Belgium, 12 points! – met puntenblad Eurovisiesongfestival 2018

Posted in Party Time! by

Laat dat hoongelach over het Eurovisiesongfestival maar achterwege. Bij ons thuis is dat een serieuze aangelegenheid! We misten een paar jaar maar de laatste jaren zitten we weer, net als vroeger, met pen en papier in de aanslag om zelf onze punten te geven. Uiteraard zitten we er meestal gigantisch naast in de halve finales om dan tijdens de finale, als we al onze punten samenleggen, de top 5 toch vrij goed te benaderen.

Naast onze eigen puntenbladen mogen ook de cola en de chips uiteraard niet ontbreken om van een geslaagde avond te kunnen spreken. Tips voor een geslaagd Songfestivalfeestje vind je hier. Liefst zit er een hilarische act tussen de kandidaten en een knappe zanger mag ook altijd. Oh en doe er voor mij ook nog een echte Songfestival-ballade bij!

Ik denk dat het bij Sandra Kim begonnen is. Ik was 4 jaar maar kende, dankzij tante Anja de hele tekst van het liedje vanbuiten. In 2016 woonde ik in Stockholm de Grand Final daar live bij. Een unieke belevenis waar ik deze week al vaak aan heb teruggedacht. Is dat echt al twee jaar geleden?!

ESC_2018_all_HI_RES-05

Ik hoop stiekem dat Zweden dit jaar weer wint want geef toe, ze weten in Zweden hoe ze het Songfestival moeten organiseren. Ik duim dus voor Benjamin Ingrosso, alhoewel ik het een van de mindere Zweedse inzendingen van de laatste jaren vind. Een leuk nummer en een leuke act maar niet direct iets voor het Songfestival. Ook onze Sennek krijgt van mij 12 punten. Zouden we na 32 jaar nog eens kunnen winnen? Hierbij wil ik dan alvast solliciteren naar een plekje in de organisatie van het Eurovisie Songfestival!

Weetje: zeg nooit ‘Eurosong’ als je het over het Songfestival zelf hebt! Eurosong waren de Belgische preselecties. De zangwedstrijd heet officieel Eurovision Song Contest.

Puntenblad Eurovisiesongfestival 2018

Het begint al een traditie te worden: elk jaar vind je hier een puntenblad dat je kan downloaden en printen zodat je vanuit je zetel punten kan geven aan de kandidaten en je eigen top 3 kan voorspellen. Wie doet mee?
UPDATE: het nieuwe formulier volgt begin mei 2019!

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook:

%d bloggers liken dit: