Winterstop? Blijf ook in de winter lopen!

Posted in Runaddict by

Running!

In een ideale wereld zou ik mijn wekker extra vroeg zetten om te gaan lopen. In een realistischere wereld wint de snooze-knop vaak en verschuif ik mijn looptraining naar ‘s avonds.

Dat lukt prima tijdens de lente- en de zomermaanden: meteen omkleden als ik thuiskom en mijn kilometertjes lopen. In de herfst is het helaas al aan het schemeren als ik van kantoor kom. Om dan in mijn eentje te gaan lopen… echt veilig voel ik me dan niet.

En toch weet ik dat het zonde zou zijn om de komende maanden minder (of niet) te gaan lopen. Want ik wil die opgebouwde conditie niet kwijt. En dat lopen is eigenlijk ook een beetje verslavend: de perfecte stress-killer!

Met deze tips & tricks blijf ik ook in de winter lopen

Zet een doel

Blijven lopen in de winter zorgt ervoor dat je niet opnieuw moet beginnen in de lente. Schrijf je in voor een voorjaarsloopevenement, dan heb je meteen een doel en hou je je vlotter aan je trainingsschema. Een tip die ik dringend zelf ter harte moet nemen. Dat loopevenement in het voorjaar staat al in het groot gemarkeerd in mijn agenda. Dat trainingsschema is er ook. Nu nog omzetten in de praktijk…

Kies voor afwisseling

Ik heb een paar ‘vaste looproutes’ die ik afwissel. Ook binnen deze routes probeer ik af te wisselen. Eens omgekeerd vertrekken, een blokje extra of net een stukje minder. De ondergrond afwisselen: de zeedijk inruilen voor het strand,…

Als ik voor het werk of privé ergens anders blijf overnachten, neem ik mijn loopuitrusting mee. Niks zo leuk als al joggend verdwalen door de niet gekende omgeving! Twee keer winst: je ontdekt nieuwe plekjes én je hebt meteen ook je looptraining afgewerkt.
UPDATE: lees zeker ook eens dit over cityjogging!

Zet je looptoertjes in je agenda

Je looptraining in je agenda inplannen. Ik zou deze winter graag 3 tot 4 trainingen per week willen afwerken. Dat wordt puzzelen in mijn agenda. Enkele mogelijkheden: een trein vroeger naar huis nemen en een korte avondtraining inlassen, op mijn thuiswerkdag tijdens de lunchpauze een langere training inlassen,… Tijdens het weekend kan ik de ene dag een korte, de andere dag een langere training inplannen. En op vrijdag kan de zwembadtraining eventueel vervangen worden door een looptraining.

Spreek af met een loopbuddy

Volgende op voorgaande tip: afspreken met een loopbuddy. Zo ben je ‘verplicht’ van te gaan lopen. Bovendien kan je met twee ook in den donker gaan lopen. Zalig trouwens dat lopen als het al donker is. Mooie herinneringen aan de looptrainingen in Spanje onder de sterrenhemel. Geen straatverlichting daar maar de volle maan gaf net genoeg licht om te zien waar je liep. Denk wel aan reflecterende kledij als je ‘s avonds of ‘s nachts wil gaan lopen!

Nog extra motiverende tips

  • Lopen in de koude zorgt voor extra verbranding. Wie loopt om af te vallen, zal deze tip vast waarderen.
  • Wie opziet tegen lopen in de kou, in de donker,… kan kiezen om binnen op een loopband te lopen. Ik probeerde vorig jaar een crosstrainer maar het bleek al snel niets voor mij. Ik wil naar buiten. Je kan, net zoals een vriendin doet, de loopband voor het open schuifraam zetten. Best of both worlds, zoiets.
  • Investeer in een toffe winterse loopoutfit.

Wat doe jij om ook in de wintermaanden te blijven lopen?

20 september 2014
/
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook:

%d bloggers liken dit: