Een leven zonder tv

Posted in Minimaliseren by

“Hoe? Heb jij geen tv? En wat doe je dan? Mis je dat niet?” Euhm, ik heb wel nog een tv maar neen ik heb geen tv-abonnement meer. Ik krijg elke keer verbaasde reacties als ik zeg dat ik geen tv meer heb. Als ik al thuis ben, zit ik ‘s avonds vaak achter de laptop om te werken. Dus neen, ik mis die tv niet.

Zonder tv

Waarom ik mijn tv-abonnement op zei

Vorig jaar in juni besloot ik mijn tv-abonnement op te zeggen. Ik keek toch bijna nooit. De tv stond wel op maar ik zat vaak met de laptop in de zetel en je kan wel raden waar mijn aandacht vooral naartoe ging. Als het als achtergrondgeluid was, kon ik evengoed de radio opzetten. Mijn tv-abonnement opzeggen was dus een logische beslissing. Zeker in de zomermaanden zou ik dat wel overleven.

Netflix

Ook tijdens de winter bleek ik mijn tv niet echt te missen. Behalve als ik ziek ben, want dan wil ik graag hersenloos kunnen zappen. En ik moet ook wel toegeven dat ik in december en januari een abonnement nam bij Netflix. En dat ga ik deze winter wellicht weer doen. Da’s het voordeel van Netflix: je kan dat stopzetten wanneer je wil.

Inspiratie nodig voor Netflix? Ik zette hier een paar Scandinavische series op een rijtje.

Google Chromecast

Helemaal tv-loos ga ik niet door het leven. Dankzij mijn hdmi-kabel (en sinds kort nog makkelijker met zo’n Google Chromecast) kan ik mijn laptop aansluiten en kijk ik af en toe naar SVT Play of naar VRT NU. Ook de meeste programma’s van Vier, Vijf en vtm kan je online bekijken. En YouTube zorgt ook al eens voor entertainment. Ook op hotel ga ik zelden de tv opzetten (behalve dan in Zweden maar da’s vooral omdat ik in België heel wat Zweedse zenders niet kan bekijken).

Kijk jij vaak tv? Zou jij je tv kunnen missen? Of doe je het ook zonder tv?

Affiliate

5 september 2016
/
Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply B-Naais

  Officieel hebben wij nog wel een TV thuis, al kijkt bijna enkel mijn man en de kinderen ernaar. Ik naai ‘s avonds liever een beetje om het hoofdje helemaal leeg te maken.

  6 september 2016 at 10:24
 • Reply trijnewijn

  Na het kotleven kwamen huisje boompje en kindjes, maar geen tv. Op tien jaar tijd heb ik het nog maar een handvol keren wat gemist. Een computer is hier meer dan genoeg, met dank aan YouTube en livestreams ;)

  6 september 2016 at 18:41
 • Reply Anais Vandenholen

  Wij hebben lang geen tv gehad, als we echt iets wilden kijken, zochten we het online… Nu hebben we een tv, maar geen abonnement. Ik ken mezelf, ik zou uren kijken. We hebben wel netflix, we hebben twee zonen en die willen wel graag af en toe iets leuks kijken. We zijn nog altijd vrij strikt op schermtijd. Op vrijdag houden we in de winter filmavond, en in het weekend mag er iets gekeken worden, maar in de week heb ik liever niet. Wij kijken er vooral series, maar eigenlijk niet zoveel.

  7 september 2016 at 07:01
 • Reply Samaja

  Ik kijk best vaak TV en kan me, zeker in de winter, niet inbeelden dat we er geen zouden hebben. Maar langs de andere kant, in de zomer gaat hij ook soms lange tijd niet aan en op vakantie kijk ik amper. Ik zou het dus wel kunnen opgeven, maar eigenlijk heb ik daar niet veel zin in ;-).

  7 september 2016 at 07:57
 • Reply liese

  wij hebben ook zo’n chromecast en sinds we netflix hebben wordt ons tv-abonnement eigenlijk weinig tot niet gebruikt. Enkel Ten Oorlog, Nieuwe Buren en Jani volg ik (de laatste twee om de hersenen volledig uit te schakelen :-) )

  7 september 2016 at 15:24
 • Reply yab

  Ik heb al geen tv meer sinds ik in Leuven op kot gegaan ben. Nooit gemist, eigenlijk. Ook geen Netflix abonnement of zo. Ik volg wel redelijk veel youtube kanalen.

  9 september 2016 at 08:51
 • Reply Resaarcle

  Voor mij is het tegenwoordig ook wat achtergrondlawaai. Ik ben te blogverslaafd geworden! ?

  2 november 2016 at 22:49
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees ook:

  %d bloggers liken dit: