Recept: one pot pasta met champignons

Posted in Eten & drinken by
One pot pasta met champignons

Mijn ervaringen met one pot gerechten waren niet altijd even geslaagd. Het eindigde meestal met tomatensaus die veel te waterachtig bleef. Gelukkig is deze one pot pasta met champignons wel al elke keer gelukt. Ideaal als het snel moet gaan, je weinig afwas wil hebben en je toch lekker wil eten. Ja, het komt hier regelmatig op tafel.

Het is een eigen recept. Enkel de hoeveelheden water/pasta zocht ik op het wereldwijde web op. En dat heb ik dan eigenlijk ook nog aangepast. Misschien ligt dit aan de pastasoort?

Ingrediënten one pot pasta

Voor 4 personen:

  • 800 ml water
  • 375 gram spirelli (of penne)
  • 250 gram champignons (gewassen/geborsteld en in schijfjes gesneden)
  • 250 gram tofureepjes
  • 3 eetlepels gevriesdroogde bieslook
  • 3 eetlepels gevriesdroogde peterselie
  • bouillonblokje
  • peper & zout
  • 200 ml culinaire room
  • naar eigen smaak: geraspte kaas

Varianten? De room weglaten, andere kruiden gebruiken, extra kerstomaatjes en/of spinazie toevoegen.

Hoe maak je een one pot pasta?

Ik gebruik hiervoor een grote wokpan. Doe er het water in en breng aan de kook. Los er het bouillonblokje in op en voeg de pasta toe. Roer regelmatig om en wacht tot bijna al het water opgenomen is door de pasta en de pasta net niet gaar is.

Voeg er de kruiden aan toe en roer goed om. Vervolgens de champignons, de room en de tofublokjes toevoegen en goed roeren tot het klaar is.

Serveer de one pot pasta met champignons met wat geraspte kaas voor de liefhebbers.

Meer simpele gerechten die snel op tafel staan? Probeer deze ovenschotels eens!

Pin for later

One pot pasta met champignons recept
2 april 2020
/
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook:

%d bloggers liken dit: