Vriendinnenweekend in Kortrijk

Kortrijk (2)

M, Z en ik, we go back a long time! 20 jaar om precies te zijn. Jaja, zo lang is dat eerste middelbaar al geleden! Een jubileum, dat moest gevierd worden en dus zouden we op vriendinnenweekend gaan. Wat, waar en hoe, dat was een verrassing. Plaatselijke omleidingen hielden het spannend tot op het einde.

Kortrijk (17)

Buda-eilandje in Kortrijk

Na een klein uurtje kwamen we bij het hotel. Ik had het gastronomisch arrangement geboekt in Hotel Broel van de Sandton-keten. Een hotel met een zwembad(je), sauna en perfect gelegen in hartje Kortrijk – op het hippe Buda-eilandje.
Een hotel ook met begrafenisbloemen bij de inkom. Of zijn het enkel wij die dat vonden?

Kortrijk (33)
Kortrijk (19)

We konden al inchecken maar mochten pas om 15u op de kamer. We besloten de stad in te trekken.

UPDATE: het hotel is ondertussen gesloten. Op zoek naar een hotel in Kortrijk? Hier vind je de beste prijs voor een hotel in Kortijk.

Kortrijk (5)
Kortrijk (3)

Kortrijk heeft me verrast! Een compacte designstad met heel wat toffe adresjes. We slenterden via de Broeltorens en het toeristisch infokantoor naar de winkelstraten. We botsten als het ware op K. Een winkelcentrum vlak in de stad, het is toch eerder iets uitzonderlijks.

Alsof het zo moest zijn, belandden we tegen het middaguur aan de Wasbar. Ik was eerder al in de Wasbar van Antwerpen en Gent. Kortrijk is in dezelfde stijl ingericht. De menukaart zag er fantastisch uit en de vriendinnen, wiens eerste Wasbar het was, genoten van het interieur.

Kortrijk (8)
Kortrijk (9)

We bestelden de champignonsoep en een Wasbar-pistolet. Deze pistolet serveren ze met extra groentjes. Helaas een paar minpuntjes qua properheid. Mijn lepel was nog vuil. Echt nog etensresten van een vorige klant. Ik vroeg een nieuwe lepel en weerom… Derde keer, goede keer. Maar dit zou eigenlijk niet mogen zijn. Ook de tube dressing mocht wel eens goed afgewassen worden. Je moet maar eens inzoomen op de foto. Voor mij dus een kleine tegenvaller, zeker na mijn toffe ervaringen in Gent en Antwerpen.

Shopping!

Een koffie’tje later zetten we onze window shopping route verder. Vooral winkels zoals we ze in Oostende ook hebben. Toch een eervolle vermelding voor Stephanie’s Outlet. Sinds ze me in ZEB zo goed geholpen hebben met het kiezen van een jeans, ben ik helemaal fan van het merk MAC. Die jeans zitten echt perfect! Het prijskaartje is wat minder. Dus driedubbel hoera toen ik een MAC jeans spotte in mijn maat en aan een mooie outletprijs.

Kaffee Renee

Van al dat shoppen krijgt een mens dorst en honger. Kaffee Renee was voor ons de ontdekking van het weekend. Een ruim assortiment koffie, thee en chocomelk en heel wat andere lekkernijen om uit te kiezen. Allemaal geserveerd op/met/in Bloomingville-servies (wat je ter plaatse ook kan kopen).

Kortrijk (13)
Kortrijk (12)

Mijn witte chocomelk met mini-marshmellows was helemaal yummie! Als kers op de taart lag er nog een witte Manon van Leonidas op mijn bordje. Tel daar nog een tof interieur bij (helaas geen foto van het papieren beest achteraan het etablissement) en je weet dat we heel graag een Kaffee Renee in Oostende ook willen.

Kortrijk (11)

Leuk idee: bij de cadeaubonnen van Kaffee Renee zit een zakje snoepjes!

Van Kaffee Renée ging het via de Grote Markt (en een terrasje in de zon – eind oktober, jong!) terug naar het hotel.

