Het beste maken van corona-tijden

Photo by Alexandra Gorn on Unsplash

Het gaat de laatste weken maar over één iets: het coronavirus. Ja, dat heeft implicaties voor iedereen. Ook voor mij. Opdrachten worden geannuleerd en uiteraard gaan mensen nu ook geen reizen boeken waardoor ook Take me to Sweden in de klappen deelt. But I’ll survive.

Dat valt volledig in het niets als je kijkt naar hoe het is voor de zieken, de risicogroepen en uiteraard de mensen in de zorg. En ik denk ook aan de werknemers van de supermarkt, distributiecentra, chauffeurs,…

We kunnen allemaal één iets doen en dat is thuisblijven. Zoveel mogelijk thuisblijven en contact met anderen vermijden. Een eitje toch?

Thuisblijfschema

Vorige week donderdagmiddag (12/3) mochten we beginnen thuiswerken en ik nam die kans met beide handen gezien de risicogroepen in mijn nabije omgeving. Vrijdag barstte de hel los (of zo leek het wel) en was ik tot zaterdagavond bezig met crisiscommunicatie. Zondag begon ik vol goede moed aan de grote schoonmaak thuis. Ik was vastberaden om van die coronacrisis een productieve tijd te maken. Vanmiddag was de motivatie al wat minder en na de laatste geplande call, moest ik gewoon naar buiten. Een frisse neus. Ik liep in een boogje rond iedereen en genoot van de zon en de frisse zeelucht. En zoals wel vaker kwamen de antwoorden, daar met zicht op zee.

Tips om je hoofd leeg te maken.

Dus, ik maakte een schema voor de komende weken. Ik baseerde me hiervoor zoveel mogelijk op mijn gewone schema. Eerst dacht ik om 6u te beginnen maar nu steeds meer opdrachten wegvallen lijkt dat nogal overbodig. 3 van de 5 weekdagen stop ik rond 15u en ga ik even wandelen (zolang we dat nog mogen doen…). Net als anders, zet ik mezelf doelen per week. Ik plan alles ook in op Google Calendar maar behoud flexibiliteit i.f.v. mijn energieniveau.

Het weekend zal schommelen tussen een dagje zalig nietsdoen of grondig opruimen en andere klusjes die al zo lang blijven liggen. Het plan is volgend weekend rustig aan te doen. Dat doet ook eens deugd en gebeurt hier eigenlijk veel te weinig. Nu dus noodgedwongen.

Ik wil in elk geval klaar zijn om er volledig in te vliegen op het moment dat de coronacrisis voorbij is. Dat zal nodig zijn ook.

Leesvoer voor thuiswerkers: tips voor thuiswerken, een noise cancelling koptelefoon,…

Wat ik extra probeer te doen in deze corona-tijden?

  • Ik heb nog een stapel met 40 (nu nog 38,5) magazines liggen. Misschien te hoog gegrepen maar als ik daar nu elke dag 1 van probeer te lezen?
  • Ik schreef me ooit in voor een digitale fotografiecursus, die wil ook helemaal doorlopen.
  • Werk maken van automatiseren. Ik zie dit breed. Gaande van een basisboodschappenlijstje tot werkprocessen. Automatiseren, minimaliseren en eenvoudiger maken.
  • Nieuwe receptjes uitproberen. Zelf brood bakken (deze kleine broodjes zijn mijn nieuwe favoriet!). Extra veel groenten en fruit eten.

Thuisblijfactiviteiten

Als je nu extra vrije tijd hebt, dan kan onderstaand lijstje inspiratie bieden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.