Over micro-avonturen en micro-vakanties

Posted in Uncategorized by
Micro-avonturen en micro-vakanties

Een leeg weekend in mijn agenda… het was weken geleden dat het gebeurde en wat keek ik er naar uit! Ik wou hier al een tijdje iets schrijven over micro-avonturen en micro-vakanties so here we go!

Zo’n micro-vakantie is nog compacter dan een mini-vakantie maar het effect kan minstens even groot zijn. We krijgen op een doordeweekse dag zoveel (nieuwe) indrukken te verwerken dat het zo’n deugd kan doen om je eens van alles af te sluiten: geen sociale media, geen drukte en ja, voor mij liefst ook geen radio. En misschien nog het belangrijkste: even de focus verleggen en niet streven naar perfectie.

Een uurtje niks doen brengt je meer op dan je kan vermoeden. Er in dat uurtje op uit trekken en je gedachten even verzetten vaak nog veel meer. Zelfs als je lunchpauze maar een halfuurtje duurt, of als je maar een halve dag verlof kan nemen, kan je er een micro-vakantie van maken. Veel heeft te maken met je ingesteldheid.

Micro-vakantie op Oosteroever

Wat een micro-avontuur of een micro-vakantie is bepaal je zelf. Hoeveel tijd je ervoor uittrekt is ook helemaal aan jou. Hieronder vind je alvast wat inspiratie.

Inspiratie voor micro-avonturen en micro-vakanties

 • Geef je telefoon ook even vakantie: geen sociale media, geen berichtjes en ja, zelfs geen foto’s nemen tenzij met een ander toestel. Geloof me, de verleiding is te groot om toch even je netwerk in te schakelen als je met je smartphone foto’s neemt.
 • Verveel je. We zijn dat allemaal verleert, van je eens te vervelen. We zouden ons wat vaker moeten vervelen.
 • Breng wat tijd alleen door. Zelfs de meest sociale persoon heeft nood aan wat tijd alleen. Durf alleen zijn.
 • Of omgekeerd: bel iemand op die je al lang niet meer hoorde en spreek af voor een koffie (of thee, chocomelk,…).
 • Maak een wandeling in je woonplaats en neem eens een andere route. Stap binnen in een koffiebar waar je nog niet eerder was en kies iets van de kaart dat je nog nooit proefde. Sta stil bij wat je proeft.
 • Pak je rugzak, neem een matje en wat lekkers mee en ga voor een micro-picknick.
 • Wandel naar een plek waar je een groots uitzicht hebt. Je ogen op de verre horizon laten rusten, brengt rust. Probeer aan niets anders te denken.
 • Ga naar het strand en ga schelpen rapen aan de vloedlijn. Doe je schoenen af en ga pootjebaden (ja, zelfs in de winter).
 • Een van mijn favoriete micro-vakanties: neem het overzetbootje naar Oosteroever.
 • Nog zo’n favoriet: gaan zwemmen in zee. Ja, ik heb het geluk dat ik dit in de zomermaanden tijdens mijn lunchpauze of na het werk kan doen. Ook nu nog, in september, ga ik graag voor een frisse duik zolang de redders er staan.

Kan je zelf een micro-vakantie bedenken die je deze week wil inplannen?

Pin for later

Over micro-avonturen en micro-vakanties
22 september 2019
/
Previous Post Next Post

1 Comment

 • Reply Kelly

  Ik ontdek je blog net en ik vind het superleuk om er door te bladeren, zeker nu ik het in mijn hoofd heb gekregen dat ik ook wel aan zee zou willen wonen. :)
  Ik ga helemaal akkoord met dat zo’n microvakantie veel te maken heeft met je ingesteldheid. Ik ben deze zomer niet op reis geweest naar coole/hippe/warme/exotische bestemming, maar ben wel 2 keer een paar dagen naar de zee geweest en ik kwam eigenlijk minstens zo ontspannen terug thuis.

  24 september 2019 at 08:18
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees ook:

  %d bloggers liken dit: