Het beste maken van corona-tijden

Posted in Lifehacks by
Photo by Alexandra Gorn on Unsplash

Het gaat de laatste weken maar over één iets: het coronavirus. Ja, dat heeft implicaties voor iedereen. Ook voor mij. Opdrachten worden uitgesteld (voorlopig nog geen echte annulaties – hout vasthouden!) en uiteraard gaan mensen nu ook geen reizen boeken waardoor mijn commissies zwaar terugvallen. But I’ll survive.

(Mocht je nu toevallig bestellingen bij bol.com gepland hebben, apprecieer ik het ten zeerste als je dat via deze link wil doen. Ik krijg er een ieniemieni-commissie op zonder dat het jou een frank extra kost! Je kan me trouwens ook steunen door gewoonweg een artikel van Living by the Sea of Take me to Sweden te delen.)

Maar dat valt volledig in het niets als je kijkt naar hoe het is voor de zieken, de risicogroepen en uiteraard de mensen in de zorg. En ik denk ook aan de werknemers van de supermarkt, distributiecentra, chauffeurs,…

We kunnen allemaal één iets doen en dat is thuisblijven. Zoveel mogelijk thuisblijven en contact met anderen vermijden. Een eitje toch?

Thuisblijfschema

Vorige week donderdagmiddag (12/4) mochten we beginnen thuiswerken en ik nam die kans met beide handen gezien de risicogroepen in mijn nabije omgeving. Vrijdag barstte de hel los (of zo leek het wel) en dus was ik tot zaterdagavond bezig met crisiscommunicatie. Zondag begon ik vol goede moed aan de grote schoonmaak thuis. Ik was vastberaden om van die coronacrisis een productieve tijd te maken. Vanmiddag was de motivatie al wat minder en na de laatste geplande call, moest ik gewoon naar buiten. Een frisse neus. Ik liep in een boogje rond iedereen en genoot van de zon en de frisse zeelucht. En zoals wel vaker kwamen de antwoorden, daar met zicht op zee.

Tips om je hoofd leeg te maken.

Dus, ik maakte een schema voor de komende weken. Ik baseerde me hiervoor zoveel mogelijk op mijn gewone schema. Dat betekent dat ik ook de komende weken om 6u ‘s morgens wil beginnen werken. 3 van de 5 weekdagen stop ik rond 15u-16u en ga ik even wandelen (zolang we dat nog mogen doen…). Daarna werk ik, afhankelijk van de goesting, nog even door. Net als anders, zet ik mezelf doelen per week. Ik plan alles ook in op Google Calendar maar behoud flexibiliteit i.f.v. mijn energieniveau.

Het weekend zal schommelen tussen een dagje zalig nietsdoen of gewoon doorwerken. Het plan is volgend weekend rustig aan te doen maar als ik net in een creatieve dag zit, ga ik die energie niet laten wegglippen natuurlijk.

Ik wil in elk geval klaar zijn om er volledig in te vliegen op het moment dat de coronacrisis voorbij is. Dat zal nodig zijn ook.

Leesvoer voor thuiswerkers: tips voor thuiswerken, een noise cancelling koptelefoon,…

Wat ik extra probeer te doen in deze corona-tijden?

  • Ik heb nog een stapel met 40 (nu nog 38,5) magazines liggen. Misschien te hoog gegrepen maar als ik daar nu elke dag 1 van probeer te lezen?
  • Elke dag 1 artikel voor Living by the Sea of Take me to Sweden schrijven of herwerken.
  • Ik schreef me ooit in voor een digitale fotografiecursus, die wil ook helemaal doorlopen.
  • Werk maken van automatiseren. Ik zie dit breed. Gaande van een basisboodschappenlijstje tot processen in mijn bedrijf. Automatiseren, minimaliseren en eenvoudiger maken.
  • Nieuwe receptjes uitproberen. Zelf brood bakken (deze kleine broodjes zijn mijn nieuwe favoriet!). Extra veel groenten en fruit eten.

Thuisblijfactiviteiten

Erg veel verandert er dus niet aan mijn weekschema. Maar als je nu plots veel extra vrije tijd hebt, dan kan onderstaand lijstje misschien inspiratie bieden.

16 maart 2020
/
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook:

%d bloggers liken dit: