Hoe kaders ophangen?

hoe kaders ophangen

Advertorial

Een van de klusjes die thuis vaak blijft liggen is het ophangen van kaders en andere wanddecoratie want hoe begin je daar in hemelsnaam aan? Zelf ben ik nogal van de minimalistische stijl als het op binnenhuisinrichting aankomt. Toch kan een goedgekozen kader aan de muur heel de ruimte opfleuren.

Een van de redenen dat ik in mijn vorig huis amper kaders had opgehangen, was dat ik niet echt iets had dat ik mooi genoeg vond om op te hangen. Van posters met quotes krijg ik stress. Vraag me niet hoe het komt maar ik kan niet ontspannen als er tekst op kaders staat. Blij dat de trend met houten letters in je interieur zo goed als overgewaaid is! Het gaat zelfs zo ver dat ik het woordje ‘wereldkaart’ in allerlei talen, dat boven mijn grote wereldkaart staat, bedekt heb met foto’s. Ben ik de enige?

Maar terug dus naar die wanddecoratie. Ik detecteer 2 blokkades:

  • kiezen wat je aan je muur wil hangen
  • gedoe om dat netjes op te hangen

Welke wanddecoratie?

De mogelijkheden zijn haast eindeloos. Het leukst zijn uiteraard dingen die je aanspreken. Je moet er tenslotte de hele dag op zitten kijken. Als je een kader beu bent, kan je het vrij vlot vervangen maar liefst kies je dus voor iets waar je wel even mee weg kan.

Insert foto op canvas! Jaren geleden liet ik een foto van een zeehond (die ik in Antarctica trok) op canvas afdrukken. Ik ben dus wel fan van foto’s op canvas. Toen BesteCanvas.be me vroeg of ik hun foto’s op canvas wilde testen, stond ik uiteraard meteen te springen! Ik moest niet lang twijfelen welke foto’s ik wou vergroten. Ik mis de zonsondergang in Stockholm. En op persreis had ik laatst ook een mooie foto genomen. Ik bestelde uiteindelijk zelf ook nog een extra foto op canvas van Stockholm.

Tip: zoek zelf eens tussen je reisfoto’s of je foto’s hebt van mooie herinneringen die je zou kunnen laten afdrukken!

Kaders ophangen, de beste tips

Onlangs heb ik, samen met mijn broer, ook wat kaders opgehangen bij mijn moeder thuis. Sinds we er de woonkamer een make-over gegeven hadden , enkele jaren geleden, was er nog niets opgehangen. In het begin waren we wat aan het sukkelen. En ja, dat zie je. Een van de kaders hangt wat scheef en we krijgen het niet opgelost. X-aantal kaders later hadden we de handigheid en de trucjes gevonden. Ik deel ze hier graag.

Waterpas

2 essentials als je kaders wil ophangen: een waterpas en washi tape. Komen de kaders op een lege muur, kies dan zo’n 150 cm van de grond als middenlijn of als onderste lijn. Komt het kader boven een zetel of bed, hou dan 20 cm (of meer) aan boven het meubelstuk. Bevestig hier, met behulp van je waterpas, een strook washi tape. Zo heb je een waterpas referentiepunt dat je zal helpen om de kaders recht op te hangen.

Meet vervolgens de afstand tussen het ophangsysteem van je kader en ofwel de onderkant van je kader of het midden van je kader, afhankelijk van het effect dat je wil bekomen. Zo kan je meten en met potlood aanduiden waar je moet boren.

Tip: voor je alles uitmeet, kan je je kaders al eens ordenen op de grond zodat je het eindresultaat al eens ziet en eventueel kan bijsturen.

Ophangsetje

Je kan het je nog gemakkelijker maken door gebruik te maken van een ophangsetje. Door 2 ophangoogjes en een touwtje kan je je kader perfect recht ophangen.

Review BesteCanvas.be

Op BesteCanvas.be kan je, in een paar klikken, foto op canvas bestellen. Ik had op voorhand enkele foto’s geselecteerd en heb dan, afhankelijk van de formaten gekozen. Enkele dagen later belde de koerier al aan. Ik was zo benieuwd! En het moet gezegd: ik ben oprecht erg blij met het resultaat. De kleuren zijn prachtig en door de hoge kwaliteit lijkt het alsof ik echt in Zweden ben als ik naar de foto op canvas kijk. En ik ben niet de enige die het zo mooi vindt. Ik kreeg al een paar complimenten over mijn nieuwe kaders die mijn interieur opfleuren.

Je kan bij BesteCanvas.be ook terecht voor foto’s op andere dragers zoals plexiglas of hout. Ze hebben ook fotocadeau’s. Je kan dus je foto laten afdrukken op dekens, mokken, kussens,…

Pin for later

Hoe kader ophangen

Eén gedachte over “Hoe kaders ophangen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.