Nieuwjaarsduik

Nieuwjaarsduik

Sinds ik in 2006 voor de eerste keer het koude water in sprong, is het een vaste afspraak bij het jaarbegin: de nieuwjaarsduik van Oostende. Een beetje verslavend, kan je wel zeggen. En toch sla ik dit jaar over. Maar ik deel graag een paar trucjes om de kou te overleven.

Voorbereiding? Heel weinig. Als we in de wintermaanden gaan duiken, zijn we goed ingepakt. Dit weekend is het in bikini te doen, geen ge-trish (is dat een woord?) met een duikpak. Wel een T-shirtje.

Er zijn wel trucjes om minder koud te hebben.

Iets aan je voeten doen bijvoorbeeld. Vooral tijdens de opwarming!
Goed meedoen tijdens de opwarming helpt ook. Je krijgt het dan lekker warm en je gaat helemaal op in het groepsgebeuren. Dat je daar niet alleen staat helpt ook.
Geen alcohol op voorhand drinken. Achteraf doe je wat je wil maar vooraf en tijdens drinken is gewoon dom, allesbehalve veilig en ook helemaal niet stoer!
Nog een tip: vaseline! Laat de flauwe grapjes voor wat ze zijn. Vaseline legt een beschermlaagje waardoor het water eigenlijk niet rechtstreeks op je vel komt. Scheelt een pak in warmte.
En achteraf een warm drankje en een zalige douche. Meer moet dat niet zijn.

Veel plezier voor alle deelnemers en toeschouwers! Op een veilige en plezante editie!

Nieuwjaarsduik (2)

4 januari 2014
/
Previous Post Next Post

1 Comment

 • Reply Heleen

  Goeie tips! Ik herinner me nog die keer dat ik meedeed en zo dom (ja echt dom!) was om geen schoeisel aan te trekken. Mijn voeten tintelden gigantisch en het deed zooooooveel pijn!

  2 januari 2016 at 14:15
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees ook:

  %d bloggers liken dit: