De perfecte outfit voor op het vliegtuig

Posted in Reistips by
Perfecte outfit voor op het vliegtuig

Bij een vliegvakantie horen helaas ook wachttijden op de luchthaven. Geen leuker tijdverdrijf dan mensen spotten. Je ziet wat voorbij komen op het vliegveld. Ik vraag me dan altijd af waar ze vandaan komen of waar ze heen reizen. Het is ook interessant om te zien wat ze van bagage bij zich hebben en welke kledij ze aanhebben. De perfecte outfit voor op het vliegtuig is voor iedereen wat anders. Hieronder deel ik hoe ik het doe.

Ik verbaas me er steeds over dat er mensen zijn die er zelfs na een lange vlucht in slagen om er helemaal opgekleed en Instagrammable bij te lopen. Anderen doen dan weer helemaal geen moeite en kiezen resoluut voor comfy.

Zelf verkies ik ook comfortabel als perfecte outfit voor op het vliegtuig. Comfortabel maar toch graag ook een beetje stijlvol. Wat is nu de perfecte outfit voor op het vliegtuig en de perfecte outfit voor een vliegreis? Enkele tips!

Schoenen

Laat ons bij de schoenen beginnen voor die perfecte vliegtuig-outfit. Tenzij je met zo’n golfkarretje rondgereden wordt, mag je het draaien of keren zoals je wilt: je legt hele afstanden te voet af, sleurend met koffers. High heels mogen dan very fashionable zijn, je voeten zullen heel wat minder blij zijn.

In 90% van de vluchten kies ik dan ook voor nette ballerina’s. Aan de security kan ik deze niet alleen heel vlot af- en weer aandoen, ze zijn ook nog eens heel comfortabel en toch opgekleed. Bij lange vluchten speel ik mijn schoenen ook in het vliegtuig uit. Deze ballerina’s (van Tamaris) rekken een klein beetje mee uit dus geen probleem als mijn voeten tijdens de vlucht wat zwellen (jep, we’re only human).

Ballerina's,de perfecte schoenen voor op het vliegtuig

Naar een warm land? Dan zorg ik dat ik mijn teenslippers binnen handbereik heb. Eens op de bestemming wissel ik snel van schoeisel. Naar de koude? Dan kies ik voor gevoerde sneakers of laarsjes. Helaas wat meer gedoe bij de veiligheidscontrole maar het spaart wel wat plaats/gewicht in mijn bagage.

Kledij

En dan mijn perfecte outfit zelf, wat doe ik aan op het vliegtuig. Tot voor kort trok ik meestal een ‘comfortabele’ jeansbroek aan voor de vlucht. Voor koudere bestemmingen kies ik tegenwoordig de gevoerde en stretch broeken van Uniqlo. Voor warmere bestemmingen hou ik het meestal op mijn losse Soaked in Luxury-broek. Ik was al langer op zoek naar een comfy losse broek maar de meesten leken net pyjamabroeken. Tot ik dus eentje vond, volledig in het zwart. En dan nog in een kreukvrije stof: perfect reismateriaal! Eigenlijk zijn de meeste stukken in mijn minimalistische garderobe travel proof.

Erboven trek ik afhankelijk van de bestemming een topje, truitje of jurkje aan. Ga ik naar een warme bestemming en draag ik een jurkje dan kan de legging ter plekke uit. Instant metamorfose! Als bovenste laag kies ik voor een vestje. Laagjes zijn absoluut de gouden truc van mijn perfecte outfit voor op het vliegtuig! De temperaturen op het vliegtuig gaan vaak van erg koud naar erg warm en weer terug.

Wat met je jas? Ik ga tegenwoordig altijd met de auto naar de luchthaven. Ga ik naar een warme bestemming, dan laat ik de jas in de auto. Die paar minuutjes van de luchthaven naar de parking lukken wel zonder. Jas nodig op de bestemming? Dan neem ik die uiteraard mee.

Accessoires

AB-SO-LUUT onmisbaar: een sjaal! Zowel in de zomer als in de winter maakt een sjaal altijd deel uit van mijn perfecte outfit op het vliegtuig. Een sjaal is multi-inzetbaar!

Die sjaal fleurt je outfit helemaal op. Je kan de sjaal als kussentje gebruiken of als extra dekentje. Ook op je bestemming kan je sjaal handig zijn: als strandlaken, picknickkleedje of om je schouders te bedekken op religieuze plaatsen.

Denk jij ook na over wat je tijdens je vlucht aantrekt? Hoe ziet de perfecte outfit voor op het vliegtuig er voor jou uit?

Pin for later

De perfecte outfit voor op het vliegtuig
15 januari 2016
/
Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Greet

  Ik behoor tot de ‘resoluut voor comfy’-categorie, je kent dat wel, zo het type dat met haar bergbottines of wandelschoenen en een oversized fleece op het vliegtuig stapt :-). Dat van die laagjes, daar ben ik het helemaal mee eens, ik krijg het bijna altijd koud op een vliegtuig.

  15 januari 2016 at 14:09
 • Reply Falderie

  Helemaal comfy ga ik niet. Ik denk nl. niet dat ik platte schoenen in mijn kast heb staan (behalve één paar sportschoenen). Ik loop na een tijdje dus te waggelen van de pijn naast mijn valies… ;-)

  15 januari 2016 at 15:04
 • Reply Heleen

  Ik was nu eigenlijk keibenieuwd van waar die handtas komt? *verliefd*

  18 januari 2016 at 09:35
  • Reply Heidi

   Van S.Oliver. Erg handig met een clutch die met drukknoopjes vastzit en je kan uithalen. Multifunctioneel gelijk ik het graag heb :-)

   18 januari 2016 at 16:17

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees ook:

  %d bloggers liken dit: