Monde Sauvage

Posted in België, Europa by
Monde Sauvage

Hoewel steevast een succesnummer bij kinderen, ben ik zelf geen fan van het concept ‘dierentuin’. Dieren in zielige hokjes die zich vaak zichtbaar dood vervelen, ik kan daar niet zo goed tegen.

Op safari in eigen land

Maar met het hele gezin op safari trekken is een kostelijke aangelegenheid en dus moeten we het doen met de plaatselijke alternatieven. Een verrassing op dat vlak was Monde Sauvage. Met je eigen wagen rijd je een parcours tussen dieren die vrij rondlopen. Ooit al eens in de file gestaan omdat een zebra de weg verspert? Hier kan dat dus!

En toen zat er een zebra in de auto

Net omwille van die zebra’s, hou je ook best de ramen van je auto dicht. Ook al is het snikheet en heb je geen airco. Dat had ik namelijk niet gedaan en toen stak de zebra zijn kop in de auto. Man, dat was schrikken! Gelukkig zonder erg maar de rest van het ritje hield ik mijn raam mooi dicht
Deze autosafari plan je best in op een rustige dag, buiten het seizoen. Wij waren al vroeg op pad en moesten toch even aanschuiven op de berg omhoog. Toen we het parcours gedaan hadden was het superdruk en dan lijkt alle fun er ook af.

Grote beesten in kleine kotjes

Zo leuk de autosafari was in Monde Sauvage, zo triestig was het tweede luik. De iets gevaarlijkere dieren steken namelijk in troosteloze kooitjes. Een enorm contrast met het plezante eerste deel en ja, een domper op onze daguitstap.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook:

%d bloggers liken dit: