Inspiratie: cadeautjes voor duikers

Posted in Scuba diving by
Cadeautips voor duikers

Na de boekentips voor duikers, deel ik vandaag wat cadeau-inspiratie voor duikers. Ja, een cadeaubon van de lokale duikwinkel (zoals Duikpunt, uiteraard) zal op het verlanglijstje van elke duikers staan. Maar ik kan nog enkele andere originele cadeautjes bedenken die duikers graag zullen uitpakken.

Zero waste cadeautjes voor duikers

Wie van de onderwaterwereld houdt, is over het algemeen ook bezig met duurzaamheid. Afval vermijden en kiezen voor herbruikbare spullen zou eigenlijk zo logisch moeten zijn. Zelf probeer ik daar zoveel mogelijk op te letten. Een herbruikbare drinkfles is echt onmisbaar als duiker. Belangrijk dat we goed gehydrateerd zijn. Ik drink ongeveer een halve liter water extra per duik. De zoektocht naar een handige waterfles bracht me bij de Doppers. Ik heb ondertussen een hele collectie. Mijn favoriete zijn de RVS versies en al helemaal de thermos-versies. Ook ideaal om je water fris te houden in de zomer of je soep/koffie warm te houden in de winter. Pluspunt: je kan de flessen helemaal openmaken waardoor schoonmaken veel gemakkelijker gaat. Een ideaal cadeau voor een duiker (en voor iedereen eigenlijk)!

Voor na en tussen de duiken

Ik ga graag duiken in Zeeland. Het is een echte daguitstap. ‘s Morgens koffie en boterkoeken in de auto eten, net voorbij de Westerscheldetunnel even een pitstop en dan hopen dat er nog veel plek is op de parking, liefst zo dicht mogelijk bij de duiktrap. Herkenbaar?

Tussen de duiken een gezonde en lichte lunch en dan weer in het water voor duik 2. Als het mooi weer is, is het zalig genieten van het zonnetje. In mijn auto ligt standaard een kampeerstoeltje. Onmisbaar voor een dagje duiken in Zeeland! En nu zo in de wintermaanden voorzie ik nog wat extra’s om even op te warmen tussen en na de duik. Zo had ik laatst mijn Cadac Safari Chef 2 mee, een compacte gasbarbecue, om wat soep op te warmen. Hieronder vind je nog enkele suggesties om mee te nemen (en dus een leuk cadeautje voor duikers).

Nagenieten/dromen van duiken

Je mag me uiteraard altijd een duikreisje cadeau doen, haha! Maar dan spreken we natuurlijk meteen over een heel ander budget. Als alternatief wil ik wel zo’n scratch map met duiklocaties. In mijn toilet boven hangt al eentje waar ik alle landen waar ik al geweest ben, kon afkrabben maar aangezien mijn meeste reizen of naar Zweden gaan of naar duikbestemmingen zou zo’n duikkaart een mooie aanvulling zijn.

Een nieuw onderwaterfototoestel staat hier ook op mijn verlanglijstje. Ik ben er alleen nog niet uit of ik voor een nieuwere versie van een GoPro ga, een onderwaterhuis voor mijn smartphone of toch voor een echte onderwatercamera. Als het budget dus wat ruimer is en je zoekt leuke cadeautjes voor duikers dan zal je hiermee echt scoren.

Leerrijk

Als je weet wat je ziet, wordt je duik plots veel interessanter. Daar ben ik echt van overtuigd. Ik vind het dan ook altijd leuk om mijn buddy’s nieuwe dingen te leren over het onderwaterleven. Nog leuker is het als ik zelf ook iets nieuws zie of leer. Fish id cards zijn daarvoor superhandig. Die heb ik meestal mee als ik ga duiken. Wil ik er wat verder in duiken (pun intended) dan heb ik thuis nog enkele duikersgidsen voor identificatie van het onderwaterleven. Lijkt me mooi om cadeau te krijgen als duiker.

Just for fun

Op zoek naar cadeautjes voor kinderen van duikers? Het duiken wordt hen vaak met de paplepel ingegeven. Mijn metekindjes kregen ook vaak cadeautjes waar het onderwaterleven centraal staat. Een duiker in een Duplosetje, op een puzzel of een pyjama met zeedieren? Ideaal!

Zijn de kinderen al wat groter, dan kan je ook onderwaterspelletjes cadeau doen. Ook leuk materiaal voor de conditietraining in het zwembad trouwens!

Meer inspiratie

Wat vind jij een leuk cadeau om aan een duiker te geven? Of wat zou jij als duiker graag krijgen? Laat het zeker weten in de comments!

Pin for later

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!

Cadeautips voor duikers

Affiliates

23 november 2021
/

Mijn verlanglijstje voor Black Friday 2021

Posted in Uncategorized by
Zeezicht

Twee jaar geleden kon ik met Black Friday een professionele KitchenAid op de kop tikken. Zo’n keukenmachine stond al langer op mijn verlanglijstje maar de prijs (zo’n 1000 euro voor het model dat ik wou – we gebruikten dezelfde heavy duty in de patisserieles) hield me tegen. Ondertussen weten we allemaal wat er een paar maand later zou gebeuren en ik overdrijf niet als ik zeg dat ik mijn KitchenAid bijna dagelijks gebruik. Beste aankoop ever. Vooraleer je denkt dat ik hier elke dag cake en taartjes eet… Ik tover de lekkerste brooddegen tevoorschijn met mijn KitchenAid!

Ook dit jaar heb ik een lijstje gemaakt voor Black Friday. Dingen die ik al langer wil maar waar ik toch liever op wat korting wacht, dingen die ik in het nieuwe huis nodig zal hebben,… Het zijn dingen waar ik de prijs al even van in de gaten hou zodat ik kan toeslaan als het écht een koopje is.

Mijn Black Friday deals

Benieuwd? Dit zijn de Black Friday Deals die ik dit jaar extra in de gaten zal houden:

 • Stofzuiger: misschien het enige van dit lijstje dat vrij dringend is. Ik weet alleen niet welke ik wil kopen. De Dyson V15 spreekt me momenteel het meeste aan maar zoveel geld uitgeven aan een stofzuiger… Ik weet het niet. Tips voor goede stofzuigers zijn altijd welkom!
 • Hakselaar: ooit al voor gekeken maar ik twijfelde. Ofwel erg duur, ofwel betaalbaar maar dan twijfelde ik aan de kwaliteit. Nu ik eens een betaalbare van PowerPlus heb mogen gebruiken, ben ik overtuigd. Ik ga sowieso eentje kopen maar hoop dus dat deze met Black Friday nog een beetje in prijs zakken.
 • Sonos One: ik heb er al 2 en ben er zo content van dat ik er nog 2 bij wil. Dan heb ik er eentje voor de woonkamer, eentje voor de leefkeuken, eentje voor mijn slaapkamer en eentje voor mijn kantoorruimte.
 • Dyson Hot/Cool: ook hier, ik heb al een en ben er zo tevreden van dat ik ook nog een wil voor mijn nieuwe kantoor.
 • Verlichting voor het nieuwe huis. In mijn vorige woning vond ik nooit echt goede verlichting. Ik ging uiteindelijk voor goedkope Ikea-lampen. Nu weet ik plots wel heel goed welke lichten ik waar wil. De grote design plafondlamp voor boven de zetel kocht ik al. Meer dan 50% korting, dan twijfel je niet. Ik heb nog verlichting voor de hall en voor de badkamer nodig. Het is niet zo dringend dus ik heb tijd om uit te kijken.
 • Voor in mijn dressing ben ik specifiek op zoek naar een spiegel met make-up licht. Zo eentje of dit model, daar ben ik nog niet uit.
 • In de badkamer wil ik dan weer een spiegel die ook infraroodverwarming heeft. Liefst 100 cm breed en met een zwart kader.
 • Een zwarte sensorkraan voor in het gastentoilet. Moeilijk te vinden. Net als voor de verlichting speur ik nu al de kortingen af. Voorlopig zonder succes maar ik heb nog wel even.
 • Een tablet. Geen must maar heb wel al gedacht dat het soms gemakkelijk zou zijn. Nu neem ik mijn laptop vaak mee. Als freelancer wil je toch altijd een soort van bereikbaar zijn. Stel dat een klant belt met een dringende vraag, dan wil ik ook meteen kunnen opvolgen. Ik probeer ook geregeld te ontkoppelen hoor maar het is nu eenmaal eigen aan mijn job dat er soms snel gereageerd moet worden. En hoewel mijn laptop al erg licht is, kan het soms nog compacter. Een tablet dus.
 • Van KitchenAid ga ik dan weer de accessoires in de gaten houden. Ik wil graag de pastamaker en een extra mengkom.
 • Oh en nu ik toch bezig ben, ook de De’Longhi Gran Lattissima staat hier al even op mijn wishlist.

Ik ga zeker niet alles van bovenstaand lijstje kopen. Het zijn ook geen dringende aankopen maar vooral in het teken van de inrichting van mijn huis en het extra comfortabel maken van het dagdagelijkse leven.

P.S. Mocht je gigantische kortingen spotten op een van bovenstaande items, mag je het me altijd laten weten ;-)

P.S. Ik verzamelde ook deze Black Friday deals voor Zweden-fans.

Pin for later

Affiliate

16 november 2021
/

De beste boeken voor duikers

Posted in Scuba diving by
Boeken voor duikers

Met een boek zit je altijd goed. Nu de cadeautjesmaanden er stilaan aankomen, zet ik graag enkele boekentips voor duikers op een rijtje. Om te kopen als cadeautje of om jezelf cadeau te doen.

De avonturen van Clive Cussler

Als kind verslond ik de boekjes van de Babysittersclub en de Dierenkliniek. Als prille twintiger dook ik in de verhalen en avonturen van Dirk Pitt. De boeken zijn geschreven door Clive Cussler. De fascinatie ging zo ver dat ik ooit op de vraag, “Welke auteur zou je graag ontmoeten?”, zelfs Clive Cussler antwoordde. Ik las ze meestal in het Engels maar heb ook een paar Nederlandse vertalingen in mijn boekenkast zitten.

Als het spannend en avontuurlijk mag zijn en zich deels onderwater mag afspelen, dan kan ik de boeken over Dirk Pitt van Clive Cussler warm aanbevelen.

Meerminnen verdrinken niet

Vorige zomer bezocht ik Bruinisse, in Zeeland. Ik was al zo vaak bij Zoetersbout, de duikplek bij Bruinisse, gaan duiken maar had het dorpje nog nooit bezocht. In het museum daar kocht ik het boek ‘Meerminnen verdrinken niet’, geschreven door Saskia Maaskant. Het boek vertelt het verhaal van de grote storm die ze er meemaakten. Toen ik enkele weken geleden opnieuw in Bruinisse rondwandelde, zag ik de personages van het boek zo door de straten wandelen. Een aanrader!

Boeken over het onderwaterleven

Van kleinsaf was ik altijd gefascineerd door het onderwaterleven. Dat mijn vakantiejob als edutainer zou uitmonden in een eerste vaste job als aquarist was niet echt een verrassing. Ik vond het geweldig om zoveel over het mariene leven te leren. Ja, ik heb zelfs even overwogen om mariene biologie te studeren!

Nog steeds vind ik dat een van de leukste dingen aan duiken: kunnen benoemen wat je ziet onderwater en dus ook een beetje kunnen inschatten hoe bijzonder het is wat je zag. Ik volg regelmatig nog een cursus of een workshop om bij te leren en heb ook een aantal gidsen in mijn boekenkast staan waar ik graag even in blader.

Boeken over wrakduiken

Als het gaat over wrakduiken gaat mijn hartje altijd wat sneller slaan. Het boek “Schatten en scheepswrakken” van Tomas Termote (met wie ik op expeditie naar de Belgica ging) is het pronkstuk van mijn boekenkast. Ik heb er heel nauwgezet in bijgehouden op welke wrakken uit het boek ik al gedoken heb.

Ook aan sommige wrakduiken in tropisch water heb ik fantastische herinneringen, zoals de wrakken van Coron. Ik ben benieuwd of deze ook in onderstaande wrakkenboeken staan!

Bucketlist voor duikers

Duikbucketlistgewijs kan ik niet klagen. Ik heb best al veel van mijn wishlist kunnen schrappen: de Belgica, Scapa Flow, duiken met haaien, dolfijnen, schildpadden,… ,… Truuk Lagoon staat nog op mijn verlanglijstje. En ik ben er nog niet in geslaagd om eens met manatees te duiken. Misschien vind ik in deze boeken nog inspiratie.

Nog meer boeken over duiken

Als je echt geïnteresseerd bent in iets, dan wil je er alles over weten. Daarom heb ik deze boeken nog aan dit lijstje met boeken voor duikers toegevoegd. Misschien wil je meer weten over duiktekens? Of ben je onlangs begonnen met freediven? Ben je op zoek naar nieuwe duikdromen? Of wil je je verdiepen in hoe je duikongevallen kan vermijden? Elk onderwerp heeft wel een boek.

Welk boek over duiken vind je een absolute aanrader? Laat het zeker weten in de comments!

Meer inspiratie?

Pin for later

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!

Boeken voor duikers #cadeautips

Affiliates

29 oktober 2021
/

Oostende in de winter (update 2021)

Posted in België, Europa by

De kust een bestemming voor de zomer? Kustbewoners weten wel beter! Het is een goed bewaard geheim maar in de wintermaanden is het minstens evengoed vertoeven aan onze kust. Zeker in een stad als Oostende valt altijd ‘vanalles’ te beleven. Actie, rust, cultuur, shoppen… Hier volgen mijn 7 tips voor Oostende in de winter!

Oostende in de sneeuw

Op zoek naar tips voor de zomermaanden? Kijk dan zeker ook even hier. Regent het? No worries want als het regent kan je dit nog allemaal doen in Oostende.

Oostende in de winter

Winter in het park

Winter in het park

Ik ben serieus onder de indruk over de locatie van de kerstmarkt in Oostende! Het Leopoldpark biedt je vanaf 3 december en tot het einde van de kerstvakantie echte kerstsfeer! Je kan er schaatsen op de vijver (zelfs als de temperatuur boven het nulpunt zit), even opwarmen in één van de chalets of kerstcadeautjes kopen in een van de kerststalletjes. Natuurlijk mogen ook de glühwein, warme chocomelks en warme wafels niet ontbreken. En lichtjes! Duizenden lichtjes! Voor de kinderen staat er ook een nostalgische draaimolen.

Huis van de Kerstman

Wapenplein Oostende - Huis van de Kerstman

Op het Wapenplein kan je het Huis van de Kerstman bezoeken. De elfjes en de kerstman verwelkomen je graag. Als je nog een foto moet nemen voor je kerstkaartjes: dit is de perfecte plek!

Unieke lichtshow

Ook dit jaar zijn er elke dag 4 lichtshows in de A. Buylstraat. 232.500 lichtjes die op maat van de muziek bewegen: het is niet iets wat je overal ziet. Zou Mariah Carey het dit jaar ook gehaald hebben of wordt het een volledig nieuwe mix? (Ik weet het al maar ga hier niets verklappen!)

Billekarren

Billekarren, ja zo noemen wij ‘rijden met een go-cart‘. Allé jong, da’s toch meer iets voor de zomer? Ok, ik geef toe, als het sneeuwt of regent dat het giet, heb je misschien weinig zin om op een billekar te kruipen maar op een zonnige winterdag is er niets leuker dan samen gaan billekarren. Het grote voordeel is de ruimte die je dan op de dijk hebt!

In de zomer is het voor de voetgangers slalommen tussen de go-carts. Verrassend dat er niet meer ongevallen gebeuren… In de wintermaanden kunnen de kinderen (en de groteren, want geef toe, ook als volwassene is dat nog wel een keertje plezant) naar hartenlust met hun wagentjes rijden. Goed ingeduffeld en gaan! Van al dat trappen krijg je vanzelf wel warm. Wij hadden jarenlang de traditie om met nieuwjaarsdag met de familie te gaan billekarren tussen het hoofdgerecht en het dessert :)

Midnight love

Al een paar jaar oud maar nog steeds een aanrader: de Marvin Gaye midnight love digital tour. Ik deed de wandeling op een heldere winteravond. Een heel romantische setting. Je passeert plaatsen die voor Marvin Gaye een speciale betekenis hadden. De digitale wandeling is beschikbaar voor € 5,49 via Google Play Store en in de App Store.

Residentie Jane - zeedijk Oostende

Het is in Oostende, op een appartement op de Zeedijk, dat Marvin Gaye Sexual Healing schreef. De digitale wandeling neemt je ook mee naar het pleintje waar Marvin ging basketten. Dat pleintje ligt vlakbij mijn ouderlijk huis!
Oostende heeft op muzikaal vlak meer te bieden dan Arno en Lucy Loes. Ook qua wandelingen en digiwalks heeft Oostende naast Midnight Love nog enkele andere toppers in aanbieding.

Stadsmuseum – gesloten tot begin 2022

Elke stad die naam waardig heeft zijn eigen stadsmuseum. Het Stadsmuseum van Oostende heeft een koninklijk tintje. Het is ondergebracht in de koninklijke zomerresidentie waar de eerste Belgische koningin Louise-Marie stierf.

Het museum in de Langestraat biedt een overzicht van de geschiedenis van Oostende en heeft vooral aandacht voor toerisme, visserij, scheepvaart en de haven. Op de eerste verdieping kan je de sterfkamer van koningin Louise-Marie bezoeken.

Knap hoe het museum in het historische gebouw ingepast is. Vooral de authentieke trappenhal is me bijgebleven. Als je denkt dat je alle zalen gedaan hebt, toch nog even de trap naar boven nemen naar de Belvedère. Een interactief filmpje toont je hoe de koningin destijds naar boven werd gehesen om van het (destijds toch, nu helaas volgebouwd) prachtige uitzicht te genieten.

Gratis tot 18 jaar + elke eerste zondag van de maand gratis voor Oostendenaars. Dinsdag gesloten. Meer info ivm toegangsprijzen en openingsuren van Stadsmuseum Oostende.

Shopping

Shoppen kan in Oostende ook op zondag! Voor mij is het heel gewoon dat de winkels ook op zondag open zijn, ik heb het altijd zo geweten. De shoppingstraten in het centrum van Oostende zijn trouwens autovrij! De toffe boetieks schieten de jongste jaren als paddenstoelen uit de grond in Oostende!

Een heel ander soort shoppen: garnalen aan de vistrap! De beste periode voor garnalen is trouwens van september tot april. Met andere woorden elke maand waar een R in zit, met het najaar als absolute topperiode. Geen zin om garnalen te pellen maar wel zin in garnaalkroketten? Hier moet je zijn!

Inpakbar

In het Feest- en Cultuurpaleis zit een gezellige inpakbar waar je je eindejaarscadeautjes kan laten inpakken in uniek Oostends cadeaupapier. De service is gratis maar een vrijblijvende gift voor het goede doel wordt zeker geapprecieerd.

Inpakbar Oostende

Gratis doen!

Niks beter dan een strandwandeling in de winter. Laten we eerlijk zijn, op een zonovergoten dag is het vaak druk op het strand. Het contrast met een heerlijke uitwaai-strandwandeling kan niet groter zijn. Is ook één van de redenen waarom ik echt in Oostende (of aan de kust) wil blijven wonen: het gevoel van elk moment, te voet, naar het strand en de zee te kunnen gaan. Ook al doe ik dat eigenlijk veel minder dan ik het zou willen. Maar het kan. En die gedachte is veel waard.

Die strandwandeling kan je beginnen met de fototentoonstelling onder de gaanderijen. Elke keer opnieuw verrast een prachtige fotoreeks de toevallige voorbijganger. Ze organiseren dit nu al een paar jaar en ik hoop dat ze deze locatie daarvoor blijven inzetten.
Wie eens wat anders wil kan de gratis overzet naar de Oosteroever nemen en voor een wandeling in de duinen rond Fort Napoleon gaan.

Tip voor wie Oostende met de wagen bezoekt: parkeer op een van de randparkings of op de parking van het station. Je bent zo in het centrum en vermijdt dat je lang moet rondrijden om een parkeerplek te vinden.

Opwarmen bij een kopje koffie

Of in mijn geval: een warme chocomelk. Een overzicht van de nieuwste koffiebars vind je hier. Fan van soep? Stop dan eens bij Lizette in de Christinastraat. Bijzondere medewerkers serveren er superlekkere soep, quiche, boterhammen en lekkere dessertjes.

Instagram hotspot

De Zee

De Zee - Altar

Als in ‘Save the best for last’. In 2015 kon je in Oostende De Zee bezoeken. Deze salut d’honneur voor Jan Hoet vond plaats op verschillende plaatsen (waaronder het Mu.Zee) in Oostende. Het leuke nieuws: mijn persoonlijke favoriet is blijven staan! Het is het beeld op het strand voor het Thermae Palace. Elke keer anders. ‘t Is dat ik er meestal al lopend passeer want het zou een mooi project zijn: elke dag een foto van dit beeld maken en dan in een collage of filmpje gieten. Welke creatieveling voelt zich geroepen?

Meer Oostende-tips? Hier vind je de ultieme Oostende cityguide!
Op vakantie in eigen stad? Dan moet je hier zijn.

Pin for later

Winter in Oostende
Booking.com
8 oktober 2021
/

Goedkoop naar zee

Posted in Reistips by
Goedkoop naar zee

In samenwerking met Knack.be

De zee is sinds corona populairder dan ooit. Begrijpelijk. We verlangen allemaal naar ‘vrijheid’ (whatever that may be) en aan zee voel je die vrijheid. Het is wetenschappelijk bewezen dat staren naar de horizon je gelukkiger maakt. Blue mind, heet dat. Het oneindige zicht op het blauwe en een zachte zeebries nemen al je zorgen mee. Redenen genoeg dus om af en toe een tripje naar de Belgische kust in te plannen, een lange strandwandeling te maken en de batterijen weer helemaal op te laden.

Korting

Op Living by the Sea vind je heel wat tips voor activiteiten aan onze kust: van een dagje op het strand, tot de lekkerste adresjes en activiteiten bij regenweer. Heel veel gratis tips ook! Zo kan je een gratis overzetbootje nemen, is er kunst zoals The Crystal Ship of Beaufort te bekijken en uiteraard kost een strandwandeling ook helemaal niets.

Voor andere activiteiten loont het dan weer de moeite om even te checken of er ergens een extra korting te vinden is op vakantieverblijven (tip: hier vind je een inpaklijstje voor als je in een vakantiewoning verblijft), takeaway of zelfs op strandspullen. Ook je reisapotheek kan je er met 10% korting samenstellen en ik zag zelfs een kortingscode staan voor wie achteraf de mooiste reisfoto’s wil afdrukken.

Met het uitgespaarde geld kan je dan ‘s avonds lekker uitgebreid gaan eten en genieten van het culinaire dat de zee te bieden heeft!

Laagseizoen

Een andere goede tip om je verblijf aan zee wat goedkoper te maken, is in het laagseizoen reizen. Naast de goedkopere prijs voor het logies, profiteer je ook van meer rust. Het kan in de zomermaanden best druk worden in de populaire badplaatsen – wat ook wel gezellig is. Rustzoekers zullen in het laagseizoen meer hun ding vinden.

De kust is ook in de herfst en de winter de moeite waard. Aan de kust weten we dat natuurlijk al langer. Gelukkig ontdekken ook steeds meer mensen ‘uit het binnenland’ dit. Mijn favoriete seizoen blijft de zomer want zeg nu zelf, na de werkdag nog even een frisse duik in zee kunnen nemen is toch zalig! Maar zelfs begin februari, toen het net niet aan het vriezen was, zaten we op het strand – warm aangekleed – te genieten van het winterzonnetje terwijl de neefjes op het strand aan het spelen waren.

Kom jij vaak naar de kust? Wat is jouw tip om een beetje te besparen op je weekendje aan zee?

Pin for later

8 september 2021
/

Indoor duiken in duiktank Transfo

Posted in België, Scuba diving by
Duiktank Transfo Zwevegem

Wil je je duikvaardigheden opfrissen of onderhouden? Vind je het te koud om buiten te duiken? Of wil je ervaren hoe het is om te duiken in een oude, gigantische stookolietank? Dan is Transfo Duiktank in Zwevegem de perfecte indoor duikplek.

Zelf ging ik al 2 keer duiken in Transfo. De eerste keer uit nieuwsgierigheid, toen ze pas open waren. En onlangs voor mijn eerste duik sinds de pandemie. Voor ik weer in buitenwater zou duiken, leek een checkduik in Transfo ideaal. Eerst op een paar meter diepte checken of mijn skills nog top zijn. Better to be safe than sorry. En daarna nog even uitduiken. Het was zo fijn om weer in het water te zitten!

Transfo Duiktank Zwevegem

Herbestemming

Duiken in een stoololietank? Ja, het klinkt gek! In de kelder van mijn verbouwhuis stond ook een stookolietank. Transfo in Zwevegem is daar uiteraard niet mee te vergelijken. De grootste stookolietank is maar liefst 17 meter hoog en heeft een diameter van 28 meter. Je duikt ook niet letterlijk in de oude stookolietank. De duiktank is in de oude stookolietank ingebouwd. Rondom kwam zo plaats voor de kleedkamers, de trappen (en gelukkig ook een lift), de technische ruimtes en een cafetaria.

Transfo duiktank Zwevegem

Het voordeel van duiken in een duiktank?

Het is dieper dan een gewoon zwembad en de zichtbaarheid is beter dan in open water (in België en Nederland toch). Ideale omstandigheden dus om bepaalde duikvaardigheden te oefenen. Een tussenstap tussen het zwembad en buitenwaterduiken waar de omstandigheden misschien minder perfect zijn.

De duiktank is 15 meter diep en heeft een diameter van 20 meter. Op de bodem vind je een gele duikboot en een wand is ook ingericht met gaten om door te zwemmen en een trap. Aan de zijkant zijn ook platformen op een paar meter diep.

Transfo Duiktank Zwevegem

Hoe gaat het praktisch in zijn werk?

Je kan op de site heel gemakkelijk reserveren. Je ziet meteen wanneer en hoeveel plaats er nog is en kan online betalen. Handig!

Op hun site leggen ze in detail uit hoe ze te werk gaan. Je parkeert je wagen, vervoert je duikmateriaal met karretjes (vergeet geen muntstuk!), na het aanmelden kan je met de lift je duikmateriaal meenemen naar de kleedkamers (muntstukje voor de lockers niet vergeten!) en vervolgens naar het duikplatform. Check deze stap voor stap gids!

Transfo duiktank Zwevegem - parking karretjes

En hoe zit het met corona? Ik was er halfweg augustus 2021 en binnen droeg je dus een mondmasker. Dat kon je boven, op het duikplatform, aan wasknijpers hangen. Voelde heel coronaproof!

Je kan hier dus je eigen duikmateriaal meenemen. Dat vind ik een groot voordeel. Zeker als je je eigen materiaal wil testen + ik duik ook gewoon liefst met mijn eigen materiaal waarbij ik elk knopje en haakje blindelings weet zitten. Heb je geen eigen materiaal (of ben je wat vergeten), dan kan je ook materiaal huren bij Transfo. Nog nooit gedoken? Ze bieden ook duikinitiaties (2u) aan.

Video Transfo Duiktank Zwevegem

Een korte impressie van de duiktank Transfo in Zwevegem.

Ben jij al eens in Transfo gaan duiken? Welke tip zou je andere duikers nog meegeven?

Overnachten in de buurt

Booking.com

Pin for later

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!

30 augustus 2021
/

Lang leve fotowanden!

Posted in Wonen by
Desenio

In samenwerking met Desenio

Wie mijn verbouwverhaal hier en op Instagram Stories de voorbije maanden gevolgd heeft, weet dat ik er mijn handen niet voor omdraai om zelf sleuven te kappen, elektriciteit en zelfs sanitair te leggen. Nu ik aan de afwerkingsfase kom, zit ik echter meer met de handen in het haar. In mijn vorig huis kwam er zelfs nooit iets aan de muren. Ik kon maar niet kiezen: niet welke kaders ik wou en al helemaal niet waar ik ze dan zou ophangen.

Kant & klare fotowanden

Insert de fotowanden van Desenio! Op hun site kan je zelf je fotowand samenstellen of je kan een van hun kant-en-klaar voorbeelden uitkiezen. Je kan selecteren op kamer en op categorie. Zo klik je meteen een hele set die mooi bij elkaar past in je winkelwagentje. Je kan ook aanpassingen doen. Zo liet ik een paar afbeeldingen weg. Plaatjes met tekst op in je interieur zijn ‘in’ maar mijn innerlijke autist kan daar niet zo goed mee om. Ik kan het ook niet helpen ;-)

Gekozen

Desenio

Ik hou van minimalistische interieurs, een vleugje Scandinavisch design en een strandhuisgevoel. Mijn huis ligt op wandelafstand van de zee en ik wil de zee graag in mijn huis trekken. Zonder dat het kitscherig wordt. Een dunne evenwichtsoefening heb ik al gemerkt. Al snel had ik een paar fotowanden geselecteerd. Ik was meteen weg van DREAMY PASTEL BEACH NO1 en DREAMY PASTEL BEACH NO2. Vooral omdat, als je ze op een bepaalde manier ophangt, ze lijken door te lopen. Ze zijn subtiel maar geven toch meteen een beachy touch aan mijn interieur.

Tip: surf op de site en bewaar je favorieten meteen op Pinterest, zo vind je ze snel terug.

 • Desenio

En plots viel mijn oog op EMMELINE POSTER en MADAME FLEUR NO2 POSTER. Ik vond dat ze perfect samen pasten. Bovendien kwam ook het bruine uit mijn hall erin terug. Beide posters ademen zomer, zon, zee & strand. Ik paste de gesuggereerde kaders nog aan naar zwarte kaders. Dat paste helemaal in mijn minimalistische interieur met zwarte accenten (de deurklinken, verlichting en dus ook de kaders zijn allemaal zwart).

De keuze was dus vrij gemakkelijk. Ik besloot meteen ook extra kaders bij Desenio te bestellen. Ik vind het wel stijlvol als dezelfde soort kaders in verschillende formaten verspreid door het huis terugkomen.

Topservice

Desenio
De posters zitten stevig verpakt. Een feest om te unboxen!

De posters en de kaders werden snel geleverd. Alles zat stevig en netjes verpakt. Het was een feestje om de doos te openen en de posters te ontdekken. Alsof de puzzelstukjes op zijn plaats vielen. Ze passen perfect in mijn interieur!

De kaders hebben ondertussen al verschillende plekjes gekregen. Ik ben aan het uitzoeken waar ze het best tot hun recht komen. Spannend wel! Als iemand zich geroepen voelt om in mijn plaats de knoop door te hakken, be my guest!

22 juni 2021
/

Een Eurovisiesongfestivalfeestje bij je thuis: de leukste ideetjes en tips

Posted in Party Time! by
Eurovision 2021 Rotterdam

Het Eurovisiesongfestival is zoiets waar weinigen openlijk over durven toegeven dat ze kijken maar aan de kijkcijfers en de tweets te zien, zijn er echt wel veel Belgen die die avond voor hun tv zitten. Ooit was ik er zelf nog live bij in Stockholm en eens ‘achter de schermen van het Eurovisiesongfestival mogen meewerken’ staat hoog op mijn bucket list. Ja, ik ben vrij enthousiast als het over het Songfestival gaat en ik durf daar ook voor uitkomen!

Het is dan ook een uniek gegeven: meer dan 40 landen die samen dergelijk groot feest opzetten en miljoenen mensen van over heel de wereld voor de buis verzamelen. Ja, sommigen zullen kijken voor de kitsch maar het songfestival verenigt Europa (en zelfs in Australië zitten ze massaal voor de buis). Iets om toch ook even bij stil te staan!

Organiseer jij ook elk jaar een Eurovisiesongfestivalfeestje? Dan ben je zeker niet alleen. Hieronder vind je enkele tips om het helemaal af te maken. Je hebt met de halve finales en de finale trouwens 3 kansen op een leuk feestje! Nu België het de laatste jaren elke keer weer goed doet (we vergeten 2018 maar even), is zelfs de puntentelling superspannend. En stel je voor dat België straks ook wint… Dat zou de kers op de taart zijn!

Tips voor een Eurovisiesongfestivalfeestje:

 • Voorzie hapjes uit verschillende Europese landen. Of nog beter: vraag de gasten om elk een hapje uit een ander Europees land mee te brengen. Dat kan heel simpel: mini-brochettes met kerstomaatje en bolletje mozzarella uit Italië, blokjes kaas uit Nederland, Franse wijn, Spaanse tapas,… En jullie zijn vast zo creatief om iets te verzinnen voor minder voor de hand liggende landen.
  Wij maken het dit jaar wat moeilijker: we trokken elk een land en moeten een gerechtje uit dat land meebrengen. Aan de anderen om te raden uit welk land ons hapje komt!
 • Haal die vlag die je nog hebt liggen van toen je voor de Rode Duivels ging supporteren maar weer uit. Of een andere vlag, dat mag ook!
 • Print voor iedereen een puntenblad (en zorg voor voldoende balpennen!). Leg ook een rekenmachine klaar zodat je tijdens de intervalact ook je eigen winnaar kan kiezen. Hoofdrekenen kan natuurlijk ook maar geef toe, we zijn dat niet meer zo gewoon en dan gaat dat wat trager.
 • Hou een pre-party met de beste Songfestivalhits uit voorgaande jaren. Deze Spotify-lijst kan voor inspiratie zorgen.
 • Durvers houden hun eigen Eurovision playback show!
 • Speel het Eurovisiesongfestivalspel!

Cadeautips voor Songfestivalliefhebbers

Heb jij nog leuk ideetjes of tips voor hapjes? Laat het zeker in de comments weten!

Pin for later

Oorspronkelijk bericht: 30 april 2017, laatste update: 16 mei 2021

Affiliate

16 mei 2021
/

Belgium, 12 points! – Download hier je Eurovisiesongfestival-puntenblad

Posted in Party Time! by
Eurovision 2021 Rotterdam

Laat dat hoongelach over het Eurovisiesongfestival maar achterwege. Bij ons thuis is dat een serieuze aangelegenheid! We misten in de nillies een paar jaar maar de laatste jaren zitten we weer, net als vroeger, met pen en papier in de aanslag om zelf onze punten te geven. Uiteraard zitten we er meestal gigantisch naast in de halve finales om dan tijdens de finale, als we al onze punten samenleggen, de top 5 toch vrij goed te benaderen.

Naast onze eigen puntenbladen mogen ook de cola en de chips uiteraard niet ontbreken om van een geslaagde avond te kunnen spreken. Tips voor een geslaagd Songfestivalfeestje vind je hier. Liefst zit er een hilarische act tussen de kandidaten en een knappe zanger mag ook altijd. Oh en doe er voor mij ook nog een echte Songfestival-ballade bij!

Ik denk dat het bij Sandra Kim begonnen is. Urenlang stond ik J’aime la vie te playbacken met onze salontafel als podium. Ik was 4 jaar maar kende, dankzij tante Anja, de hele tekst van het liedje vanbuiten. Zij had een plakboek van Sandra Kim en ik kreeg al haar dubbels. Dat plakboek dook onlangs terug op. Hilarisch! Enfin, ergens droom ik ervan om ooit te mogen helpen bij de organisatie van het Eurovisiesongfestival. In 2016 woonde ik in Stockholm de Grand Final live bij. Een unieke belevenis waar ik deze week al vaak aan heb teruggedacht.

Ik hoop stiekem dat Zweden gauw nog eens wint want geef toe, ze weten in Zweden hoe ze het Songfestival moeten organiseren.

Weetje: zeg nooit ‘Eurosong’ als je het over het Eurovisiesongfestival zelf hebt! Eurosong waren de Belgische preselecties. De zangwedstrijd heet officieel Eurovision Song Contest.

Puntenblad Eurovisiesongfestival 2021

Traditioneel kan je hier elk jaar het puntenblad voor de (halve) finales downloaden en printen zodat je vanuit je zetel punten kan geven aan de kandidaten en je eigen top 3 kan voorspellen. Wie doet mee?

P.S. Registreer je hier en vink ‘Eurovisiesongfestival’ aan en je krijgt de puntenbladen voor 2022 automatisch toegestuurd!

Oorspronkelijk bericht: 24 april 2018, laatste update 16 mei 2021

16 mei 2021
/

Column: #loveoostende

Posted in Uncategorized by

‘t Is geen geheim dat ik blij ben dat ik in Oostende woon. De nabijheid van de zee voelen, geeft zuurstof aan mijn leven. Op kantoor (update: duidelijk geschreven voor 13 maart 2020!) hebben we zeezicht vanuit de toiletten. Ik weet dat en toch ben ik elke keer gepakt van de schoonheid van de zee. Zicht op zee is elke keer anders. Ik merk dat ook op Instagram.

Als ik even door mijn feed scroll, merk ik dat ik die zee al vaak gefotografeerd heb. Vaak zelfs vanop dezelfde plekken. Toch ziet elke foto er anders uit. De filters van Instagram hebben daar niets mee te maken! Wie de hashtag #loveoostende bekijkt, ziet meteen dat we met velen zijn die de liefde voor onze stad vastleggen op Instagram. Uiteraard zie je de mooiste zonsondergangen voorbijkomen. Ook de werken van The Crystal Ship en de Mercator blijken populair. Oostende heeft heel wat te bieden en dat zie je bij #loveoostende.

Ken je het kunstwerk Altar, dat voor het Thermae Palace staat? Dat is één van mijn favoriete kunstwerken en maakte deel uit van De Zee: Salut d’Honneur Jan Hoet. Het kunstwerk past perfect in het decor en elke keer ziet het er anders uit. Ik heb al gedacht om er een Instagram-projectje van te maken: elke dag een foto van Altar, een heel jaar lang. Na 365 dagen zou je 365 verschillende foto’s hebben. Hetzelfde maar toch anders. Pik het idee gerust!

Deze column is gebaseerd op een eerder verschenen column in Deze Week, editie Middenkust. Meer columns van mijn hand lezen? Je kan de laatste columns online terugvinden

9 mei 2021
/