Londen in 6u

Op een keertje toen ik in de derde kleuterklas zat na, en een keertje voor een dag, was ik eigenlijk nog nooit echt in Londen geweest. Shame on me, I know! En dan moet je weten dat ik er vroeger van droomde om daar te gaan wonen. Ik wou Roger Simons opvolgen. Fleet Street, BBC,… ik volgde het allemaal op de voet. Waar het anders uitgedraaid is, ik weet het niet. Maar kom, ‘t was dus hoog tijd om mijn schade in te halen. Het was op een drafje maar ik slaagde er toch in een aantal klassiekers te zien. Nergens echt naar binnen gaan, helpt daarbij. Londen voor beginners of Londen voor Japanners*, kiest maar…

Mijn Londen in 6u:

London (2)
London (3)

Logeren deed ik in het centraal gelegen Club QuartersEen zeer fijn hotel vlakbij Trafalgar Square.

London (5)

Big Ben, Houses of Parliaments and Westminster Abbey

London (14)
London (15)

Horse guards en vlakbij, Downing Street 10

London (12)

Van daaruit ging het over de Mall naar Buckingham Palace – per ongeluk mijn foto verwijderd. De eerste dag was ik al even aan de Mall gepasseerd.

London (19)

Christmas shopping in Harrods kon niet ontbreken.

London (20)
London (21)
London (23)

En daarna ging het via Hyde Park naar Kensington Palace.

London (1)

Een hele wandeling. Terugkeren deed ik dan ook met de metro. Voor ik de Eurostar terug naar huis moest nemen, had ik nog net de tijd om even in Hamsley’s binnen te springen.

Londen

Nog enkele foto’s vanop de Thames Clipper:

London bridge

Eten in London

De eerste avond gingen we eten in de Banana Tree in Soho. Lawaaierige plek maar lekker en een snelle bediening. Little Frankie’s was kleiner maar minstens even lawaaierig. Ook hier snelle bediening en ok eten.

De kers op de taart was de laatste avond. Toen gingen we sushi eten in een klein Japans restaurantje vlakbij Leicester Square: Tokyo Diner. Eerlijk, als je er zou passeren, zou je er nooit spontaan binnen stappen. Of Japanners drinken niet bij hun eten of de dame was een beetje in de war maar om onze drankjes op te nemen is ze 3 keer heen en weer moeten lopen. Ze nam telkens maar 1 drankje op. We moesten haar echt elke keer terug roepen omdat we elk iets wilden bestellen om te drinken. Lekker eten en plezante atmosfeer. Een adresje om te onthouden.

London (17)

Wil ik een volgende keer nog doen:

 • St. Pauls Cathedral
 • Tower of Londen
 • British Museum
 • Speakers Corner

Andere aanraders?

En om af te sluiten nog wat algemene tips:

 • Jaloers van die Britten! Zo georganiseerd op de roltrappen. Kon dat bij ons ook maar! Wil je stilstaan op de roltrap, neem dan de rechterkant. Zo blijft het links vrij voor wie wil doorstappen.
 • Let op bij het oversteken. De auto’s rijden er links. Een wonder dat ik er niet omver gereden ben… Het helpt wel dat het op de meeste straten geschreven is.
 • Vergeet je adapter niet!
 • Maak gebruik van een Oyster card. Je betaalt 5 pond om die aan te kopen maar reist daarna goedkoper. Je kan het een beetje vergelijken met een prepaid kaart voor het openbaar vervoer in Londen.
 • Een ritje op de typische rode dubbeldekker mag niet ontbreken. Neem lijn 9 of 15 als je een authentieke route wil nemen.

Update: ondertussen ging ik al meermaals en voor langere tijd terug naar Londen. Je leest hier alle artikels over Londen.

Overnachten in Londen

Booking.com

Affiliate

2 gedachten over “Londen in 6u

 1. Tiny zegt:

  Covent garden! Leuke plek om straattheater te bekijken, er is altijd wel iets te zien en vaak van een heel hoog niveau. Idem voor de Thameswalk naar het London Eye toe.
  Govinda, veggie restaurant in Soho street, lekker en niet duur.
  Science museum, iets helemaal anders, ook gratis en een echt doe-museum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.