Lunchadresjes in Oostende die je niet mag missen

Posted in België, Eten & drinken by
Lunchadresjes OOstende

Wie al lang niet meer in Oostende geweest is, moet er dringend nog eens naartoe. Oostende leeft! Ja, ik ben heel enthousiast over mijn thuisstad (en niet alleen beroepshalve). We hadden in Oostende een tijdje geleden al een golf met nieuwe, hippe lunchadresjes en de voorbije weken zijn er alweer een paar bijgekomen. Tel daar nog een paar klassiekers bij die we gewoon niet meer kunnen wegdenken uit de stad aan zee en je weet dat Oostende the place to be is!

Passe-Vite

Dit gezellig adresje is al jaren een vaste waarde in Oostende. Ze verhuisden een tijdje geleden van de Hertstraat naar de Nieuwstraat. Je kiest er uit lekkere salades, pastas en andere huisbereide lunchgerechtjes. Meenemen kan ook. Je kan best op voorhand een tafeltje reserveren. Het is een populair adresje!

Ook populair is hun hummus. Wie vegetarisch wil eten of andere dieetvereisten heeft, kan zeker ook bij Passe-Vite terecht. Je kan er ook ontbijten en stoppen voor een koffie (met of zonder taart).

De Grote Post

Dit adresje duikt ook op in dit en dit lijstje. Je kan namelijk van ‘s morgens tot ‘s avonds bij het Cultuurcafé van De Grote Post terecht. Het is een beetje het kloppend hart van Oostende! Als je niet weet waarheen, kan je altijd bij De Grote Post terecht. Het Cultuurcafé van De Grote Post is dus niet alleen een ontbijtadresje maar ook een lunchadresje. Je kan er iets gaan drinken, een beetje werken of ‘s avonds voor (of na) een voorstelling blijven dineren.

Lizette, Soup & Specials

Lizette Soup & Specials

In deze unieke soep- en lunchbar in de Christinastraat staan bijzondere medewerkers met een beperking in voor het klaarmaken van de soep, de belegde boterhammen en de quiches en voor het opdienen. De hartelijke ontvangst en het enthousiasme van het team krijg je er zomaar bovenop. Een van de meest bijzondere lunchadresjes van Oostende!

Tip: Lizette heeft een lief: bij Lucien kan je terecht voor lekkere afhaalsalades.

Expo & Kaffie

Expo & Kaffie

Ik had er al veel goeds over gehoord maar was er zelf nog niet geraakt dus toen Martine liet weten dat ze in Oostende zou zijn en vroeg of ik zin had om te gaan lunchen, wist ik meteen welk adresje ik kon voorstellen. We kozen allebei voor de gepofte zoete aardappel met garnalen. Lekker!

Nog meer lunchadresjes in Oostende

Er zijn natuurlijk heel veel lekkere lunchadresjes in Oostende. Dit lijstje met lunchplekjes in Oostende wil dus zeker niet volledig zijn. Ik kan bijvoorbeeld ook Cappuccino en Albrecht van harte aanraden.

Wat zijn jouw favoriete lunchadresjes in Oostende?

Pin for later

Lunchadresjes in Oostende

Origineel bericht 17 juli 2017, laatste update: 17/08/2021.

17 juli 2017
/
Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply ElsS

  Altijd nieuwe tips en inspiratie te vinden hier :) daarom dat ik je ook nomineerde voor mijn Liebster Award (en dan zag dat Ann het ook net gedaan had). http://mamamayapost.opendevelopment.be/liebster-award/
  Nu je het net iets rustiger neemt op blogvlak begrijp ik het volledig dat je met deze award zelf niet meteen aan de slag gaat maar ik hoop dat ik nog lang van jouw blogstukjes zal mogen genieten, zowel hier als op Take me to Sweden :)

  28 juli 2017 at 22:39
  • Reply Heidi

   Dag Els, dank je! Ik ben achter de schermen volop aan het schrijven ;-) Er komt dus nog veel meer aan!

   29 juli 2017 at 14:00
 • Reply lana

  Zo leuk! hier ga ik zeker eens een bezoekje moeten brengen. In het begin moest ik niet weten van bagels maar nu kan ik niet meer zonder :p

  8 augustus 2017 at 16:51
 • Reply Anja Nuyts

  Wij zijn hier afgelopen maand geweest en dit is inderdaad een aanrader!Wij zijn fan!

  20 augustus 2017 at 11:09
 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees ook:

  %d bloggers liken dit: