Indoor picknick

Indoor picknick (1)

Picknicken. Je moet keiveel geluk hebben met het weer om dat lang op voorhand te kunnen inplannen. Zelfs in de lente of in de zomermaanden kan een geplande picknick in het water vallen. Letterlijk. Ken je het: gepakt en gezakt klaarstaan voor een picknick op het strand en dan buiten kijken en een onweersbui zien? Check! Dat overkwam me al een paar keer.

Het antwoord: de indoorpicknick! Een prima all-year-round activiteit voor kinderen. En geef toe, wij volwassenen vinden dat ook keiplezant.

Indoor picknick in de woonkamer

En zo spreidde mette Heidi dus haar picknickkleed open in de woonkamer. De metekindjes pakten de Ikea-drinkbekers en het -bestek uit en plaatsten het brood/de slaatjes op het picknickkleed. Op het menu: Turks brood (vinden de meisjes superlekker!), een rijstsalade met curry en ananas en zwanworstjes. Geen culinaire hoogstandjes, dat hoeft ook niet. Ik laat de meisjes meestal mee kiezen wat we zullen eten. Verrassende combinaties soms!

Handig dat picknickkleed: de houten vloer bleef beschermd van het gemorste drankje en na de picknick volstond het om het picknickkleed buiten uit te schudden om komaf te maken met alle kruimeltjes. Nog meer voordelen van een indoorpicknick: je moet niet ver sleuren met je picknickmand, je wordt niet lastig gevallen door insecten en als de nood het hoogst is, kan je gewoon naar het toilet gaan ipv een boom te zoeken om achter te hurken ;)

De metekindjes vonden het een hele belevenis: op de grond zitten om te eten. En met bestek of met de handen, het stak niet zo nauw. Wonder boven wonder, na onze indoorpicknick klaarde de lucht helemaal op én konden we alsnog naar buiten!

PS. Mooi weer? Wat dacht je van een picknick op het strand?
PPS. Een indoorpicknick organiseren voor volwassen kan uiteraard ook. Vergeet de witte wijn of een alcoholvrij alternatief niet koud te zetten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.