Laserontharing

Mijn ervaring met laserontharing

De lente is in het land en dat betekent rokjestijd! Blote benen die nu nog wat wit zien mogen straks weer het daglicht zien. Nog even niet want ik ben bezig met laserontharing. Zo’n 12 jaar geleden liet ik dat al eens doen en hoewel de haartjes nooit 100% weg zijn of zullen blijven, was ik zeer tevreden over het resultaat.

Ongewenste haartjes en ontharing, het is en blijft een privé-kwestie (zoals chub rub, haha). Omdat uit een gesprek met de vriendinnen een paar weken geleden bleek dat laserontharing toch nog vrij onbekend is, en omdat ik zo content ben van het resultaat (dit is geen gesponsorde post!), schrijf ik er vandaag uitzonderlijk toch eens over. Ik dacht eerst te schrijven: ladies only vandaag maar ik zou de vele mannen die zich laten laseren geen eten willen geven.

Stoppeltjes

Het is niet dat ik overbehaard was maar de haren op mijn benen waren vrij donker. Stoppeltjes waren, zelfs na waxen of epileren, na een paar dagen alweer zichtbaar. Vrij vervelend. Tijdens onverwachte uitjes naar het strand hield ik liefst mijn lange broek aan. Zoals dat bij jonge, onzekere meisjes wel vaker het geval is, was het probleem groter in mijn hoofd dan in werkelijkheid. Maar toch.

Permanente ontharing?

Zo’n 12 jaar geleden hoorde ik over permanente ontharing en mijn interesse was gewekt. Ondertussen leerde ik al dat bedrijven die uitpakken met ‘permanente’ ontharing eigenlijk een loopje met de werkelijkheid nemen. Ja, de ontharing is permanent maar ze kunnen niet garanderen dat 100% van de haren voor altijd weg zijn. Door hormonale veranderingen en blijkbaar ook gewoon door ouder te worden kunnen andere haarzakjes actief worden. Het haartje uit het haarzakje dat door de laser vernietigd is, blijft wel voor altijd weg. Elk haartje dat weggelaserd wordt, blijft weg.

Enkel haartjes in de groeifase kunnen aangepakt worden. Ongeveer 85% van de haartjes is in groeifase. Daarom heb je 5 à 8 behandelingen nodig en is achteraf een regelmatige onderhoudsbeurt aangeraden. Tijdens de behandeling is het belangrijk dat je enkel scheert en niet epileert. 6 weken voor en na de laserontharing blijf je ook beter uit de zon. Het resultaat hangt van je huidtype af. Een bleke huid en donkere haartjes werkt het best. Het resultaat zie je zo’n 2 weken na elke laserbeurt, als de haartjes vanzelf uitgevallen zijn. Hoe het allemaal precies in zijn werk gaat, lees je hier.

Mijn ervaring met laserontharing

Laserontharing met Light Sheer

In 2006 liet ik mijn onderbenen, oksels en bikinilijn doen. Ik herinner me nog dat ik de behandeling vrij pijnlijk vond maar ik zag al snel resultaat. Waxen doet ook pijn en de haartjes blijven dan gewoon terugkomen. Eigenlijk is het de bedoeling dat je jaarlijks of tweejaarlijks een onderhoudsbeurt inplant. Dat had ik 10 jaar lang niet gedaan. Hoewel je duidelijk kon zien dat de haartjes beduidend minder waren dan 12 jaar geleden (vooral aan mijn bikinilijn zag je mooi tot waar ik destijds had laten ontharen), stoorde ik me de laatste jaren steeds meer aan het groeiend aantal haren op mijn benen. Tijd voor een paar onderhoudsbeurten!

Deze keer besloot ik mijn volledige benen te laten doen. We zijn 2 beurten verder en ik zou gerust mijn blote benen durven tonen, ook al is het weken geleden dat ik ze nog geschoren heb. Er staan nog haartjes maar ze vallen amper op. Op mijn oksels moet je al goed kijken om nog haartjes te zien. Ik blijf verbaasd over het goede resultaat.

Geen idee of de lasertechniek ondertussen verbeterd is of waar het aan ligt maar ik vind de behandeling deze keer een stuk minder pijnlijk. Je voelt het wel maar de verpleegkundige kan me met haar vlotte babbel meestal voldoende afleiden. Ja, de laserontharing met de LightSheer Diode gebeurt door gediplomeerde verpleegkundige en dat geeft toch wel een extra gerust gevoel.

Het prijskaartje

Bon, we moeten dat niet onder stoelen of banken steken. Goedkoop is het niet. Toch vind ik het elke euro waard. Ik ga niet zeggen dat het op lange termijn goedkoper is dan scheren maar je gemoedsrust en ja kunnen zeggen op onverwachte zwempartijtjes of strandfeestjes is ook heel wat waard. Ik zie het als een investering in mezelf. Want ik ben het waard ;-)

En als je dan toch graag wil rekenen: als je 6 keer per jaar naar de schoonheidsspecialiste gaat voor het waxen van je volledige benen, oksels en bikini dan zou je na 7,5 à 12 jaar de investering van je laserontharing terugverdiend hebben. (En dubbel zo snel natuurlijk als je maandelijks laat waxen.) De onderhoudsbeurten heb ik hier wel niet in verrekend. Zo goed was ik vroeger niet in algebra en wiskunde. Ik gok dat als je dat meerekent er nog eens 3 à 4 jaar terugverdientijd bijkomt.

P.S Op algemeen verzoek: dit is waar ik deze laserontharingen laat doen. Els is echt een toppertje!

Pin for later

Mijn ervaringen met laserontharing

2 gedachten over “Laserontharing

  1. hanne zegt:

    Fijn om hierover te schrijven. Ik zit met hetzelfde probleem, maar zette de stap naar laser nog niet omwille van de kostprijs. Momenteel zijn we een renovatie bezig, dus de centjes gaan een andere richting uit. Maar er staat wel een spaarpotje klaar. Dus hopelijk binnenkort ….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.