Kortrijk (14)
Kortrijk (21)

Een hotel met zwembad, dan moet je toch even plonsen. Het zwembad bleek een stuk kleiner dan de foto deed vermoeden. En de temperatuur van het zwemwater mocht wat ons betreft een tiental graden warmer but we had fun. Ik ging daarna nog even opwarmen in de sauna.

Kortrijk (20)
Kortrijk (23)
Kortrijk (22)

Een schoonheidsmaskertje later trokken we naar de Lounge en toosten we op nog eens 20 jaar vriendschap.

Diner

Het driegangendiner dat volgde kon me wel bekoren. Het wachtbordje was iets met zalm. Het sausje van het voorgerecht zal me nog lang bijblijven: de rode wijnsaus was echt hemels. Gebakken keizersbaars is vast iets wat ik nog nooit gegeten had en van de gegrilde scampi die dit voorgerechtje completeerde was ik vooral blij dat ‘m al uitgedaan was.
M en Z kozen voor het wild-hoofdgerecht maar dat beviel hen precies wat minder. Ikzelf kreeg bouillabaisse. De scampi’s, boterzachte visfilets en mosseltjes maakten het af. Om vestimentaire troubles te voorkomen en omwille van een acuut etiquette ‘hoe doe je dat’ probleem, liet ik het rivierkreeftje voor wat het was.

Kortrijk (26)
Kortrijk (27)

Het dessert was ‘lekjelipje’: crême brûlée met een pistache brownie, vanille-ijs en kersensaus. Njammie! En eerlijk, met het dessert alleen had ik waarschijnlijk ook genoeg gehad.

Kortrijk (28)
Kortrijk (29)

Er volgde nog een korte avondwandeling langs het water. Terug op de kamer waren er nog bubbels. K3-bubbels. Ware het niet dat de haarkleuren niet helemaal overeenkomen. We ontkurkten de échte fles zelfs niet meer. Ik viel als een blok in slaap. Dat de twee anderen nog tot halftwee lagen tetteren, vernam ik de volgende ochtend pas.

Kortrijk (30)

Hoe moeilijk het door de week ook is om looptrainingen in te plannen, als ik op een ander slaap neem ik altijd mijn loopspullen mee. Die zondagochtend stond ik een halfuurtje voor de andere twee op. Vol goede moed begon ik aan mijn toertje rond het Buda-eilandje. Nog geen vier km later hield ik het voor bekeken. Maar hé, da’s beter dan niks hé.

Kortrijk (35)

Ontbijt! Zowat mijn favoriete onderdeel van ‘op hotel blijven slapen’. Een fijn buffet. Niet speciaal maar uitgebreid en goed. Ik liet de koffiekoeken links liggen en ging voor yoghurt en cruesli. En daarna een boterham met muuzestroentjes.

Kortrijk (32)

Na het ontbijt en uitchecken wandelden we nog naar het Begijnhof. Het is zo goed als helemaal gerestaureerd. En hoewel we zeker niet de enige toeristen waren die er rondliepen was het er erg rustig.

Kortrijk (37)
Kortrijk (36)

Onze mini-break eindigden we in Beau-M op de Grote Markt van Kortrijk. Aangeraden door Marie op Twitter. En dat ze gelijk had! Ik koos de pasta met scampi’s en garnalen. Erg lekker! Prima prijs/kwaliteit! Ook de kaaskroketten en de huisgemaakte lasagne kregen goede punten.

Kortrijk (2)
Kortrijk (38)

Algemene conclusie: Kortrijk heeft me verrast! Ik wist echt niet dat het zo’n hippe stad was met vele toffe adresjes. Ladies, we gaan toch geen 20 jaar wachten voor het volgende vriendinnenweekendje hé?!

Plan hier je trip naar Kortrijk

Overnachten

Booking.com

Affiliate

2 gedachten over “Vriendinnenweekend in Kortrijk

  1. Marcella zegt:

    Dat zier eruit als een heerlijk uitje, fijn om zo jullie jubileum te vieren! Leuke stad ook, ga ik onthouden! Ik sliep op Terschelling bij Sandton en dat is me uitstekend bevallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.