Nieuwe koffie-adresjes in Oostende

Hippe koffiebars in Oostende. Oostende is al een paar jaar bezig aan een duidelijke inhaalbeweging wat hippe adresjes betreft :-) Hoog tijd om hier eens een lijstje te maken van mijn favoriete koffiebars.

OODE

Koffiebar Oostende - OODE (1)

In de Aartshertoginnestraat vind je Oode. Maaike Boury droomde al langer van haar eigen zaak en volgde een barista-opleiding. Ook als je geen koffie lust kan je bij Oode terecht. Ze heeft een ruim assortiment thee, verse biologische sapjes en verschillende soorten chocolademelk en taart! Ze kiest voor lokale en ecologische producten. Take away koffie (in een biologisch afbreekbare beker) kan ook.

Oode serveert verder ook ontbijt (de mueslirepen zouden een aanrader zijn!), ‘s middags zijn er quiches en je kan er ook online bestellen. De brunchbox staat hier op mijn verlanglijstje! Oode is op dinsdag, woensdag en zaterdag open van 9u30 tot 17u30 uur, op donderdag en vrijdag is Oode al om 8 uur open. Goed om weten: (voorlopig) kan je enkel cash betalen.

Albrecht

Albrecht in de Hertstraat is onder meer gekend voor de deluxe chocolademelk met snoep, de lekkere zelfgebakken taarten en de american pancakes dat ze als ontbijt serveren. Ook hun lunches zien er very instagrammable uit! Ik at er laatst een toast zalm-avocado (op mijn verzoek zonder ei). Supergezond en superlekker.

Kaffiebar De Familie Jansen

De Familie Jansen

De Familie Jansen is ondertussen al een echte klassieker. In het eerste jaar dat ze open waren haalden ze al meteen heel wat awards binnen en werden zelfs verkozen tot beste koffiebar! Het blijft uiteraard een populair adresje waar je van koffie, thee, chocomelk of een speciale limonade kan genieten. Liefst vergezeld van een stukje lekkere taart ;-) Geen wonder dat mensen van ver naar Oostende komen, speciaal voor De Familie Jansen!

De Familie Jansen is elke dag open van 9u30 tot 18u. Gesloten op woensdag.

Brasserie Du Parc

Brasserie du Parc Oostende

Deze plek is een echte m’as-tu vu plaats waar de kans erg groot is dat op het terras naast je een BV of zelfs internationale ster zit. Brasserie Du Parc is een gevestigde waarde, al van lang voor er van de hippe term koffiebar sprake was. Je zit er lekker in het zonnetjes en kan er ook terecht voor een lunch (de garnaalkroketten zijn erg lekker!). De bediening en het interieur doet denken aan de grandeur van vroeger. Een aanrader!

Cultuurcafé De Grote Post

Het Cultuurcafé van De Grote Post is veel meer dan een koffiebar. Je kan er van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat terecht voor ontbijt, lunch, diner en dus uiteraard ook voor koffie. Een enorm veelzijdig adresje in een toplocatie dat niet mocht ontbreken in dit lijstje.

De Grote Post (3)
De Grote Post (2)

Meer adresjes in Oostende?  Lees dan ook dit artikel met adresjes om te ontbijten in Oostende of deze met lunchadresjes in Oostende!
Ontdek je zelf nog een nieuwe koffiebar die nog niet in dit lijstje staat? Laat het me zeker weten! En als je eens samen een nieuwe koffiebar wil uittesten mag je me dat zeker ook laten weten ;-)

Laatste update: 9/10/2021

2 gedachten over “Nieuwe koffie-adresjes in Oostende

  1. Anne zegt:

    Is er toevallig ook eentje bij waar je een cappuccino met plantaardige melk kan krijgen? Want alle koffiebars ten spijt, de lactose-intolerante medemens moet zich meestal in koffiebars behelpen met zwarte koffie en alle andere lekkers aan zich voorbij laten gaan…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.