Pairi Daiza

Posted in België, Europa by

Heb je mijn video al gezien van ons bezoekje aan Pairi Daiza?

Mermedia mocht de blogdag voor Pairi Daiza organiseren en het resultaat daarvan kon je al op een aantal blogs zien. Ik sluit me aan bij de rest: het was een hele plezante dag :-)

Ik filmde deze dag niet alleen maar nam ook wat foto’s die ik graag nog even met jullie wil delen.

Panda’s

Ok, zeker niet de beste panda-foto maar geef toe, een bezoekje aan Pairi Daiza zonder panda-foto kan toch niet hé? Ik zag de panda trouwens op zijn vier poten lopen, gelijk een hondje. Logisch wellicht maar ik had dat nog nooit gezien of bedacht hoe ze zich voortbewegen :)

Pairi Daiza (1)

Sinds de panda-hetze moet Pairi Daiza ook amper nog voorgesteld worden. Jaren geleden bezocht ik het park al eens en was toen al onder de indruk. De afgelopen jaren hebben ze hard gewerkt en ze winnen terecht prijzen à la beste attractiepark. Pairi Daiza ligt in Henegouwen en ligt daardoor verrassend centraal in het land. Vanuit Gent ben je er in no time en zelfs als je van aan de kust komt, sta je sneller in Pairi Daiza dan in één van de andere dierenparken in ons land. Plus geen files enzo, of ‘t is hooguit eventjes op de parking ter plaatse :-)

Olifanten en baby-olifanten

Pairi Daiza besteedt veel aandacht aan de details. Zo zijn de paaltjes langs de weg naar het olifantenverblijf ‘olifantenpoten’! Noem het beroepsmisvorming maar ik vind dat dus de max!

Pairi Daiza (8)

Uiteraard gingen we ook op babybezoek. Is ‘m niet cute?

Pairi Daiza (11)

Giraffen

De giraffen scoorden dan weer bij de kindjes. Tijdens hun vorige bezoekje had Mauro de giraffen eten mogen geven! Hij spreekt daar uiteraard nog van. Hij was alleen niet zo happy dat de giraf met zijn tak ging lopen :-)

Pairi Daiza (1)

Wombats

De wombats scoorden dan weer bij mij. Op expeditie naar Antarctica had Luke uit Australië er over verteld. Ik kende het dier toen niet en hij tekende een wombat voor me. De tekening zit nog steeds in mijn memory box. Eens thuis googelde ik uiteraard maar nu heb ik eindelijk een exemplaar in ‘t echt gezien!

Pairi Daiza (5)
Pairi Daiza (7)

Aapjes

De aapjes zijn uiteraard ook altijd een succesnummer. De deugnieten komen soms op je schouder zitten. En soms ook niet. Ondanks de bordjes dat je voedsel goed moet verstoppen, zag ik mensen de dieren voederen. Aapjes eten geen koekjes. Dat is niet gezond voor hen! Ik krijg daar altijd een beetje hartzeer van als ik zie dat ouders hun kinderen aansporen om de dieren te lokken met voedsel. Ik weet het, het zal wel uit onwetendheid zijn, maar toch!

Pairi Daiza (6)

Zeeberen

Zal ik je eens een geheimpje verklappen? Zo’n 10 jaar geleden heb ik nog voor één van de Zuid-Afrikaanse baby-zeeberen van het toenmalige Paradiso gezorgd! Ik veronderstel dat het kleine baby’tje van toen ondertussen al een flink uit de kluiten gewassen pelsrob is en hier ergens tussen zwom…

Pairi Daiza (2)

Deze rare vogel wint voor mij de prijs van kleurrijkste kop. Ik was zo slim ook van het naambordje een foto te nemen. Daardoor kan ik je zeggen dat dit een kasuaris is ;-)

Pairi Daiza (5)

De hoofdrolspelers in het filmpje

Ik ging dus naar Pairi Daiza met ex-collega Marlies en haar gezin. Mauro en Mila amuseerden zich rot op het speelpleintje. Wij genoten op het terras. Wel niet simpel om je kinderen in de gaten te houden op het grote speelplein.

Pairi Daiza (3)

Ze klommen met gemak naar boven, in het grote spinnenweb/klimrek. Naar beneden was een ander paar mouwen. Papa Hannes to the rescue…

Pairi Daiza (4)

Het was een heel plezante dag! Een fijn weerzien met Marlies én met een paar collega-blogsters en hun gezin. Dank je wel ook aan Mauro, Mila en Lily (en ouders) om hoofdrolspelers in mijn vlogje te zijn. Het zijn natuurtalenten, vinden jullie ook niet?

Pairi Daiza (9)

Bezocht jij Pairi Daiza al? Wat is jouw favoriete dier?

Tickets

Overnachten in de buurt

Booking.com
2 augustus 2015
/
Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Jeroen

  Nog maar één keer geweest maar toen al onder de indruk. Wat een prachtig park. Het staat zeker nog op ons to-do lijstje. Zeker omdat de dochter zo is van dieren en ze de Antwerpse Zoo en Planckendael al zo tof vind en gezien heeft dit jaar.

  PS: leuk filmpje trouwens.

  3 augustus 2015 at 13:55
  • Reply Heidi

   Bedankt, Jeroen! Nog volop in de filmpjes-experimenteer-fase en we leren nog elke dag bij :)

   3 augustus 2015 at 20:02
 • Reply Annelyse

  ik ben alvast benieuwd naar de veranderingen … en ook naar Pairi Daiza … wij gaan zaterdag. Bedankt :-)

  6 augustus 2015 at 21:59
  • Reply Heidi

   Ik ben al benieuwd naar je verhaal :-) Veel plezier zaterdag!

   6 augustus 2015 at 22:08
 • Reply Nathalie

  Oh wat leuk! Wij willen al lang eens naar Pairi Daiza! Ziet er erg leuk uit.

  7 augustus 2015 at 19:44
 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees ook:

  %d bloggers liken dit: