Meer me-time

Posted in Lifehacks by
Me myself and I - tips voor meer me-time

Voorlopig zit er voor mij geen vakantie in. Door voor wat extra me-time te zorgen, probeer ik toch optimaal van de zomermaanden te genieten. Me-time is als het ware een mini-vakantie.

Tips voor meer me-time

  • Plan me-time in. Geef toe, als je moet wachten tot het moment spontaan opduikt, zal er niet veel in huis komen. Ik ben best een sociaal beestje maar met ouder worden heb ik geleerd dat ik achteraf ook weer mijn batterijen moet opladen. Als ik veel afspraken en sociale verplichtingen in mijn agenda zie staan, gaat er ondertussen al een alarm af: dringend meer me-time inplannen. Gewoon al weten dat het niet meer lang is tot een rustig moment, zorgt ervoor dat ik me minder druk in de drukte maak.
  • Leer ‘foert’ zeggen. Puilt je agenda uit van activiteiten en heb je geen tijd voor me-time? Zeg dan eens vaker ‘foert’ tegen dingen die niet zo dringend of levensnoodzakelijk zijn. Hoewel ik mezelf bij het begin van het jaar een vrij strakke contentplanning had opgelegd – vooral voor Take me to Sweden heb ik nog zoveel onuitgewerkte ideetjes – is dit een van de eerste zaken die ik schrap als ik voel dat het teveel wordt. Er is geen man overboord als ik dat eens een paar dagen (of zelfs weken) uitstel.
  • Koppel het nuttige aan het aangename. Ga te voet boodschappen doen of maak nog een ommetje als je naar het werk fietst. Lees je graag, lees dan eens boeken die je zelfontplooiing ten goede komen. En zo kan je vast nog wel dingen bedenken.
  • Hier is een spa-at-home treatment ook heel populair. Ik maak zelf mijn scrub en maskertjes en sluit me een uurtje (of langer) op in de badkamer. Ik ga regelmatig alleen op reis en dan heb ik natuurlijk me-time à volonté!

Ik ben benieuwd wat jouw favoriete me-time momentjes zijn.

Pin for later

Tips voor meer me-time
5 augustus 2019
/
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook:

%d bloggers liken dit: