Nieuw in Oostende: Ostend Padel Club!

De nieuwe padelcourts van @ostendpadelclub uitgetest en goedgekeurd, samen met Ostend City Queen Anne! Plezier gegarandeerd :) Morgen verslagje op de blog. #padellove #padel #padelfun #teamdecathlon #loveoostende #artengo #padeltime #asics

Padel wint steeds meer aan populariteit. De nieuwe padelclubs schieten als paddenstoelen uit de grond. Ik schreef hier al enthousiast over deze nieuwe, plezante sport, die een combinatie is van squash en tennis. Ik padelde eerder in Lanzarote, Brugge en Brussel. Gelukkig kan ik nu ook dichter bij huis terecht voor een spelletje padel bij de nieuwe padelclub in Oostende! Samen met Ostend City Queen Anne mocht ik de nieuwe padelcourts al eens gaan uittesten.

Padel Oostende

Ostend Padel Club heeft vier openlucht padel courts. Het zijn alle vier dubbelterreinen maar je kan eventueel ook met twee spelen. Er kan het hele jaar door padel gespeeld worden, ook tijdens de winter. De terreinen zijn niet overdekt maar als het regent kan je even schuilen :) De padelcourts liggen vlak naast de Ostend Tennis Club en maakt gebruik van hetzelfde clubhuis. Deze zomer komt er bij de padelcourts ook een pop-up bar.

Padelinitiatie

Ik had al een tiental keer gepadeld maar verder dan zorgen dat de bal zoveel mogelijk heen en weer gaat, was het nog niet gegaan. Meer zelfs, ik snap niks van het tennisreglement! Padel volgt grotendeels dezelfde puntentelling. Oeps! Gelukkig kregen we deskundige uitleg van Cedric en Vanessa en leerden we het reglement spelenderwijs kennen. Het was de eerste keer dat ik het reglement probeerde volgen en dat viel heel goed mee. Dat je bij elke opslag wisselt van de rechter- naar de linkerkant was zelfs plezant :-)

Cedric leerde ons ook enkele technieken. Hoe we de bal via de glazen achterwand toch konden terugspelen enz. Een prof ga ik nooit worden. Practice makes perfect zeggen ze. Denk dat ik nog veel ga oefenen ;-) Dat is net het leuke aan padel: je hoeft geen topspeler te zijn om veel plezier te hebben.

Praktische info

Een jaarabonnement voor padel kost bij Ostend Padel Club 230 euro voor 30-plussers. Dan mag je onbeperkt komen spelen. Je kan via een online registratiesysteem je court vastleggen. Wil je graag een initiatie volgen? Dan kan je voor 60 euro de ‘Start to padel’ volgen. Dan krijg je 5 lessen van 1 uur (4 personen per terrein) + 1 uur vrij spel. Het gebruik van de padelrackets en -ballen is inbegrepen. Wie gewoon een uurtje wil padellen kan dat ook: je huurt het veld dan voor 30 euro per uur.

Ja, ik vind dit veruit de plezantste balsport ter wereld! Tot nog toe was iedereen die ik overtuigde om ook eens een spelletje padel te spelen ook enthousiast en dat zijn ondertussen toch al een pak mensen :-)

Meer lezen over padel? Check dan zeker deze blogpost!

4 gedachten over “Nieuw in Oostende: Ostend Padel Club!

  1. cedric roelant zegt:

    Leuk geschreven, leest heel gemakkelijk.
    Bedankt voor de goeie commentaar.
    Veel groetjes en hopelijk tot gauw op de padel.
    Cedric

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.