Lang leve de TV!

Lang Leve de TV (11)

10 seconden voor opname… Adrenaline! Al van jongsaf was ik geïnteresseerd in hoe het er achter de schermen van tv aan toe ging. Bij opnames van Margriet in Middelkerke had ik als kind altijd meer oog voor de regie dan voor de artiesten zelf.

In 1997 bezocht ik de tentoonstelling De magie van Radio en TV, in de Venetiaanse gaanderijen in Oostende. Ik was geboeid door de radiostudio die er stond opgesteld en waar je zelf radio kon maken. Ik had de microbe van het presenteren snel te pakken. Een paar maanden later had ik als 15-jarige mijn eigen radioprogramma op de lokale radiozender. Twee zomers later ruilde ik de radiostudio in voor een minder anoniem publiek maar de liefde bleef. Tijdens mijn studies waren tv en radio mijn favoriete vakken. Uiteraard. Het is de sfeer, de dynamiek, het creatieve.

En toen was er de tentoonstelling Lang Leve de TV in Gent. Ik ging met Mieke en we hadden heel wat ‘Ohja, dat herinner ik me nog’-momenten.

Lang Leve de TV (1)

Hoger Lager

Mijn vroegste TV-herinnering. We speelden dit spelletje na. De hoofdprijs was een rode auto (een rode slaapzak). Mijn tante was de Capiau van dienst.

Lang Leve de TV (12)

Je kon er ook zelf het Journaal en het weer presenteren:

Lang Leve de TV (18)

Lang Leve de TV (19)

Best wel wat Studio 100-decors. Ook Mega Mindy is van de partij.

Lang Leve de TV (4)

Joske Vermeulen! Ondergetekende klom ook even op de stoel. Maar deze dame poseert zo fantastisch dat ik je deze foto niet wou onthouden.

Lang Leve de TV (16)

We hebben ons goed geamuseerd. En hadden dat ook met onze (groot)ouders of metekindjes kunnen doen. Want Lang leve de tv is echt voor jong (Kaatje, Galaxy Park, Mega Mindy,…) en iets minder jong (Joske, Morgen Maandag,…). En in de ‘shop’ kon ik nog een magneet met het testbeeld op de kop tikken. Wat wil een mens nog meer, hé? Dat zo’n tentoonstelling misschien een vaste plek krijgt? Ik zou in elk geval regelmatig eens op bezoek gaan!

Eén gedachte over “Lang leve de TV!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.