pas om mijn laptop op te laden (die pinnen zijn iets dikker en konden niet in de Italiaanse stopcontacten).

Meer over stopcontacten in het buitenland.

Powerbank

Powerbank Geonaute

Ook al zouden we er allemaal deugd van hebben af en toe eens te unpluggen en onze smartphone thuis te laten, toch ken ik eigenlijk niemand die het ook daadwerkelijk doet. Mijn smartphone is mijn wegenkaart, mijn fototoestel, mijn videocamera en mijn reisgids in één. Die batterij die gaat er dus ook razendsnel door.

Een tweetal jaar terug kocht ik mijn eerste powerbank bij Decathlon. Daar kan ik mijn Samsung Galaxy S Zoom 2 keer mee opladen. Ondertussen is mijn collectie powerbanks al uitgebreid. Het leek wel alsof elk bedrijf vorig jaar een powerbank als gadget gaf. Ze worden hier in elk geval goed benut. Ik moet er alleen nog wat extra op letten dat ik ze elke keer voldoende oplaad :-)

Dopper

Dopper waterfles

Mijn drinkfles gaat overal mee! Het was even zoeken naar een goede waterfles. De meeste kan je maar half uitwassen met alle gevolgen van dien. De Dopper kan je in uiteenhalen waardoor je de drinkfles echt proper uit de vaatwasser haalt. Het ding heeft niet alleen een heel leuk design, je hebt er ook meteen een glaasje bij. Extra punten voor de sportdop die je apart kan bijkopen én voor het maatschappelijk verantwoord ondernemen van dit Nederlandse bedrijf!

Ook onmisbaar voor mij: Steampod, sportschoenen, flesje Nuxe droge olie, pen en papier, oogmasker,… Meer daarover in een latere blogpost ;-)

Ik ben benieuwd welke reisgadgets jij ab-so-luut mee wil nemen op reis. Wat zijn jouw onmisbare reisitems? Laat het me weten in de comments!

7 gedachten over “Onmisbare reisgadgets

 1. Greet zegt:

  Die bite away kende ik niet. Ik krijg soms ook van die reusachtige, vreselijk jeukende beten, dus misschien moet ik dat eens proberen.
  Voor mij onmisbaar op reis: oordopjes en een oogmasker.

  • Heidi zegt:

   Echt super ding! Ik liep echt de muren op van de jeuk. Met Bite Away was jeuk meteen weg. Sommige muggenbeten moest ik wel paar keer behandelen.

  • Heidi zegt:

   Een SM-speeltje dan ;-) De top verwarmt tot zo’n 50 graden. Op een muggenbeet best te verdragen maar euhm op euhm andere plekken lijkt het me toch vooral pijnlijk :-)

 2. ElsS zegt:

  ik dacht eerst aan een speciale tandenborstel maar toen ik las wat bite away echt was dacht ik meteen ‘die moet ik onthouden’ want ik heb ook vaak gigantische muggenbeten en dagenlang durende jeuk. Bedankt voor de tip.
  Enige routine die ik heb voor het pakken is enkele dagen voordien een lijstje maken en er dan tussendoor eens naar kijken en verder aanvullen (ik vergeet immers vaak iets voor de hand liggend zoals een pyjama). Zou dat lijstje eigenlijk eens dringen moeten digitaliseren maar ergens hoort het ook wat bij het toeleven naar de reis zelf ;)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.