Havermoutkoekjes van Tantelsy

‘s Middags lunchen we met de collega’s altijd gezellig samen, aan een grote tafel. Op vrijdag doen we van vettige vrijdag. Dan halen we afhaal, ergens in centrum Brussel. Wij kunnen dat ‘productkennis opdoen’ noemen.

Twee keer in de week staat ook een grote fruitmand op de tafel. En zo goed als dagelijks is er op die grote tafel ook iets om te smoefelen te vinden. Een jarige collega die trakteert op pralines of een genereuze collega die een zelfgemaakte chocomousse meebrengt.

Recept havermoutkoekjes - koekjes van tantelsy

Gisteren en vandaag (jaja, we zijn verwend!) bracht collega Elsy, aka Tantelsy, haar zelfgebakken koekjes mee. In no time waren ze op. Ik slaagde er nog net in om haar met de twee laatste koekjes te laten poseren. En ik kon het recept ontfutselen om met jou te delen.

Elsy blogt (nog) niet. Da’s echt jammer want als er iemand een blog zou moeten hebben, is zij het wel! Ze ontdekt en kent de tofste adresjes, deelt heerlijke receptjes en beleeft de zotste avonturen. Ik sloot een deal met haar. Als deze blogpost meer dan 50 likes haalt, gaat ze overstag. Dus kleine oproep: deel en like deze blogpost en binnenkort heeft Elsy haar eigen blog. Namen als ‘ikmoestvanheidi.be’ en ‘vijftigtintengrijshaar’ deden al de ronde.

Maar ik ging dat sublieme recept van haar voor havermoutkoekjes delen.

Ingredienten voor havermoutkoekjes:

Een kopje zelfrijzende bloem
Een kopje havermout
Een kopje suiker (minder kan ook, Elsy deed iets meer dan een half kopje suiker in de koekjes – hoewel zij eigenlijk zelfs glazen gebruikte ipv kopjes)
150 gram gezouten boter
1 ei

Bereiding:

Smelt de boter en meng alle ingrediënten door elkaar. Je kan nog een extra ingrediënt toevoegen. Strijk het beslag met een lepel op een koekjesbakplaat. Even in de oven op 180 graden tot de koekjes mooi goudbruin kleuren (duur is afhankelijk van je oven).

De basis is simpel en kan aangevuld worden met whatever you want. Enkele suggesties voor het extra ingredient: chocoladedruppels, gehakte noten, stukjes gekonfijte gember, stukjes gekonfijte citroen,… Echt heerlijk!

Waarschuwing: deze koekjes zijn goedgekeurd door een strenge jury van echte kenners en foodies. Zij waren unaniem: de koekjes zijn zo lekker dat je er niet van kan blijven!

Dankjewel, Elsy voor het delen van dit recept. PS Wanneer maken we je blog aan?

De lekkere havermoutkoekjes van Tantelsy

2 gedachten over “Havermoutkoekjes van Tantelsy

  1. fieke zegt:

    ‘k Moest glimlachen bij het woordje ‘smoefelen’! Een leuke sfeer op het werk is zo fijn, bij ons is het meestal ikzelf die gebakjes meebreng!
    Hopelijk kan je Elsy overtuigen om ook met een blog te beginnen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.