Nieuwjaarsduik

Nieuwjaarsduik

Sinds ik in 2006 voor de eerste keer het koude water in sprong, is het een vaste afspraak bij het jaarbegin: de nieuwjaarsduik van Oostende. Een beetje verslavend, kan je wel zeggen. En toch sla ik dit jaar (2014, nvdr) over. Maar ik deel graag een paar trucjes om de kou te overleven.

Voorbereiding? Heel weinig. Als we in de wintermaanden gaan duiken, zijn we goed ingepakt (lees: droogpak for the win!). Tijdens de nieuwjaarsduik is het in bikini te doen, geen ge-trish (is dat een woord?) met een duikpak. Wel een T-shirtje.

Trucjes om het minder koud te hebben

  • Iets aan je voeten doen bijvoorbeeld. Vooral tijdens de opwarming!
  • Goed meedoen tijdens de opwarming helpt ook. Je krijgt het dan lekker warm en je gaat helemaal op in het groepsgebeuren van de Nieuwjaarsduik. Dat je daar niet alleen staat helpt ook.
  • Geen alcohol op voorhand drinken. Achteraf doe je wat je wil maar vooraf en tijdens drinken is gewoon dom, allesbehalve veilig en ook helemaal niet stoer!
  • Nog een tip: vaseline! Laat de flauwe grapjes voor wat ze zijn. Vaseline legt een beschermlaagje waardoor het water eigenlijk niet rechtstreeks op je vel komt. Scheelt een pak in warmte.
  • En achteraf een warm drankje en een zalige douche. Meer moet dat niet zijn.

Veel plezier voor alle deelnemers en toeschouwers aan de Nieuwjaarsduik! Op een veilige en plezante editie!

Pin it

Tips voor wie aan de Nieuwjaarsduik deelneemt

Eén gedachte over “Nieuwjaarsduik

  1. Heleen zegt:

    Goeie tips! Ik herinner me nog die keer dat ik meedeed en zo dom (ja echt dom!) was om geen schoeisel aan te trekken. Mijn voeten tintelden gigantisch en het deed zooooooveel pijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.